icon

Hernia disku alebo posunutá platnička v tehotenstve

parabolla
16. jún 2013

Prosim o vase rady a skusenosti. Zacalo to cele asi pred 3 tyzdnami silnymi bolestami krizov. Vsetci mi hovorili ze to je tehotenstvom, tak som to drzala a neriesila. Ked mi to ale zacalo vystrelovat do lavej nohy a ja som sa nevedela ani postavit bez toho aby som neodpadavala od bolesti, utekala som k doktorovi. Uz asi tyzden mi trpne aj palec na lavej nohe. Ortoped mi povedal ze to vyzera na posunutu platnicku L5/S1 ktora mi tlaci na nerv a ten mi robi taketo problemy. Najhorsie je ze som prave v 18. tyzdni tehotestva, takze ma nemoze poslat ani na MR ani ine specialne vysetrenia. Povedal ze ak sa to zhorsi ze sa pravdepodobne nevyhnem operacii. Poslal ma na rehabilitacie kt. zacnem buduci tyzden a navrhol mi aj tabletky a injekcie kt. vsak koli tehotenstvu musim konzultovat so svojim gynekologom. Mali ste niekto z vas taketo problemy pocas tehu a ako sa to vyriesilo, ako ste to liecili??? Z operacie mam fakt obrovsky strach, lieky uzivat nechcem koli babu. Bolesti mi ustupuju, no len lezim, akonahle zacnem chodit, bolesti su spat a k tomu este to neprijemne trpnutie prstov na nohe.. ☹ takto som si moje prve tehotenstvo fakt nepredstavovala..okrem toho ortoped mi naznacil ze rastom bruska sa to fakt moze este viac zhorsit (zatial nemam brusko ziadne). Je tu niekto kto by mi dal aspon trosku nadeje a tiez sa s tymto problemom stretol v tehotenstve?? Pomohli rehabilitacie??

Strana
z3
ekka
17. dec 2016

ahojte, ja mám za sebou operáciu, tiez som sa bala, ale teraz nelutujem.Dokonca namiesto kupelov som rodila 🙂

bunny906
30. mar 2020

@tajav prosím ťa ako si nakoniec rodila?

tajav
30. mar 2020

@bunny906
Akútna sekcia

lenocka1313
27. jún 2020

@mirka0044 ako to nakoniec s vami dopadlo?

mirka0044
6. júl 2020

@lenocka1313 no, dobre, žijem 🙂 Maly má už 4 roky, dobre sa máme. ďakujem za opýtanie.

lenocka1313
7. júl 2020

@mirka0044 to som rada 🙂) a porod bol klasicky ci cisarskym? ak klasicky ako to slo? dakujem

mirka0044
11. aug 2020

@lenocka1313 pôrod bol nakoniec cisársky, pol roka som sa dávala dokopy... Kvôli tým platničkam.. bola som.na ozón plus mi tam dávali kolagén, to pomohlo.

karolinakk
13. jan 2023

@parabolla ahoj mám teraz niečo potodnne ako ty, som 12 tt, prosím zachráň ma že sa to zlepsi? Najma sa obavam nejakeho predčasného porodu alebo čo? Ako si to mala po pôrode ?

Strana
z3