Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@janfo fúúúha, tak to klobúk dole, ideš si poriadne vytrpieť! Ale určite to stojí za tie detičky! Len podľa mňa by si si to s clexanom mohla trochu uľahčiť, keď musíš pichať ešte aj počas kojenia. Ja som musela po pôrode už len počas 6-nedelia a stále kojím, tak už si to neviem predstaviť, že by som ešte aj teraz pichala. Ale ak by som musela, tak samozrejme bez reptania to robím ďalej.
Baby prosim poraďte začala som pichať do stehien a po vpichoch sa mi robia takéto fľaky ....ale až 2-4 hodinky po vpichu a trochu mi tiekla krv ...krv mi tiekla len raz no tie fľaky sa mi robia vždy ...ked som pichala do bruska a rúk nikdy som nič take nemala, mala som hrce modriny ale takéto podliateninky nie...je to normálne ?
@bea0802 ja som mavala podobne...podla mna je to tym, ze na stehnach je viac malych ziliek a zrejme si nejaku vzdy trafila ale cez tukove tkanivo ta krv vyjde na povrch (modrina) az neskor...to je len taka moja laicka uvaha...mozno je to uplne inak...ale u mna to nikto neriesil a v podstate ani ja ak to nesvrbelo
Ahojte,tiez si picham fraxiparin 0,3 nasadila mi ho hematologicka preventivne po dvoch potratoch (7-8 tyz.)ze ked sa uziva da sa dietatko donosit a uz sme v 23 tyzdni 🙂
Ja si picham fragmin 2500 od 5tt..som po 2x potratoch. No teraz ma napadlo ze som si rano zabudla pichnut😁 je to problem?? Ako dlho maju ucinnost injekcie? Ak by som si teda len zajtra rano dala dalsiu davku.... Som 35tt picham do bokov😊
@bea0802
@lussi2
@simuska612
@chirabell
@monicka9 ja som si pichala fraxiparin a tiez som niekedy zabudla ale ja som pichla hned ako som si spomenula, ale niekedy som zabudla ze uplne a vlastne jednu davku som vynechala a nič sa nestalo. ale mne na hematke povedali pichnut ked si spomeniem, a normalne potom pokračovat, ale ja npr som pichala vzdy o 19tej a ked som si spomenula rano ze som si nepichla tak som si pichla rano a potom miesto 19vecer som to trošku posunula ze na 22 a potom som uz pichala 22... a kolko posobi fraxiparin, asi tych 12-24 hodin, lebo pri porode mi odmietli pichnut epiduralku nakolko som pichala fraxiparin o 21,30 a porod sa rozbehol po polnoci..
@rica1 len ja mam normalne vypadok pamate kks😁 normalne neviem ci som pichla rano alebo nie😳nevie ma napadnut to sa mi este nestalo.... A ak som pichla tak nechcem dalsiu davku si dat😁 no porazi ma ze si neviem spomenut... Pred sekciou musim aj ja vysadit 1 ci dva dni to vravela hematologicka.. S porodničkou som to este nepreberala..
@monicka9 no ja to mam teraz pri kojeni nikdy neviem ze s ktoreho prsa som kojila a to prejdu cca len tri hodiny od kojenia ku kojeniu 😀
ja som pichala fraxik o 21,30 o polnoci odtiekla voda a hned začali bolesti, a o 5tej som skoncila na stole a akutna sekcia, takze aj s fraxiparinom a zakrok prebehol bez komplikacii napriek fraxiparinu
ja som takisto mala, nemala som ziadny problem, pichala som si ich asi 3 mesiac,e aj po porode, lebo dlhsie trvalo, kym sa mi krv upravila, jediny problem bol pichnut si injekciu :D musela som sa dllllho prehovarat :D
@monicka9 ja picham od 9tt a tiež aj po pôrode budem kým sa mi nezlepsi krv ...mne až teraz v auguste zvýšili na 2x denne po 0.6ml fraxiparinu lebo som mala horšie výsledky ...čo už nejako to vydržíme 🙂 ja sa snažím už neriesit ale vzdy mám z nich traumu lebo bolia tak neviem zabudnúť 😀 ono nic sa určite nestane ked si zabudla to sa stáva 🙂 ja neraz manželovi vravím čo keby sme dnes ,,zabudli" nakoniec samozrejme pichnem 😀
@monicka9 ahoooj,tiez som po dvoch potratoch spontannych cca v 4-5 tyzdni po sebe a i ked mi na hematologii a genetike nic nezistili tak mi odporucaju preventivne brat injekcie fraxiparin,ale neviem...mam sa vraj hned hlasit u hematologicky ked zistim tehotenstvo ,ale ja nemam ziadny problem s krvou atd...lekarka mi predpisala teraz duphaston na udrzanie kedze som otehotnela akurat...dik za radu...
@hematologiabb ahoj. No ja uz mam dve deticky 11 a 6 rocnú a ked sme sa snazili o tretie tak prisli 4 potraty teda 2x spontanne v 6 tt a 2 x s kyretazouv 9tt.... Vsetky vysetrenia som mala ok iba minimalnu odchylku v krvicke mutaciu leiden tak po dohode s hematologickou sme dali injekcie 😊no tak somto citila a verila som ze mi pomozu a vsetko bude ok😊 fragmin 2500 beriem uz od 5 tt a som v 37tt buduci tyzden mam uz sekciu naplanovanu😊👍🏼
@monicka9 velmi drzim palceky a obdivujem ako si sa nevzdala a to na rozdiel odomna deticky mas uzas🙂Ja len neviem ci si nebudem pichat ten fraxiparin zbytocne kedze mi ho chcu teraz dat preventivne,ale nemam ziadne mutacie nic zistene a nezistila sa pricina potratov...ak by som mala teraz opat potratit uz to vzdam ,lebo to bude asi vekom nad 40 ,bohvie kde je problem...lebo ja tie injekcie nechcem...beriem to tak,ze stane sa co sa ma stat,ale tebe potom zrejme pomohli tie injekcie,ze?Brala si aj ine lieky pre stastne donosenie???♥♥♥
@hematologiabb no pomohlo mi na 100% to ze som verila ze toraz vyjde😊 tiez beriem veci tak; ze vsetko je tak ako ma byt a aj potraty moje som prijala a nevzdala sa lebo som zvdy tuzila mat velku rodinku😊 teda sla som si za svojim cielom👍🏼 dve bambulky som vynosila bezproblemov a mutaciuv genu som mala tiez mam to po rodičoch😊 cize u mna naozaj ta viera v to ze to vyjde ked bude spravny cas😊 brala som vitaminy z činskej prirodnej mediciny, pred tehu aj pocas tehu, duphaston 2 mesiace 2x denne na zaciatku tehua bio vitamin.liecivy komplex v kapsulke Dr nona FAZA 3 tu beriem stale😊 aj ja ti drzim palce🍀🍀🍀😊
Ahojte ja som dnes dostala fraxiparin 0,4,tak od zajtra zacnem mam jednu denne,len sa chcem spytat kedy v priebehu dna je lepsie si to pichat?ci ako komu pasuje?-
@tomasko27 ja som si pichala vzdy na noc 🙂 len akurat sa mi nevyplatila injekcia vcase terminu lebo pichla som vecer a o dve hodiny na to sa rozbehol porod a tym padom nemohli dat epidural a keby porod pokračoval do konca určite by to bolo s epiduralom vykupenie, ale nakoniec sme skoncili sekciou
@tomasko27 ano mne hovorila hematologička ze odstup medzi epiduralom a fraxiparinom 12hodin ale npr u nas v nemocnici doktor povedal ze az 24hodin skor by mi epidural nedali a kedze porod bezal rychlo a skolabovalo to az na poslednom monitore aj keby bolo všetko ok tak rodim bez epiduralu.. ale zas treba pichat stale lebo ja som sa hematologičky aj pytala že a čo ked si npr tri štyri dni nebudem pichat a ona že to radsej nerobte, prave preto v obdobi terminy ze ked sa porod rozbehne aby som mohla mat ten epidural

@janfo mozem sa opytat preco si pichas aj pocas kojenia? ja som pri prvom nekojila teraz kojim a nikto mi nikdy nespomenul ze aj pocas kojenia, len pocas 6to nedelia...ja viem ze je to rozne podla diagnoz, len ma to zaujima, ci nahodou na to u mna len nezabudli a nemam sa na to pytat....