Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
...áách sama neviem co robit aby sa nezopakoval do tretice spontanny...i ked by so si pichala ten heparin sa to moze stat...aspon b som vedela,ze je problem inde...ono ten MARTIN skusat /by mi aj lekarka sama odporucila keby mala dojem,ze musim...ja musim pockat skor na vysledky z hematologie...ved brali mi krv aj do siestich skumaviek tak keby bol problem,hadam zistia uz tu nieco a brali mi krv aj partnerovi aj na genetike,v jeden den sme to absolvovali🙂
@hematologiabb
ja viem tiez tak, ze ked bezpecne vies ze si tehu, radsej alchemilku uz nepi, lebo vyvolava vo vacsich mnozstvach stahy maternice. ale tusim tak mesiac pred porodom ho zase odporucaju, lebo maternicu posilni ci tak dajako, ale v zaciatku tehu radsej nie. pred porodom sa potom odporuca aj ten caj z ostruziny malinovej.
a co si pisala o pauzach po potrate, tak moj lekar, ktoreho osobne dost uznavam radi aspon tie 3 mesiace, aj ked potrati zena vcassie,a nema kyret, lebo predsa len telo sa uz pripravilo na tehu, hormony, zmeny atd. a aj ked nemusis opat potratit, skusat to za kazdu cenu hned a zaraz, no osobne ja som to ani po jednom z potratov nemala silu "hned" silit. po prvych dvoch som dokonca cakala pekne krasne pol roka, skor som sa na to psychicky necitila.
a pichat pocas sestonedelia sa ma udajne preto ze je to este rizikovejsie nez v tehu, teraz uz nie kvoli babetku, ale paradoxne kvoli Tebe, kvoli zene, lebo telo sa po 9 mesiacoch zmien za par tyzdnov zase vracia do "povodneho stavu" a zena ked je najma po porode napr. po sekcii dlhsie nie moc mobilna, je tam to riziko trombozy vyssie.
u mna neviem, mala som prave dojem, ze vzdy po porode som sa hybala az az az 😀 lebo sak ked musim, tak musim, ale moj hemato na tom trval.
drzim Ti palce, nech coskoro mozes pisat nejake pozitivne spravicky 😉
@margarita si moc milááá,diiikušky za spravu🙂))Cloveka v takejto situacii vsetko obohati🙂Ja asi pockam na ten jun na vysledky z krvi ,ale to mi aj hematologicka povedala,ze mozem otehotniet a necakat na vysledky,lebo udajne asi vyjdu negat...ale odporucila tie injekcie preventivne.Aj moja gynekologicka mi vtedy po spontannom...poivedala,ze sa hned mozem pokusit ked nabehne cyklus...no keby som mala opat,,potracat,,tak mozem aj pol roka cakat a stane sa to asi...
@hematologiabb takze takto.ja mam potvrdenu trombofilnu mutaciu a napriek fraxiparinu som mala 4 kyrety.pricina sa nikdy nezistila,bolo mi zakazdym povedane,ze jednoducho embryjko malo nejaku poruchu nezlucitelnu so zivotom.cize ani fraxiparin neudrzi chore embryjko,ako to tu uz bolo vysvetlene.a co sa tyka toho veku-poznam zeny,ktore mali prve dietatko po 40,dokonca aj taku,ktora porodila tesne pred 50 a vsetky su uplne zdrave,krasne deticky🙂
Aha a este som zabudla-tiez som pichala fraxiparin cele tehotenstvo a pocas seststonedelia aj 2x denne,da sa to v pohode zvladnut.drzim silno prsty,nech to vyjde a aj ty mas doma svoj vytuzeny pokladik🙂
@leamax dakujem za rady,si moc milá.Mozem sa opytat...ty si spontanne potracala?Potom si prirodzene otehotnela a udrzala si tehu?
@hematologiabb zakazdym prestalo bit srdiecko,v 9-10tt☹ nechcem radsej na to mysliet,vsetky 4 mi chybaju...ako som pisala,lekari nevedeli preco sa to dialo,uz boli zo mna nestastni.potom som zacala cvicit mojzisovu,vratane mobilizacie kostrce,bola som aj na kraniosakralnej terapii,kde mi povedala rehabilitacna,ze som mala maternicu slabo vyzivovanu.no a po tomto som otehotnela a mame doma dvoch krasnych,zdravych syncekov🙂a stalo to vsetko za to🙂
@hematologiabb : ako uz bolo napisane,nebala by som sa toho,urcite pichanie nizkomolekularneho hemarinu nesposobi,ze sa dlhsie udrzi pripadne chore babatko..jeho podavanie aspon z mojho pohladu moze len pomoct "zabojvat" s nepriaznivymi faktormi ..drzim palce..
Ahojte, oddnes si musím aj ja pichať Fraxiparine. Pevne verím, že mi ešte k tomuto nezistia tehu cukrovku, respektíve, ak aj hej, tak len diétu, lebo pichať si inzulín... No, to by bolo zlé. Čo my pre tie naše dietky neurobíme, že?😊😊
Hi, ja som bola na cukrovkarskej diete pri oboch detoch. Dalo sa to v pohodicke
@margarita
@delideli dievčatá, neviete ako to je s prenášaním pri trombofílii? nechávajú lekári prenášať, alebo riešia? zajtra mám TP, nikto ma už z hemato stránky nekontroluje 😔 asi 2 mesiace, musím im to tam pripomenúť, lebo sa prenášania obávam. Som Leiden hetero a MTHFR homo, plus podozrenie na syndrom lep. doštičiek a ešte drobná zbierka menej škodných mutácií. Pichám 0,4, od 35tt vysadení anopyrin 50mg - a kontrola žiadna, ani zvýšená "starostlivosť" 😕
@sarafortuna
mna nenechali ani pri jednom, prvu mi vyvolali hned den po termine, druhe a tretie radsej uz tyzden pred 😀 ale kvoli predpokladanej vyssej porodnej vahe, nemyslim ze primarne kvoli trombofilii...ale moj gyn vravel, ze trombofilky mozu mat vyssie riziko infarktov placenty, ak je uz skor prezreta, cize toto by si osetrit podla mna mali.
mna uz pred porodom hemato kontroloval tiez menej, lebo davka bola nastavena, to skor v zaciatkoch tehu kazdy mesiac...hlavne si zisti ako a co budes mat pichat v sestonedeli, aby si na to nezabudla, mna strasili ze hned po porode a sestonedelie je este rizikovejsie na emboliu nez tehu samotne, tak bacha na to 😉
drzim palce na stastne a hladke "finale" 😵 😵 😵
moc moc moc Ti to konecne zelam. a meno babulky prezradis az potom?
😎
ja som injekcie brala asi styri tyzdne pred porodom, koli vyziveniu placenty lebo som mala horsie prietoky a placenta bola moc zrela, troska to pomohlo, injekcie mi pichal priatel v okoli brucha pod kozu , dalo sa to zvladnut 🙂
@margarita vdaka, som zvedava ako sa zajtra k tomu postavia. Praveze porod a sestonedelie sme s hematologickou prebrali, no prenasanie nie.
@sarafortuna : urcite by som to pripomenula, tiez je dolezite,co povedal hematolog na poslednej kontrole. mna nikto na toto neupozornoval, sla som ale na cisarsky asi tyzden pred terminom..pokial dalej pichas fraxiparin, tak si myslim,ze by to malo byt ok, nemyslim si,ze by malo byt zvysene riziko pri prenasani,ale zas nie som v tejto oblasti odbornik,takze urcite to este preber s gynekologom,pripadne moze este konzultovat hematologa..istota je istota..drzim palce 🙂
@delideli @sarafortuna praveze pri prenasani tam riziko je. Mne gynekolog dal odporucanie, ze na treti den po termine maju zacat s vyvolavanim, ale v nemocke nechceli, brali ma ako "standardnu" pacientku, ktore nechavaju prenasat 10 dni. A na deviaty den mi museli robit akutnu sekciu, uz som mala zelenu plodovu vodu a maly infekciu. Ja by som dupala v nemocke, nech ti zacnu vyvolavat porod cim skor.
@sarafortuna este som chcela popriat, nech vsetko ide ako ma 🙂
@beruska2327 och, tak si ma vystrasila, lebo dnes sa tvarili, ze to nevadi a akoby nepochopili moju otazku ☹ . Zajtra zavolam na hematologiu, dufam ze sa dovolam, lebo vo stvrtok mam opet kontrolu. Dakujem 😉
@sarafortuna nechcela som ta nastrasit, skor motivovat, nech si dupnes. 🙂 Pocuvaj svoj siesty zmysel, ten ti najlepsie napovie, ci je vsetko OK. 😉
Ahojte minulý týždeň mi nasadili fraxiparine momentálne som v 10tt ale včera sme to nejako blbo pichli a tak ma to bolelo ze som nemohla ležať na boku ...dnes sice boli menej no mam tam taku väčšiu modrinu ...je to normálne ? A prečo sa to stalo ? Ďakujem
@bea0802 ja uzivam uz 5 mesiacov...a ver ze tych modrin je furt viac...vlastne dennodenne..je to normalne..hlavne ak toho budes potom prepchata telo tak zareaguje...ale nemusis sa bat ze by si zle pichla...ja mavam i obrovske a bolestive take hrudky ktore par mesiacov zostanu pod kozou...potom zmen miesto vpichu po case
@bea0802 ja si pichám Fraxiparine a potom Clexane tiež asi od 8 tt...po čase ma tiež bolel každý vpich do brucha, mala som ho celé hrudkovité a bolestivé tak som teraz začala pichať do stehna, tak skoro nad koleno a je to lepšie....ale sem tam sa stane aj tam, že to deň- dva bolí...
@franzziska
@zabka1000 dakujem ukludnili ste ma i ked vam poviem ze sa s tym neviem stotožniť ...je to moja 5 injekcia a takto to dopadlo....hrozne som sa rano zlakla ked som uvidela tu modrinu najmä som mala strach ci to nemohlo uškodiť malickemu taky zlý vpich ...2x som ani necítila ze som nieco pichala ..2x to dost bolelo ale modrina žiadna ...a včera to zastipalo no potom vkuse bolelo ked som sa toho dotkla a dnes uz modrina tak ma to vystrasilo ...ďakujem pekne 🙂
@margarita ahoooj,ale strie sa hadam nerobia z tych vpichov...,ale ostanu tej co ich mala alebo sa jej urobili narastom bruska...?♥
@bea0802 ahooj a tebe nasadili len preventivne injekcie alebo?

@hematologiabb ked si tehotna tak sa nema pit ale kym niesi tak mozes. Tak skus pockat pripadne skus ten Martin