icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

somtoja13
3. mar 2015

@ppetkab zmenil a to este horsie. ..dnes som nemala žiadnu zak uvidime

ppetkab
3. mar 2015

@somtoja13 jaaj, tak to mi je ľúto, snáď sa to vyrieši a možno už tie nežiaduce reakcie prechádzajú, keď dnes nebola. 😉

somtoja13
3. mar 2015

@ppetkab zatiaľ je v pohodke skôr ma napadlo či to mimču nevadi. Ešte som nepočula že baby čo museli injekcie brať v polke prestali.ale tak verím lekarovi že to po 13 tom týždni nevadi

franzziska
4. mar 2015

nemate niekto nahodou navyse nejaky fraxiparine 0,8?

leona45
12. mar 2015

Fraxiparin moze uskodit babatku pocas tehotenstva?Moze dostat nejaku chorobu od toho?

franzziska
12. mar 2015

@leona45 nie neublizi to...inak by nam to nedavali..a niektorym zenam to davaju len preventivne aj kde im nic neni

123zuzka123
12. mar 2015

@lucinocka ahoj chcem sa len opýtať či si v pohode kojila s fragminom....ja mám 10000 a sa bojím kojiť....neublíži to drobcovi???

lucinocka
13. mar 2015

@123zuzka123 a preco by mu to malo ublizit, ved to ide tebe do krvi nie do mlieka🙂 ja som kojila len 2 meaiace a mesiac odsavala, lae sovod nebol fraxik urcite🙂

franzziska
13. mar 2015

baby je tu niekto aj PN kvôli fraxiku a riziku?

hematologiabb
17. apr 2015

Ahojte,prosim Vas baby daju sa zvladnut tie vpichy heparinu pocas celeho tehotenstva kazdy den...priserna predstava...diik za rady...

123zuzka123
17. apr 2015

ja som si pichala po pôrode, mala som zapalenu žilu z kanyly....mala som dokopy 20 inj. a strašnéééé...bolesť, modriny....neviem či by sme vydržali cele tehu....:(((

franzziska
17. apr 2015

@hematologiabb prezijes to... ja uz picham 4. mesiac a zijem...zial po case reagujem precitliveno aj na najmensiu bolest..su slzy pokazde..ale musim tak musim 😖

hematologiabb
17. apr 2015

@franzziska ...vdaka za odpoved🙂Si tehotna asi,ze?Ja sa v tom vobec nevyznam...dnes som sa to akurat dozvedela od lekarky ,ze si to pre istotu kvoli potracaniu budem vpichovat...dvakrat som v uvode potratila a pricina neznama zrejme...

franzziska
17. apr 2015

@hematologiabb ano som a ja si ho pichavam nielen v tehu ale aj pri iných situacich..teda ja ho neuzivam len preventivne ale potrebujem ho...urcite ti to pojde nie sme padavky 🙂 ale zas chapem ze to zenam-nam vadi a boli.. 😔 aj to slovo "zvladam" hovorim vzdy s trpkostou

hematologiabb
27. apr 2015

@nibiru
@delideli
@leamax
@rybka009 Ahojte,kocky prosim Vas mate skusenosti pozeram s vpichmi heparinu pocas tehotenstva.
Ja si mam pichat hned ako znovu otehotniem,lebo som 2 krat spontanne potratila cca v 4-5 tt. a hlasit sa hned na hematologii aby som preventivne mohla zacat s injekciami.Sice cakam momentalne na vysledky aj z genetiky,hematologie,ale lekarka povedala,ze sa pravdepodobne nic nezisti a ked nechcem 2 mesiace cakat na vysledky mam skusit otehotniet / co zvycajne cez plodne hned aj ide /...a hned sa hlasit.JA SA,ALE BOJIM TOHO AK SI ZACNEM PICHAT...ABY SOM TYM NEUDRZALA CHORE DIETATKO ZA KAZDU CENU LEN ZATO,ZE SI BUDEM PICHAT INJEKCIE...PODLA MNA AK NEMAM PROBLEM SO ZRAZANLIVOSTOU KRVI ZREJME,ALE ASI JE TO AJ VEKOM NAD 40 A TEDA MOZNO SU POTRATY Z DOVODU,ZE SA UZ VAJICKO SPRAVNE NEDELI A TEDA RADSEJ OPUSTI ZARODOK MATERNICU,TAK JE ZBYTOCNE SI PICHAT HEPARIN...?NAPOKON AK JE PROBLEM INDE TAK SA MOZE STAT,ZE,,POTRATIM,,NESKOR CO BY BOLO OVELA BOLESTIVEJSIE AKO V UVODE.dakujem moc za rady.

rybka009
autor
27. apr 2015

@hematologiabb ahoj ak si pozries moj uplne prvy prispevok. Teiz som brala preventivne Fraxiparine iba 0.3ml od 5tyzdna. Vysledky boli ok. Bola si len u hematologicky alebo si bola aj v specializovanom zariadeni kde sa zaoberaju poruchou zrazanlivosti? Ja som ostala prvy krat tehu ked som mala 21 ked som potretila. Potratila sm len raz a pichala som preventivne. Je to na tebe no ak je tuzba po babatku vacsia podstupila by som vsetko 🙂

liebling98
27. apr 2015

@hematologiabb pichanie nízkomolekulárneho heparinu (Fraxiparine, Clexane) nemá nič spoločné s udržaním tehotenstva s chorým dieťatkom. Mechanizmus účinku spočíva v tom, že zabraňuje tvorbe drobných (mikroskopických) krvných zrazenín, ktoré môžu upchať tie najmenšie cievky v placente, v ktorých vlastne prestupujú živiny a kyslík z krvného obehu matky do krvného obehu bábätka. Tie zrazeninky sa tvoria aj u žien bez trombofilie, ale nie až tak. Vo vyšších štádiách tehotenstva tak dochádza k "starnutiu" placenty. Bez heparinu by u ženy s trombofiliou mohlo dôjsť k predčasnému starnutiu placenty, ktorá by tak neplnila svoju funkciu a bábätko by zaostávalo v raste (ten lepší prípad).
Je dobré nechať si vyšetriť krv na prítomnosť trombofilnych mutácií. Hematológ už potom bude vedieť, čo ďalej.
Držím palce!

liebling98
27. apr 2015

@hematologiabb ja som si pichala Clexane každé tehotenstvo (mám 3 deti), celých 9 mesiacov+ šestonedelie, dokopy cca 1000 injekcií. Dá sa to zvládnuť.

nibiru
27. apr 2015

@hematologiabb urcite by som si ho pichala prave pre poruhy zrazanlivosti ženy maju opakovane caste potraty.

hematologiabb
27. apr 2015

@rybka009 dakujeeem za rychlu odpoved...bola som len u hematologicky,brali mi krv do viacerych skumaviek,cakala som vyse 2 mesiace kym som sa tam dostala a teraz cakam na vysledky z rozborov...strasne dlhe cakacie lehoty/mohli by urobit ustupky aspon u tych starsich nad 40/Lekarka po pokece povedala,ze vypada,ze sa nic nezisti i ked podla mna tazko je to povedat len zato,ze v rodine nebolo nic take ako trombofilie atd,ved nemusi byt vsetko zasa genetika.No mne po potrate uz nabehol druhy cyklus a chcem otehotniet aj pocas cakania na vysledky-nic nemala proti tomu,ale hned mam prist kvoli nasadeniu injekcii-platila si zato?Nebola si na rizikovom kvoli tomu? Vdaka🙂

hematologiabb
27. apr 2015

@nibiru dakujeeem,keby si mala pravdu,ze to neni nic horsie,kazdy uz poukaze na vek...a vysoky tlak-beriem nanho DOPEGYT🙂ved som za tie vpichy,ale ak bude problem inde,tak potratim do tretice☹

rybka009
autor
27. apr 2015

@hematologiabb tak skus ist do Martina tam je centrum pre poruchy koagulacie ja som bola tam dali mi povodne termin az o pol roka ale volala som ked som zistila ze som tehotna tak ma vzali o 2 dni prisla som raz aby sme sa dohodli druhy krat som prisla hned rano zobrali krv a poobede som mala komplet vysledky. ZAco ako za injekcie? Tam bol dopltok za 10injekcii myslim okolo 20centov tak sa to dalo inak som neplatila za nic.

hematologiabb
27. apr 2015

@rybka009 diiik,asi pockam na vysledky cca o mesiac by mali uz byt...mozno mi predsa zistia nieco z rozborov z hematologie...z genetiky asi nie,teda dufam...je to ako detektivka dopatrat sa priciny preco zena potraca,ale ekd sledujem,ze aj podstatne mladsie kocky potracaju,tak zasa nie vzdy to musi byt o veku...i ked tu je vzdy vacsie riziko...🙂( Nemala si provlem s pichanim,lebo citam,ze mnoheeee zeny maju s tym riadne problemy,hrce,modriny...ach tablety by boli lepsie...

rybka009
autor
27. apr 2015

@hematologiabb vsak uvidis ale velmi dlhu dobu mas cakat. No ved jasne to je vzdy problem nieco zistit. JA ked som musela ist na zakrok tak mi lekar hovoril, ze pocas tejto jednej sluzby co ma som uz siedma v poradi co potratila...takit poviem po cely cas som si ani raz nepichla sama 🙂 neviem si sama sebe ublizovat, vdy mi pichal bud mm alebo svokra 🙂 hrce som nejako nemala, modriny to ano ale ja som si pichala do noh do brucha som vydrzala prvych 10potom uz som nemohla. no ved to by bolo sto krat lepsie keby to bolo tabletovo podavane

hematologiabb
27. apr 2015

@rybka009 ...mna by v zivote nenapadlo,ze zazijem okolo tehotenstva ked sa uz rozhodnem taketo patalie...a to som brala tri mesiace pocas pokusov aj kyslinu listovu-femibion a predsa...a poznam zenyy co vobec nebrali,pritom kazdy starsi ake je to dolezite a nemali nijaky problem...paradoxy.Niekedy zeny vobec nic nebrali a nebolo tolko problemov...kde sa pozerm same temy,clanky,diskusie na reprodukciu,neplodnost atd...
Som laik...prosim ta ta ,,riasa,,je to ked sa vytvori medzi prstami kde sa picha ihla ta nahustena koza ?Ono zeny si to zvyknu preco az do sestonedelia pichat...?

manee
27. apr 2015

@hematologiabb pokial viem, po potrate odporucaju tri mesiace pauzu. Ja som mala potraty tri. Pri oboch detoch, co som donosila som si pichala injekcie, aj ked som nemala stanovenu diagnozu. Jednoducho pre istotu....aj je plod poskodeny, fraxiparin ho neudrzi dlhsie, teda, ak by bol plod chory odide rovnako pri injekciach ako aj bez nich.

manee
27. apr 2015

@hematologiabb a ja som pichala sama. Mne muz nevedel, vzdy to bolelo a boli hrce. Ja som si do brucha az do porodu, bez bolesnt, bez hrciek a modrinka len sem ram

rybka009
autor
27. apr 2015

@hematologiabb no ved presne. To kazdy povie ked som bola ja mlada taketo veci sa neriesili. Len ked si zoberies ze kedysi ludia umierali na uplne banalne choroby. Ja som pila aj caj s alchemilky ten mne pomahal a dobre precistil. Ano medzi prstami. Ano picha sa aj pocas sestonedelia ale preco to neviem, mne pred porodom uz 2 dni nepichali

hematologiabb
27. apr 2015

@manee ...dakujem ti za radu🙂Co sa tyka tych pauz tak nazory aj lekarov sa roznia...jeden povie,ze treba skusit hned ako nabehne cyklus,druhy radi po troch mesiacoch atd...no zalezi aj v ktorom mesiaci zena potratila ako aj to ci absolvovala kyret/ja nie/-ten je zvacsa zbytocny pri samovolnom potrate do cca mesiaca...

hematologiabb
27. apr 2015

@rybka009 ...niekde som citala,ze cas alchemilkovy by nemali zeny tehotne?A udajne pre posilnenie maternice je dobry pupalkovy olej... )
Ja teraz fakt neviem ci pockat na vysledky hematologie cca az v juny budu alebo skusit do tretice teraz ked mam 2,5 mesiaca po spontannom...!a hned sa hlasit o tie injekcie,áách...