Informácie o potrate
Baby neodsudzujte,ja len chcem vedieť,ak to nejaká spravila,ako to prebiehalo,do ktorého týždňa to spravia a tak ďakujem.
@luba28 ďakujem a v neskoršom týždni???
@henikapetko to uz neviem,to by bolo potrebne konzultovat priamo s lekarom,....
@henikapetko od 13tt je to už len zo zdravotných dôvodov matky alebo dieťaťa a každý prípad sa rieši individuálne - je rozdiel "vyvolať pôrod" v 15tt a rozdiel v 24tt 😒 aj následky a riziká sú samozrejme iné. Na to sa treba rozprávať priamo s lekárom...
@henikapetko v neskorsom tyzdni to je mozne uz iba ak ma dietatko zdravotne problemy alebo by mohlo ohrozit zivot matky... ked babatko nieje este moc velke urobia to tak isto ako do 12 tt ..ak uz je vacsie budes ho musiet asi normalne porodit... teda ti vyvolaju porod ...opravte ma ak sa mylim
@henikapetko ja to vobec nepokladam za odsudenie,..nikto nevie,ze preco,zaco,..atd....
@anetkaadamko - ved nepise, ze na ten potrat chce ist ona!
@anetkaadamko - fakt? Tak to je tazky kaliber. Ked si predstavim, ze v 15.tyzdni ma uz obaja chalani okopkavali 😖
@henikapetko - to ti uz nikto teraz neurobi, mamu posli niekam, je tu dost zien a organizacii ochotnych mladej mamine pomoct.
@anetkaadamko čo prosím?čo som písala?páni zlata neserte má,moja matka nevie,že som tehotná,je mŕtva už 7 rokov!!!!To čo ma znamenať?a otca som nevidela 4 roky tak neviem čo za p....to tu píšete asi ťažko má s tým moja matka niečo DIK ZA POMOC MYSLELA SOM ZE BABY TU DU ABY DAVALI RADY NUE ODCUDZOVALU ĎAKUJEM
@anjelicek26 Moja matka je 7rokov mŕtva!!!!!
@henikapetko dieťa normálne poroď a daj ho na adopciu, vieš koľko manželských párov čaká roky na malé bábätko? Dala si mu život, tak ho aspoň nechaj ho prežiť.. To ťa neodsudzujem, len ti radím, čo by bolo lepšie
@anetkaadamko https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/dobrovolny-potrat-2/ to si si pomýlila kočku, to nebola ona
@henikapetko - klud boze moj, odkial to ja mam vediet. Isteze ta tu KAZDA odsudi za taketo myslienky, a pravom! Toto je forum pre mamicky a zeny, co sa roky snazia o babo, co cakas? Potrat uz neprichadza do uvahy. Bodka. Takze zacni rozmyslat smerom, ako sa da zit s dietatom alebo ho dat na adopciu.
Inak zvlastne si zakladat tehu album a ukazovat sa tam stastna s priatelom a davat fotky babatka a na druhej strane rozmyslat, ako ho este v 15.tyzdni zabit 😔 Dufam, ze je to len skratova myslienka momentalne 😖
@anetkaadamko veľká MORALISTKA také mám rada, určite chodí do kostola každý druhý deň vyspovedať sa tak áno!!! Má právo súdiť druhých!!!!! Nechcem sa rozčulovať, ale keby mi to povedala do očí asi by jednu urvala...net znesie všetko... 😠
Keby sa aj informovala kočka o potrate je to jej rozhodnutie. Každý nech sa stará o seba. Ona sa len pýtala na priebeh....
@henikapetko infošky si už dostala a správne.....
@anjelicek26 ako píšeš možno sa kočka pohádala s priateľom, možno im niečo obrátilo život naruby a vtedy každá žena rozmýšľa čo ďalej....
A už ju idú nejaké sliepky odsudzovať? Bóože keby napísala aký je potrat skvelý, možno by som jej aj ja niečo "pekné" napísala.....
@livka299 - ved jasne skratova reakcia. Ale o potrate sa da citat kade-tade, staci youtube alebo google a ma vsetky informacie po ruke, na co drazdit na fore pre maminy? Kde sa zeny snazia roky? Vies ako to myslim, tie zeny uz len ta uvaha zabit nieco take krasne ako babatko boli a vytaca. Mna tiez a to tri deti mam 😀
Nist ide sa varit radsej 😀
@anjelicek26 Anjeliček ja má tiež tri hihihi a aj navarené 😀 ale rozčulovať sa mi nechce.... 😀 😀 😀 😀
@livka299 uplny suhlas. @henikapetko nikde nepisala, ze na ten potrat chce ist ona, len ziadala o informacie. kazda zena si je zodpovedna sama za seba. kto v zivote neurobil chybu, nech hodi kamenom. to je na kazdej z nas. ja sa o dieta snazim velmi dlho, ale urcite neodsudim ziadnu zenu za to, ze sa rozhodla ist na potrat.
Ďakujem pekne za odsudenie
aj keby chcela ist ona, starajte sa kazda o seba a o svoje svedomie! Je to len a len jej vec. Nepytala sa, ci ma ist na potrat, ale ako potrat prebieha. Ja nechapem, ako mozete sudit niekoho, koho nepoznate, hned si robit zavery.. Ja osobne by som nikdy nesla, ale neodpadavam a neprezehnavam sa pri myslienke, ze sa takto nejaka matka rozhodne. Trocha respektu by to chcelo, nemyslite??
@henikapetko v podstate je mi to jedno len ma trochu prekvapuje, že nedávno si tu písala celá vystrašená lebo si mala nejaké problémy a bála si sa aby to neohrozilo dieťatko, to je trochu zvláštne.
@henikapetko su krajiny kde je interupcia legalna az do porodu. V Cechach je mozne prist do porodnice bez dokladov a babo tam anonymne zanechat. Na Slovensku mame baby boxy.
@henikapetko tu mas link http://web.pravonazivot.sk/metody-interrupcie/ , kde najdes odpoved na Tvoju otazku. Neviem, preco nad tym rozmyslas, ale dufam, ze sa vsetko nakoniec na dobre obrati. Co sa tyka roznych mudrych prispevkov, ktore Ti tu napisali, nerob si z toho tazku hlavu, tu sa vzdy najdu poniektore, ktore si potrebuju "buchnut" z nejakych dovodov. Drzkaj sa. 🙂
@kveta
@henikapetko rovnako na SK sa dá rodiť anonymne a a dať súhlas s adopciou..inak odpoveď dostala, na potrat už nemôže, ostáva len adopcia
@tortelinka Na Slovensku sa neda rodit anonymne, len utajene. Teda udaje o matke musi matka odovzdat a archivuju sa.

@henikapetko robi sa to do 12.tyzdna,....ak to neni zo zdrav.dovodov tak sa to plati,.....trva to cca 20 minut,....dava sa anesteza do zily,.....potom si cca 2-4 hod.v nemocnici a ides domov,....to viem,lebo som to videla,.....funguje to na principe vysavaca,....