icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

santamonica
15. júl 2014

ahojte, od zajtra si zacinam pichat fraxiperine 3x denne, predtym som si pichala pre iVF,to bolo v pohode, toto vyzera byt horsie, ako citam.....vidim same prispevky, ze ste zacali pichat az pocas tehotenstva, ja to mam brat este pred samotnym KET, je tu este niekto taky? moje tehotenstva vzdy skoncili do 10tt predtym a nikdy som si to nepichala, zistili mi hustu krv, zly prietok zil a vela protilatok....

zuzanarichard
15. júl 2014

@santamonica ,ahoj,pekné ránko želám!!!!neboj sa,nie je to nič hrozné,ja som sa bála strašne,ale nakoniec som si po druhej injekcii zvykla pichať si ich do brucha sama,od začiatku do konca...potratila som kvôli hustej krvi v deviatom týždni,teraz mám polročného Theodora,aj vďaka injekciám bolo všetko v poriadku!!!držím Ti palce,nech všetko dopadne najlepšie ako sa dá!!!

santamonica
15. júl 2014

@zuzanarichard 😀 dakujem za povzbudenie, idem do toho s tym, ze tomu verim, takze verim 🙂 , beriem aj lutinus, estrimax a anopyrin.....

santamonica
19. júl 2014

som to poplietla, pr
ve tri dni som si pichala 3 injekcie denne 0,3 fraxiparine, dnes uz len jednu, som volala do caru, ze ci je to ok, mam prist radsej na krv...... dufam, ze to nemoze negativne ovplyvnit embryjko, co mi vlozili predvcerom........zle som si napisala davkovanie, som nasr.....ta na seba ☹

maarlie
31. júl 2014

ahojte, poradíte ako pichnúť fraxík do nohy? doteraz som si ho pichala do brucha,ale už mám asi zhrubnutú kožu, veľmi zle sa mi prepichuje. tak by som chcela skúsiť stehná, ale neviem do ktorej časti a nedá sa mi dobre urobiť riasa. 😨

hoky
31. aug 2014

Ahojte dievčatá, pred 3 dňami som prišla na to ako si najlepšie pichať fraxiparin do stehna..Je lepšie si vytvoriť kožnú riasu z boku stehna nie z vrchu. Potrieť miesto dezinfekčným tampónom, pichnúť kolmo do kožnej riasy, vybrať ihlu, ale zásadne potom neprikladať tampón, alebo netrieť a netlačiť na vpich. Nechať chvíľku voľne aby sa látka vstrebala. Aj keď po vybratí ihly vyjde maličká kvapka roztoku späť to nevadí, ale nevytvorí sa alergická reakcia, svrbenie a ani modrina a budete mať len malú fialovú bodku. Takže zásadne na vpich netlačiť, nemasírovať . 😀

alexaba
18. sep 2014

baby chcem sa s vami poradiť. Potrebujem vedieť, od kolko kg si picháte aké dávky fraxiparinu prípadne clexane. PROSIM NAPISTE. Dakujem vam.

franzziska
19. sep 2014

@alexaba vies co fraxiparine je do 90kg davka 0,6 ml a potom vyssie nad 90kg je 0,8 ml ...ale zavisi to aj od vaznosti stavu, lebo mozu ti predpisat aj 1,0 davku a vyssie...ale samozrejme lekar ti povie viac

sarafortuna
8. okt 2014

Kočky, kde ste si okrem bruška pichali? Ja ho už mám dosť rozpichané, posledné 2 vpichi mi už krvácali... Ak ramená, tak ktorá časť? vzadu sadielko? bože, tam to musí bolieť... Ak mi nepomôže heparinova mast na tie hrčky a boľačky, tak musíme meniť miesto.. 🙄

margarita
8. okt 2014

@sarafortuna
mne sa velmi osvedcilo prave to sadielko vzadu, ked si das ruky vbok tak presne tam kde ich mas 😉 tam mi to mm pichal snad cele tehu.
tesim sa z dobrej spravy a moc moc moc Ti drzim palce 😵

sarafortuna
8. okt 2014

@margarita , au, tak skúsim ísť postupne k tým bokom... 😉 a ďakujem 😀

siska765
23. nov 2014

@sarafortuna ja si picham do nohy sama-pod kozu , niekedy boli, niekedy vobec necitim, zalezi od ihly ci je tupsia alebo ostrejsia a tiez kde sa trafis-ci nejaku zilku,cievku alebo nie.robim to rychlo,teda nevpichujem pomaly ale akoby som to tam vbodla rychlo a vtedy to najmenej citim,skor citim niekedy az ked vyberiem ihlu,jemne stipkanie, pridrzim si tampon s dezinfekcnym prostriedkom na tom par sekund a je dobre.Na brucho si uz davno netrufam , tam som proste nemala dobry pocit z toho ,ked uz malicky zacal kopkat a na rukach sa mi zas robili neskutocne modriny a hrce a potom to bolelo aj cele tyzdne kym zmizli,u mna vedu nohy 🙂 tam sa mi nerobia ziadne modriny ani hrce.je pravda ze obcas to svrbi a ale len chvilku ,ale svrbelo to aj na rukach a na bruchu tiez pred tym , takze ja uz dokonca len do noh 🙂

liebling98
23. nov 2014

@sarafortuna presne ako píše @margarita, aj mne sa osvedčilo tam do toho sadla na bokoch. Skúšala som aj stehná, ale tam som mala modriny aj ma to oveľa viac bolelo. Na tých bokoch som to takmer ani necítila. Keď som to zrátala, tak za 3 tehotenstvá som si napichala asi 1000 injekcií. Už som sa cítila ako ihelníček.
Držím palce!

sarafortuna
23. nov 2014

@liebling98
@siska765 vdaka, isla som viac k bokom, tam nemam taku masu sadla a aj koza sa lepsie prepichuje. Zatial to je v pohode.

siska765
24. nov 2014

@liebling98
@sarafortuna baby a vy mate nejaky problem s krvou ci to pichate len preventivne?mne to len preventivne gynek.predpisal ,lebo som bola po 2 MA a vzdy vsetky vysledky ok aj na genetike.Uzivam 0,3.Zaujimalo by ma ci ked to pred porodom vysadime , ci sa potom nezacnu nejake zrazeniny v tele robit ,teda ked to telo dostava cele tehu a potom z nicoho nic vysadime.

sarafortuna
24. nov 2014

@siska765 , ja mám diagnózu na to pichanie. A určite nie, nezačnú sa ti robiť, lebo fraxiparín v podstate iba zabraňuje tomu, aby sa prípadné zrazeniny v krvy tvorili. On nejako extra krv neriedi. Na to je skôr walfarin a anopyrin - tabletky.

roxam23
24. nov 2014

@sarafortuna fraxiparine sa predpisuje prave na riedenie krvi - aby sa predislo hustnutiu a tym tvoreniu zrazenin ;)

siska765
24. nov 2014

@roxam23 ano to je pravda,len ci zrazu telo nezacne vytvarat zrazeninky ked sa s tym pichanim prestane

roxam23
24. nov 2014

@siska765 iste nie len tak bez priciny, v tehu je tak ci tak vplyvom hormonalnych zmien vyssia zrazanlivost krvi...

siska765
24. nov 2014

@roxam23 ved jasne , len ma to tak napadlo,kedze s tym o take dva mesiace uz budem musiet prestat

liebling98
24. nov 2014

@siska765 Áno, ja mám trombofiliu, prítomné 3 mutácie. Ja som pichala každé tehotenstvo až do pôrodu. Každý syn šiel cisárskym, od poslednej injekcie muselo byť najmenej 12 h do sekcie, nie menej. Znova mi ich nasadili asi 24h po sekcii. Na celé šestonedelie.
Ja som brala Clexane, to je podobné ako Fraxiparin. Na začiatku tehotenstva 0,4ml, potom v 2.polovici 0,6ml.

@sarafortuna

henika32
25. nov 2014

@liebling98 ja mam tiež trombofiliu ale vrodenu, picham si fraxi0,4. chcem sa ta opytat odporučali ti rodit cisárskym alebo na svoju žiadost,

liebling98
25. nov 2014

@henika32 samotná trombofilia nebola indikáciou na sekciu. Mala som aj tehotensku cukrovku, hraničné rozmery panvy, vyšší vek. A keď sa o tom rozhodovalo, malý bol otočený panvou dole. Síce sa potom otočil, ale už bolo rozhodnuté, a ja som neprotestovala.
Ja som trombofiliu zdedila po mamke, ona mala niekoľko razy v živote aj hlbokú žilovú trombozu.

carey
25. nov 2014

Ja som si prvy tyzden pichala do brucha , ale velmi tazko ta ihla prechadzala cez kozu , takze som presla na stehna...Picham si z vnutornej strany alebo z vonkajsiej strany stehna a malokedy to zaboli...Zo zaciatku som nechavala injekcie v chladnicke, ale potom ma to dost stipalo , tak som ich vybrala a teraz je to uz v pohode...ani neviem , ze si picham 🙂....A pichat by sa kolmo nemalo, ja si pichatm v asi v 45° uhle a ide to lepsie..🙂 A velmi ma tesi to, ze nemam ani jednu modrinu...🙂))

smejlicka
25. nov 2014

ahojte ake mate hodnoty zrazanlivosti ..ja mam zevraj hranicne a som na zaciatku tehotenstva este nebol vidiet gestacny vak minuly tyzden idem na kontrolu vo stvrtok na gyndu a mam si volat na hematologiuci si budem musiet pichat injekcie

amy25
17. dec 2014

@carey aj do brucha si si pichala? tam si mala modriny? lebo ja si pichám tretí týžden teraz a brucho samá modrina. Posledný týžden sa mi robia už hrče. Bolí to jak fras. Už si nemám kde na bruchu pichnúť a k doktorovi idem až pondelok.
Ked som bola na laparo, tak nám pichali do stehna, ale normálne vpredu stehna. Tebe ukázal niekto kam sa to môže pichať?

carey
17. dec 2014

@amy25 no ja som si pichala do brucha asi len prvy tyzden, pretoze mi tazko prechadzala injekcia,tak som presla na stehna. Modrinu som mala 1 🙂 Nikto mi neukazal ako mam pichat, jedine sesternica (sestricka) mi povedala, ze nemam pichat kolmo, ale pod 45° uhlom a ze pichat sa moze kdekolvek na tele ...teraz momentalne mi manzel picha do ramena, aby si nozky oddychli 🙂

amy25
18. dec 2014

@carey takže nemôžem nič pokaziť ked si chytím kožný zahyb na stehne a pichnem tam. Aspon do pondelka, tam už sa spýtam doktora ako čo, lebo kým sa mi len modriny robili, tak som to brala že to patrí k tomu, ale tie hrče sa mi už nepáčia

carey
19. dec 2014

@amy25 urcite nic nepokazis..🙂

maca283
20. dec 2014

@amy25 aj mne sa robili casom to potom prejde nebo vyuzivala som 80 kusov