Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
Ja som pouzivala...bola som sice fialova ako keby som.bola tyrana ale vsetko bolo v poriadku
@pantarhei dnes som si pichla do tenkej kožičky ( do riasy samozrejme)na boku bruška,a celkom fajn....nešla ani krv,troška stipalo ale išla ihla dnu super ľahko.
Mne muž nemôže pichať,on by odpadol😆
@snehuuulienka ahoj! presne to iste mam aj ja. pichala som si od zaciatku septembra vzdy do brucha. Zo zaciatku to bolo ok, ale teraz sa mi uz robili aj tvrde hrce a tiez sa mi niekedy zdalo, ze ta ihla je brutalne hruba a nechce ani prejst cez kozu. Pytala som sa nato aj hematologicky, vraj sa to niekedy stava, ale dokym ma to miesto nesvrbi alebo nepali tak je to ok. A sestricka u gynekologicky mi povedala, ze to mam preto, ze nemam ani gram tuku. Ale tomu neverim, kedze znama bola baculka, tiez si pichala a mala hrozne modriny aj s hrcami. Pytala som sa jej, ci mozem mat zlu techniku vpichu, poradila mi, ze mam pichat tak v 45° uhle (aj ked v navode bolo ze treba kolmo), a ze mam skusit do stehna z vonkajsej strany. Vcera som skusila prvykrat ako mi radila a neostalo mi vobec nic, len bodka po ihle. Tak som zvedava, ked budem pichat dlhsie, ci sa nebude opakovat toto, co aj na bruchu. Inak to brucho mam hrozne, same hrce a vobec sa mi nezda, ze to mizne.
Baby, chodite niekto na hematologiu na antolsku k dr. Jankovicovej (alebo k niekomu do hemofilickeho centra)?
Neviete, ci robia teraz na zaciatku januara? Budem tam volat, ale ked oni obcas nezdvihaju, aj ked robia
Dievčata dnes,keď som si pichla do brucha Fraxiparin,začala mi tá vodička v mieste vpichu vytekať von z podkožia,nestalo sa to prvýkrát.tak som si to asi 3 x utrela,a nechala tak....začala som v kuchyni niečo robiť a asi po pol hodine pozerám,že na tielku mám veľky krúžok akoby mi to všetko vytiekloa ešte mi tam ostala aj krvavá škvrna,stalo sa vám to niekedy??
Zostal mi fraxiparine 0,3 tri balenia, posunula by som niekomu z Piešťan - osobný odber.
Baby kam pichate?Kde vás to bolí najmenej?Ja idem len do štvrteho mesiaca ale už nevladzem.
@luciatt picham do miesta ako keď si dáš ruky vbok,a tam kde máš prsty vpredu je to na bruchu,ani nie bok,tam je taká tenká koža a tam,asi 3-4 dní tam picham a paráda,žiadna modrina nič, ani hrce
@beruska2327 Dobry den,
idem sa opytat moze gynekolog predpisovat fraxiparin aj bez odporucania od hematologa? Lebo ja som v 7 tyzdny dostala silne krvacanie a nasledne nasledovala kyretaz, tak chodim k hematologicke kde mam vsade super vysledky a nevedia preco sa mi spustilo krvacanie a netreba fraxiparin kedze mam dobre vysledky, ale ja ho chcem na prevenciu, lebo ja mam za sebou dve neuspesne IVF a teraz ideme na posledne tretie IVF a nechcem nevyuzit poslednu sancu, a ked mi hematologicka odmieta prepdisat fraxiparin tak chcem vediet ci gynekolog mi ho moze prepdisat.
Dakujem Lucia
@lucina1100 môže. Mne predpisoval gynekológ celé tehotenstvo. Ale skús sa s ním dohodnúť dopredu. Veľmi držím palce.
@marylynn
dakujem a netreba mu odporucanie od hematologicky?
@lucina1100 netreba,mne tiež gyn.predpisovala,na hematologiu som mala 60km a v lete na rizikovom fuuu. Pred plánovaným tehu som musela vybrať 3mes Aspirín a od pozitív.testu Fraxi
@lucina1100 ahoj, keď máš na hematologii super výsledky, pochybujem že ti gynekológ predpise injekcie len tak. Ja som gynekologicke musela doniest papier z hematologie, kde jasne stalo tromboprofylaxia v tehotenstve a záťažových situáciách. Teraz mi predpisuje fraxiparine gynekologička, ale každé 4 tyzdne som kontrolovaná aj na hematologii, kde zakaždým dostanem papier s výsledkami, ktoré nosím na gyndu. Veľmi veľmi ti držím palce, aby ti IVF vyšlo. Nebola si na iných testoch? Možno niečo iné v tele ti nefunguje ako by malo. Štítna žľaza? Imunológia? Genetika?
@lucina1100 hmmm... A výsledky z hematologie máš úplne bez mutácií?
@zana124
Vsetky vysledky mam super super, bola som aj na stitne, genetike, imunologii a teraz po tom krvacany som bola na hematologii a vcera v martine na vysetrenie lepivych cervenych dosticiek aj tam som mala vysledky super.
A teraz mam absolvovat tretie IVF a zarov posledne ale nemozem a ani nechcem ist do toho pokym mi neurobia dake opatrenia to si nemozem dovolit.
Lebo skoro vsetky zeny co mali potraty tak pre nezistene priciny a po tretich potratoch im nasadali fraxiparin a babo vynosili ani nevedeli ako, aj moje susedky mali taketo problemy az po tretom raze im nasadili fraxiparin a ten im pomohol, ale oni mohli spontane splodit babo kedy chceli, len ja taku moznst nemam. Tak preto chcem tomu predist.
A ano vysledky na hematologii bez mutacii.
@lucina1100 jasne, chapem. Pokiaľ viem v reprodukčnych centrách by ti to mohli predpísať preventívne. Alebo treba nájsť hematologicku, alebo gynekológa, ktorý ti to tak predpíše. V BA by som vedela poradiť hematologicku, ktorá vraj predpisuje aj preventívne bez mutácií, ale pozerám, že nie si odtiaľ :/
@lucina1100 Naozaj ti v tomto neviem poradiť, ja ku gynekologicke nosím vždy všetky vyšetrenia z hematologie, inak by mi nepredpisala. Ani neviem, ako to chodí v reprodukčných centrách, ak je to tak ako píše marylynn, tak som sama prekvapená. Vždy som si myslela, že takéto lieky na krv nepredpise len tak hoci kto, ale tak v reprodukčných centrách snáď vedia čo robia. A tam, kde máš absolvovať tretie IVF ti to lekár nevie predpisat? Ja mám za sebou dva potraty, lenže mne zistili az 4 mutacie a deficit 2 faktorov, tak mne fraxiparine nasadila hneď. Verím, že chceš urobiť maximum pre to, aby sa IVF podarilo a ja ti budem držať silno palce nech to do tretice vyjde.

Darujem clexane 0,2 (2balenia 19ks) a 0,4 (9ks) expiracia vsetkeho rok 2019 -najlepsie nitra