Glukózový test

30. nov 2023

Ahojte, zajtra má čaká glukozovy test. Sestrička mi kázala vypiť ráno doma o6 tu sladkú vodu a po dvoch hodinách prísť na krv je ok takyto postup?

petronellla87
30. nov 2023

Mne merali glukozu aj pred vypitim nalacno

lelelienka
30. nov 2023

Nie je, este som o takom nepocula. Normalne sa to ma robit tak, ze prides, vezmu krv pred vypitim, potom vypijes, sadnes si, pretoze aj pohyb moze ovplyvnit vysledok a po 2 hod. opat vezme krv.

amelia89
30. nov 2023

nie absolutne nie je,bohuzial to tak vela doktorov robi.

glukoza sa ma brat nalacno (idealne aj prst aj zila aby pri vysokom odbere z prstu uz dalej sa ani nepokracovalo), vypit roztok, po presne 1 hodiny dalsi odber a po presne 2h dalsi odber. Medzitym ziadna aktivita,sediet a cakat aby sa neskresloval vysledok.

helcanw
30. nov 2023

Ano je to v poriadku, aj môj lekár robí takýto glukozovy test, pokial vyjdú výsledky blbe robí test znovu tak ako popisovali v komentároch vyššie.

pininka1
30. nov 2023

Mne moja gynekologická povedala ze je to to najhoršie čo sa môže urobiť, pretože tento test vyžaduje aby si sa hýbala minimálne aby boli výsledky vierohodne. Takže podľa mňa by si to mala vypiť až ráno v čakárni. Odporúčam dat si do toho aj citrón, lebo je to riadny sladký hnus

lienka.7
30. nov 2023

No predtým ti musia vziať krv... cize nie je to ôk. Ako potom porovnaju výsledky pred a po?

crazy_lazy
30. nov 2023

Aj moja doktorka to tak spravila. O 6:00 som doma vypila roztok a o 8:00 mi kázala prísť na krv. Nemyslím si, že som vyvinula nejakú špeciálnu aktivitu, no aj napriek tomu mi vyšiel nízky cukor a test som musela opakovať u diabetológa. Tam som už išla klasickým spôsobom, zobrala mi krv, vypila roztok, sedela som v čakárni, a brali mi krv zase po hodine a potom ešte po ďalšej. Výsledok som mala nakoniec úplne v poriadku.

bolarazjedna
30. nov 2023

Aj môj gynekológ to tak robí. Ale v poriadku to nie je, má sa to robiť tak, ako baby napísali vyššie.
Moja mama, ktorá robí u neho sestričku sa obhajuje s tým, že by tak skoro tam ženy neprišli, plus nezniesli by, že by ich 3x pichali a ze musia čakať v čakárni 2 hodiny.... No co ti poviem... To sú argumenty.... Ale nepresvedčila som....

Zase niektorí to robia tak, že nemusíš piť glukózu, daj si doma 2 rohlíky....tak to je ešte horšie....

trgypadl
30. nov 2023

Je to nespravny postup.... Vezmi si, ze mas naozaj hyperglykemiu o ktorej nevies a rano si supnes doma 75 gr glukozy, zaplat pan Boh! Moj nazor, zjednodusuju si to.... Kolkorat maju zeny pri tomto teste kolapsove stavy a ty vypijes glukozu doma, pocas tohto testu mas byt pod dohladom od zaciatku do konca

nin12345
30. nov 2023

Urcite sa to tak robit nema! Takyto vysledok by bol nerelevantny cize to aj zbytocne budes podstupovat.. nas bolo vtedy na tuto glukozu asi 12 tehotnych naraz a vsetkym do jednej nam bolo tak zle z toho ze sme ledva sedeli (jedna to ani nezvladla) a vsetkym nam brali krv trikrat.

kiki68
1. dec 2023

Nie, nakolko nevedia hodnotu pred vypitim. Cize z coho odvodia tie dalsie vysledky? Plus medzitym sa pohybujes a cukor pekne spalis. Vyjde neg vysledok a Ty a dieta budete mat nasledky z takeho falosne negativneho testu. To uz potom nema vobec zmysel robit to. Tam ide o to, ze je to pred nalacno, potom po vypiti a este o dve hodiny. A musis sediet tie dve hodiny, nie ze prejdes po celom parku.

lsz
1. dec 2023

Mne zobrali krv z prsta, šla som domov, vypila fľaštičku a za dve hoďky som sa vrátila, sestra znova zobrala krv z prsta aj zo žily a výsledky mi volali.

banalu
1. dec 2023

Mna poslali do labaku kde to robili, viem, ze kazda ambulancia to robi inak, ale mal by byt minimalne odber nalacno najprv 🤷‍♀️ a mala by si sa po vypyti tej vody co najmenej hybat.

kessica87
1. dec 2023

Presne ako baby píšu tento postup myslím nebude presný čo máš. Ja som tiež prišla do nemocnice, zobrali mi krv potom som vypila roztok a potom brali 2x krv v časových intervaloch.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre