icon

Hematóm v 6. týždni

daduska32
6. aug 2013

Ahojte,v piatok som bola ná kontrolnom vys.a lekár mi povedal že mám pri bábu troj cm.hematom. Dal mi lieky a kľud na lôžku. Veľmi sa bojím že prídeme o bábo. Má niekto nejaké skúsenosti?

beacan
6. aug 2013

Ja som to mala tiez a v pohode mame doma 2,5 rocnu dcerku. Zalezi od toho kde ten hematom je ci za alebo pred babom. Keby si zacala krvacat fic do nemocky existuju injekcie na zastavenie.

simonkazga
6. aug 2013

Do 12tt nás hematóm potrápil dvakrát, dokonca druhý raz aj s čiastočným odlúčením placenty. Dali mi duphaston, ascorutin (lebo som aj krvácala), vitamín E a magnézium a mala som prísny kľudový režim. Moja krásna dcérka má už 7 mesiacov. Ako píše beacan, ak by si začala špiniť utekaj na pohotovosť. Snaž sa byť v kľude a všetko bude v poriadku.

linda81
6. aug 2013

@daduska32 aj u nas tak...hematom 4,5 x6 cm......vstrebaval sa do 14 tt...krvacala som dookola stale.....ako baby pisu , klud na lozku, ascorutin, Duphaston...mala ma o chvilu 7 mesiacov...a to nam moc sance nedavali 🙂...drzim palce....

m_ij_ka
6. aug 2013

@daduska32 ja som tiež mala hematom pri druhom tehu. Treba je oddychovať, nenosiť žiadne ťažké tašky, ani vysávať, len oddychovať a oddychovať, nerozčulovať sa. Ak budeš v kľude hematom sa môže sám aj vstrebať. 🙂

libusa2
6. aug 2013

@daduska32 Ahoj ja mám to isté, tiež som v 6tt a tiež sa obávam. Doktor mi nasadil Duphaston a kľudový režím, dúfam, že to bude v poriadku a donosím bábo.

daduska32
autor
7. aug 2013

Ďakujem za povzbudenie🙂 dúfam že všetko dobre dopadne. Beriem tiež duphaston a kanavit. Na kontrolu idem 16.8. Držim palce všetkym🙂

tanusa888
7. aug 2013

Ja som ho mala v 6.tyzdni.mal 7 cm,mala som askorutin a duphaston.hematom sa sam vstrebal ale aj som spinila este dalsie 3tyzdne.potom uz bolo vsetko ok.teraz mame doma uz tyzdnovu dcerku.takze drzim palce a a hlavne treba sa setrit🙂

daduska32
autor
7. aug 2013

@libusa2 aj si v nemocnici? Alebo ležíš doma?

libusa2
7. aug 2013

@daduska32 Som doma,ale doktor mi navrhol aj hospitalizáciu, ale teraz sa cítim celkom dobre, hlavne žiaden stres a treba veľa oddychovať.

daduska32
autor
7. aug 2013

@libusa2 aj mňa sa pýtal že či by som si nešla polezat,ale mám troch chalanov🙂tak to si neviem ani predstaviť čo by bolo doma🙂.Tak to dúfám zvládneme,úspešne,aj doma. Len mám už pocit že mi atrofuju svaly🙂

libusa2
7. aug 2013

@daduska32 tiež som odmietla kvôli synovi, lebo by som ho nemala kde nechať. Ale ja zase stále neležím to sa doma nedá, dačo aj porobím, ale s mierou .:D

daduska32
autor
15. aug 2013

@libusa2 Ahoj Libuška,ja idem zajtra na kontrolu a som strašne zvedavá,čo MUDR.povie 🙂 Cítim sa dobre už tolko neležím,aj si porobím ako si napísala ty-z mierou.To som rada že to dobre dopadlo.A kolko si bola v nemocnici.A čo ti dávali,aké lieky.

upam
16. aug 2013

ja som mala mensi od 8tt, krvacanie 2x po druhm krvacani po kontrole na UVZ tam uz nebol, teraz v 15tt sa mi objavil vacsi ako predtym - nekrvaca ale boli vobec nemozem spat na pravom boku, tiez sa bojim, lezim, beriem ascorutin vraj sa s tym nic neda robit len cakat kym sa vstrebe, tak vydrzat....

daduska32
autor
16. aug 2013

Ahojte baby,tak dnes som konečne vyšla vysmiata z ambulancie,hematom sa vstrebáva má 1cm 🙂 Videla som bábo aj akciu srdiečka 🙂 Musím však dávať pozor a moc to prehánať z robotou.Držím všetkým palce 🙂