icon

Hlboká trombóza v tehotenstve

sonikca
9. jún 2016

Ahoj, dostala som hlboku a dost rozsiahlu (panva, lytko, stehno, podkolenie) trombozu v 30tt. Uz som doma, nie v nemocnici, picham si clexane uz len 1x denne.
Chcem sa opytat niekoho s podobnym problemom, ao prebiehal porod? Bolo vsetko v poriadku? Moj gynekolog je uz mesiac PN vsetci ostatni lekari (angiolog, obvodna, zastupujuci gynekolog, hematolog,..) su vo vyjadreniach velmi opatrni a nechavaju to na rozhodnuti gynekologa. Uz som z toho trosku nervozna.
Je iste, ze si injekcie budem pichat aj v sestonedeli. Citala som ale, vraj by sa pri uzivani Clexane nemalo dojcit. Dojcili ste? Dedicnu trombofiliu vylucili.
Dakujem za akykolvek prispevok

Strana
z2
lena38
6. dec 2020

@miskafialova ďakujem za odpoved. Bola som včera na pohotovosti, pán doktor mi povedal, že to miesto mám oslabené a môže vzniknúť slabinovy pruh. Takze oddych. Možno zbehnem pre istotu dať aj krv vyšetriť k obvodnej 🙂 ďakujem ešte raz veľmi pekne

majiskoo
19. máj 2021

@kikulienkadd ahoj mne bola zistená tromboza 11 dní po pôrode sekciou. Mám clexane 2x denne, chcem sa spýtať po akom čase sa zistilo že sa ten tromb rozpustil?

kikulienkadd
19. máj 2021

@majiskoo ahoj,asi po 2 mesiacoch som bola na kontrole a trombózu už nenašli. Ale je to dávno, presnejšie si to nepamätám.

majiskoo
19. máj 2021

@kikulienkadd ďakujem veľmi za odpoveď citim sa lepšie keď čítam takéto dobre správy. Mám to diagnostikované len dva dni ale nič mi k tomu nepovedali len dali injekcie a v piatok mám navštíviť obvodnú a dohľadať cievneho lekára. Už sa vám to nevrátilo?

kikulienkadd
19. máj 2021

@majiskoo zatiaľ nie,ale v každom ďalšom tehotenstve som bola sledovaná na hematologii riedili mi krv clexane-om. Treba si tiež nájsť dobrého cievneho lekára, toto už bude navždy treba sledovať. Držím palce k skorému uzdraveniu. 🍀

majiskoo
19. máj 2021

@kikulienkadd ja už dalšie tehotenstvo neplánujem, toto bolo tretie bábo...prosím vás a ake ste mala príznaky ked ste na to prišla? mne totiž tento stav vznikol taktiež po cisárskom reze. ja som však nemala zabandažované nohy ako pri predošlých dvoch a dostala som preventívne fraxiparin len 2x. pri odchode domov z porodnice na tretí den mi už nedali lebo vraj si to doma nebudem vediet pichnúť (teraz si musím pichať 2x denne clexane)...no a mne ani nič neopuchlo, možno len velmi mierne...len ma proste bolelo v lýtku

kikulienkadd
20. máj 2021

@majiskoo presne,aj mňa bolelo ľavé lýtko, keď som to spomenula gynekológovi pri vyberaní stehov,dal mi výmenný lístok na sono ak bolesť neustupi do ďalšieho dňa. A ona neustupila, naopak,na druhý deň som sa na nohu nevedela postaviť, ako keby nebola ani moja. Lekár na sone potvrdil trombózu, cievny nasadil liečbu.

aneta129
27. máj 2021

@kikulienkadd och super, teraz si toto čítam ako som zdravotník viem co je trombóza, embolia a atd... No pred 3 dňami som v noci asi 10x počas spánku dostala take silné krce do nôh... Na striedačku...myslela som, že to asi preto, že celý deň na nohách, veľa som chodila, robila... No som 38tt v podstate už 39tt.... Strašne ma boli noha od kolená dole a aj sú opuchnuté dole, doteraz som to nemala...nic mi nebolo... Ale ta bolesť a najmä lýtka... Neviem vydržať... A dnes som mala aj červené na jednej strane, také ako flek asi 10 cm... A teraz už nemám večer.... No a čaká ma sekcia, takže sa teším veľmi... Lebo bábätko mam kp...

kikulienkadd
28. máj 2021

@aneta129 držím palce a prajem veľa radosti s bábätkom. Samozrejme treba riešiť aj trombózu, nepodceň to. Veľa šťastia 🍀

majiskoo
28. máj 2021

@kikulienkadd prepáčte že vás zahŕňal otázkami stále ale nepoznám nikoho s touto diagnózou. Ja som bola včera u angiologicky, mám na pol roka fraxiparine a ešte aj detralex. Prosím vás vy ešte stále beriete nejaké lieky? Alebo ako sa to rieši po tom polroku?

sandrika1986
28. máj 2021

Ahoj, ja som mala pri 1. tehotenstve zistenu hlboku flebotrombozu pri panve...skoro mesiac som lezala v nemocnici, bola som na zaciatku tehotenstva. Nastastie pri dalsich tehotenstvach som to nemala...pytali sa ma v nemocnici, ci to niekto v rodine mal...neviem o tom...vraj je to dedicne...ked som to uz raz mala, moze sa mi to este pocas zivota objavit, ale aj nemusi.
Pichali mi Fraxiparin v nemocnici a potom ked ma prepustili domov, tak som si to mala sama davat.
Zrazenina sa mi rozpustila mesiac pred porodom, chodila som na kontrolu k cievnemu.

Porod som mala rychly a prirodzeny.

Predtym ako si ma nechali v nemocnici ma z nicoho nic zacala velmi boliet cela lava noha. Mala som ju opuchnutu, fialovu, zily vystupene. Muz ma zobral na pohotovost a hned ma poslali do nemocnice. Odvtedy som trombozu nemala..dufam, ze ani mat uz nebudem.

miskafialova
29. máj 2021

Mne bola zistená tromboza v 25.týždni tehotenstva v ĽDK našťastie som to skoro riešila, takze to dopadlo dobre, rodila som cisárskym. Môj malý má momentalne 13 mesiacov a prešla som z injekcii, asi keď mal 6 mesiacov, na warfarin tabletky. Zrazenina sa mi rozpustila už po 3 mesiacoch ale že vraj po prekonaní trombozy sa odporúča ešte dva roky dodatočne brat lieky a keďže kojím iné ako warfarin mi dať nemohli. Takze ešte rok budem na warfarine. My to máme dedične nakoľko stará mama má leidenovu mutáciu.
Všetkým držím palce nech to čím skôr prejde 🙂🍀

kikulienkadd
29. máj 2021

@majiskoo mne po vyliečení trombózy ostali kŕčové žily, v zime nosím kompresné pančuchy, v lete beriem detralex (2 tbl.ráno) a na dlhé lety si pre istotu pichnem clexane. Nevadí, že sa pýtate.

zzzzza
14. dec 2024

bolelo vas lytko pri trombóze? Ja som v druhom trimestri a veľmi ma boli lytko uz druhý den. Beriem anopyrin 150 mg.

zzzzza
14. dec 2024

Cim si môžem natierať lytka v tehotenstve?

3petka
14. dec 2024

@sonikca ahoj áno pichat si ho budeš az do konca šestonedelia a potom by si mala ísť na kontrolu a ak to bude ok prestaneš ale ak je to take vážne možno budeš pokračovať dlhšie.
Kojiť môžeš normálne, nemá na to vplyv

Strana
z2