icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

casperka1980
1. jan 2015

Ahojte baby, picham si fraxip. 0.4 a prepichla som si zilku..
Stalo sa mi to aj predtym ... Ale teraz je to uz 3 den a mna to boli.
Nemozem si na tu stranu brucha ano lahnut,... Poradite mi nieco.

mimina00
1. jan 2015

@casperka1980 ja sa chcem spytat aj ostatne baby ze ake testy ste si robili na hematologii,ci len ten zakladny koal..skrinning ci na trombofilne stavy?

malinka0
15. jan 2015

@katkajankova
Ahoj tiez si picham fraxiparine a zacali sa mi tvorit hrcky a kedze o tom pises tak by som sa chcela opytat ze ci je to normalne, pretoze ma to trosku vystrasilo.

majec
15. jan 2015

Ahojte... Môj skromný názor: Z injekcií, ktoré sú predplnené, sa vzduch NIKDY neodstraňuje a určite vzduch nespôsobuje modriny. Počas celého tehotenstva a v šestonedelí som si pichala fraxiparín do stehna a modrina sa mi urobila, keď som si trafila nejakú žilku, alebo sval a niekedy to boli poriadne modriny. Na konci tehotentva už ani nebolo kde pichať, stehná som mala jednu veľkú hrču. Všetko stálo zato, mám krásnu zdravú dcérku. Časom sa mi hrčky stratili. Teraz si pichám len keď idem na dlhšie cesty a to do brucha. Niekedy mám modrinu, niekedy nie. Mažem si to heparoidom. Najlepšie je, spýtať sa svojho hematológa ako riešiť modriny, hlavne v tehotenstve.

katkajankova
15. jan 2015

@malinka0 ahoj ja som si pichala fraxiparin 0,4 od 4tyzdňa tehotenstva a robili sa mi tiez modriny,hrče čo strašne svrbeli a ked som sa začala škriabat tak sa mi tvorili take napuchnute šramy po nechtoch ktore do hoďky zmizli ,ktore boli uplne tvrde do to ho miesta ani okolo potom nepichaj kde maš tvrde miesta po pichani .niekedy sa mi podarilo pichnut bezbolestne bez modriny a ani mi to nestvrdlo.Ale moje zlatíčko Anička za to stoji a teraz uz nepicham skoncila som šestnedelim .A malu mam uplne zdravu take male šidlo 🙂 😀 😀drzim vam všetkym palce 😀 🙂 😉

malinka0
16. jan 2015

@katkajankova Ahoj dakujem za odpověď a gratulujem Vam k maličekej 😊. Picham si ich už dlho i ako měsíc a iba teraz sa mi vytvořila hrca tak som sa vylakala, inak sa mi tvořili iba modriny. Prve tehu sa nám skončilo katastrofou takze vydržím a zvladnem vsetko, len nech Máme zdrave babo ☺

kattyy3
16. jan 2015

aj ja beriem fraxiparine a este aj prolutex, obe su injekcie a picham ich raz denne. Fraxiparine je na riedenie krvi a nemal by mat vplyv na dieta skor mas istotu ze sa mu dostava vyzivy. a Prolutex ja mam aby sme udrzali drobceka a nestratili ho a dobre sa uhniezdil bo sme uz 2 krat potratili ale teraz verim ze to vijde. Mala by som byt v 7 tyzdni podla MS ale podla sona sme v 6 tyzdni a meriame ani nie 5mm ale srdiecko nam dnes riadne bilo no vyhrate vôbec nemame drzim palceky

katkajankova
17. jan 2015

@malinka0 držim palce všetkym ktore to potrebujete prešla som si tym aviem čo to je me sa to podarilo a verim že aj vam 🙂 sa to podari a budete mat take šidla 😀 ako je to moje 😀

katkajankova
17. jan 2015

@kattyy3 ja som tiez dva krat potratila ale podarilo sa nam rok 2013 nam priniesol štastie takže my mame 13 štastnu 😀 aj tebe sa to podarí držím palce 😀

kattyy3
17. jan 2015

@katkajankova moc moc moc dakujem verim a dufam ze tentokrat to bude nas krasny zdravy anjelik

franzziska
26. jan 2015

baby poradite vhodne miesto na pichanie? na brusko som ted hakliva...a neviem si to teda predstavit na stehne a ramene...tam su svaly tam to musi boliet

rachel36a
26. jan 2015

@franzziska fraxik sa picha predovsetkym do brucha, tam sa najlepsie robi kozna riasa, pitom mozes do ramena ale to si neurobis sama prave preto ze si jemas ako chytit koznu riasu a mozes aj do stehna, ale mna to tam fest boli, tak pokial ide tak davam do brucha, uz tak uplne na boku, lebo brusko uz mam ako melon 😁

franzziska
26. jan 2015

@rachel36a sama som si ho nikdy nepichala..a to mam niekolko rocnu skusenost....ja mam zas brusko preplnene modrinate navrete, takze....

rachel36a
26. jan 2015

@franzziska ja som zo zaciatku tiez chodila si davat pichat, ale pitom som si musela zvyknut sama, mala som rizikove tehu, musela som lezat, tak mi nic ine neostalo....brucho mam samu modrinu a hrcu, ale ked pichnej do stehna tak je to este horsie...uz sa neviem dockat dna kedy si prestanem pichat 😁 uz len cca 8-9 tyzdnov 😊

franzziska
26. jan 2015

@rachel36a ja som nechodila pichat...manzel robi...ja mam k tomu odpor - neviem sa prepichnut....to uz vydrzis 😉

rachel36a
26. jan 2015

@franzziska aj ja mam, ale co by som pre drobceka neurobila...

pet1308
27. jan 2015

Ahojte dievcata,aj ja som si pichavala fraxiparin,zo zaciatku som ho dobre znasala,ale potom, rovnako ako vam ostatnym, sa mi spravili hrce a strasne svrbili,tak mi zmenili injekcie a teraz uz pred tehu som zacala pichat clexane a ten je vyborny,som uz v 24.tt a klop-klop ziadna hrca a modrinka,len sem-tam sa mi spravi taky maly cerveny fliacik okolo vpichu a ani jedna injekcia nebola tupa,co pri fraxiku som velakrat natrafila a nemohla som prepichnut kozu. Tak len sa skuste opytat doktora,ci vam zmeni injekcie,aby ste nemuseli takto trpiet. 😉

ebi52
15. feb 2015

Baby picham fraxiparine a dnes sa ani bohovi nedala stlacit injekcia, polovicu som dala, polovica nesla, skusila som aj povytiahnut a nic😒 tak snad to nebude problem, stalo sa vam to niekedy?? Dik

beruska2327
16. feb 2015

@ebi52 neboj, ziadny problem z toho nebude. Mne sa stavalo, ze som obcas zabudla a pohoda. Ak uz mas na bruchu tvrde miesta, tak do tych nepichaj, kym sa ti to neuvolni. Mne sa asi raz stalo to, co tebe, ale skor sa mi stavalo, ze mi ta latka po vstreknuti vytiekla.

ebi52
16. feb 2015

@beruska2327 jj vyteka skoro vzdy 🙂 dakujem

sarafortuna
18. feb 2015

@ebi52 to sa deje aj mne, asi si pichla do "hrčky", alebo je niekde pod kožou stara hrča od fraxíku. Mne pomaha povytiahnut, prechytit riasu este raz, dvakrat. Vzdy nakoniec pekne išlo, cítila som pod prstami ako sa to uvolnilo a roztieklo 😉 a

smejlicka
18. feb 2015

ahojte baby som momentálne prebiehajúci 18tt a tiež si pichám fraxiparín 0,3 zatiaľ do brucha, ak sa zväčší kam si to budete pichať?

ebi52
18. feb 2015

@smejlicka ja mam dost tuku tak tam a tak do boka 🙂 nohy a ruky asi nie bojim sa ze pichcem do svalu...

smejlicka
18. feb 2015

@ebi52 tiež rozmýšľam do bokov ale tam mám viditeľné žilky a bojím sa aby som tam nepichla nejakú :D

ebi52
18. feb 2015

@smejlicka ja mam vlastnu fintu ze si urobim riasu a ked iba prilozim ihlu a boli/stipe tak to je zle miesto a ked neboli mozem pichnut😃

somtoja13
18. feb 2015

@smejlicka ahoj ja si picham do stehien.teda manzel mi picha, a nasla som si tam take fajne miesto ktore už vôbec neboli

sarafortuna
18. feb 2015

@smejlicka ja postupujem od pupka smerom do bokov, ale už som v takom blbom uhle, že mi zavadzia prsník 😀 😀 😀 ešte je možnosť, naučiť sa pichať pred zrkadlom, alebo ísť vyššie k rebrám, tam sa mi aj v 27tt dá spraviť riasa.

somtoja13
3. mar 2015

Baby mate skúsenost s tým že z injekcii som mala takú alergiu že mi ich úplne vysadili?

franzziska
3. mar 2015

baby som zufala...ma niekto fraxik 0,8 ? lebo tam su nejake divne hrube ihly a uz len to prepichnutie koze je boleeeeeeeest....a tolko vela tekutiny vždy mam pocit ze pod kozu sa mi ani nezmesti...skusila som ruku - katastrofa...brucho je lepsie ale co ak tam mam uz same modriny a bolestive hrudky a strie?? 0,6ml ma takmer neboli ale nemozem mat slabsiu davku....stehno myslim ze bude boliet este viac....ale podla pokynov mi to manzel picha spravne

ppetkab
3. mar 2015

@somtoja13 a neskusili ti len zmenit znacku injekcii? Mne pri alergii na fraxik predpisali clexan a ten uz super znasam.