icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

andyb25
12. nov 2012

@govinda ja vždy do riasy, ale na stehnách si viem pichnúť aj sama. no ja nie som modelka, takže je do čoho pichať 😀

govinda
12. nov 2012

@andyb25 no ja riasu na stehne neurobím, na ruke skôr 😀

govinda
12. nov 2012

@andyb25 a ešte keď sa môžem spýtať, kde do stehien si to picháš? Z hornej strany alebo zboku? A v hornej časti viac k bokom?

andyb25
12. nov 2012

@govinda tak skôr hore ale po celej vrchnej časti ale na vnútornej strane a viac na bokoch to bolí menej, keďže tam mám viacej sadielka 😀

tinara23
12. nov 2012

@kkatka113
@andyb25
@govinda baby poraďte, možno blbá otázka, ale bojím sa, že niečo robím zle 😉 Dali mi preventívne 0,30 fraxiparin, v návode je to písané tak, že sa máš nastaviť na nejakú stupnicu a trošku vykvapnúť, len 0,30 stupnicu nemá , snažím sa vždy pred pichnutím vykvapnúť aspoň kvapku, ale samozrejme vyfrcnem oveľa viac, neviem či je to vôbec pred pichnutím potrebné urobiť. Nestačí iba dať dole z ihly vrchnák a pichnúť ?

kkatka113
12. nov 2012

@tinara23 Mne nic nevraveli o tom aby som predtym z toho nieco odklapla, tak to ani nerobim a myslim ze ziaden problem... len dam dole ten vrchnacik pochnem si to a hotovo 🙂

tinara23
12. nov 2012

@kkatka113 no super 🙂 , a ja nad tým maturujem, síce som mala len tri injekcie, mne to pichá manžel do brucha do sadielka 🙂 , sama nemám odvahu, ďakujem 🙂

kkatka113
12. nov 2012

@tinara23 Ja sa praveze bojim ked mi to ma pichnut manzel....tak on mi vzdy chyti kozu a ja si to sama pichnem vacsinou do ruky....a nemas za co 🙂

govinda
12. nov 2012

@andyb25 @tinara23 @kkatka113 Aj ja nad tým maturujem 😀
Kedysi mi to pichal manžel tiež do bruška, to som mala nohu v sadre a na brušku šunčičky, takže nebol problém.
Teraz ale bruško ako balón, takže iná možnosť ako do stehien alebo do ruky nie je.
Mne to pichala zatiaľ sestrička od nás z bloku, do ruky v pohode, ale do nohy to bol problém, lebo tam šunka nebola a šlo to do svalu, cukla som nohou a napla sval, takže teraz ma to bolí. Tak špekulujem, kde si to pichnúť. Či hocikde aj v hornej časti stehna napríklad, kde keˇňd si sadnem, šunky sa objavia 😀, teda či si to môžem pichnúť aj do časti v boku nad hornou časťou stehna, tam šunka je 😀 , tam by to bolieť nemuselo. A ešte otázočka, odstriekavate niečo z tej injekcie alebo len vpichnete a vstrieknete všetko bez "odstreknutia" vzduchu ? ...

govinda
12. nov 2012

@kkatka113 ja sa bolesti nebojím, môj manžel je z toho viac chorý ako ja sama, že mi to má pichať do končatín 😀

govinda
12. nov 2012

a vpichujete to až úplne po konček ihly?

kkatka113
12. nov 2012

@govinda snazim sa po koncek a teda hlavne do ruky, uz len par dni a po porode ak by ola kriza tak skusim aj do brucha, ale zatial tie ruky stacia 🙂

govinda
13. nov 2012

@kkatka113 tak včera som mala premiéru a pichla si to sama, do nohy, do stehna a žijem 😀 Ale je to dosť nepríjemné. Ja som začala až teraz, do pôrodu mám cca 6 týždňov, tak uvidíme, ako to zvládnem dovtedy 😀

andyb25
14. nov 2012

@govinda jééj že ešte 6 týždňov, ja si pichám asi od 4 tt ....... ☹ a ani ja nič neodstrekujem dám dole štuplík a pichnem, od včera už 0,6.......no ale nejak to dobojujem @kkatka113

govinda
15. nov 2012

@andyb25 ja odstrekujem trošku, keď vidím, že je tam vzduch 🙂 Musí to byť náročné pichať si to celé tehu od začiatku 😒

k7katka
16. nov 2012

ahojte ja som 5tt 🙂 od včera som dostala fraxik 0,4 prvu davku a mam to brat az do konca ☹ tiež mi vraveli ze si to mam pichat do brucha raz v pravo a potom vlavo 😀 ale ja som potom mala take divne pocity v bruchu 😀 nemoze to mat nejake vedlasie učinky 😒 alebo som si to len moja hlavička domyslela 😀

andyb25
16. nov 2012

@k7katka ahoj, ono sa fraxík pichá do brucha, ale mne hematologička hneď povedala, že buď ruky alebo stehná.... Mne to prišlo divné keďže sme tehu, pichať si do brucha, aj keď ešte len na začiatku, ale vela báb si na začiatku pichalo do brucha. 😉

pede
23. nov 2012

baby, prosím vás o radu, dnes mi pichli ráno prvú dávku fraxiparinu a práve som zistila, že mám ružový výtok, 5tt, čo stým, ide víkend

andyb25
23. nov 2012

@pede ahoj netuším či za to môže fraxík, ale ak by to neprešlo nedajbože sa to zhoršilo, určite choď k dr.

k7katka
24. nov 2012

@pede ahoj no radčej chod k doktorovi na pohotovost neodkladaj to nemusi to byt nic ale istota je istota

lussi2
21. dec 2012

@k7katka nič as Ti nestane to si namyšlaš. Ja som si na začiatku pichala do brucha lebo tam to boli asi najmenej, no neskôr keď už koža na brchu bola moc napätá tak do rúk. 🙂

ivka2345
27. dec 2012

@rybka009 ahoj, čítala som že si mala fraxiparine len tak preventívne a pomohol?naozaj je to hlavne proti vytváraniu krvných zrazením?aj si mala počas užívania nejaké špinenie alebo bolesti v podbrušku?mohli ste mať s manželom aj pohlavný styk?dakujem za odpovede

rybka009
autor
27. dec 2012

@ivka2345 ahoj no asi pomohol ked sme uz dve 🙂 no je na riedenie krvi tka zrazeniny sa nevytvoria, nemala som ziadne problemy s nim ani spinenie nic aurat posledne dni pred porodom sa mi pustala krv z nosa ale inak som nemala ziaden problem

ivka2345
27. dec 2012

@rybka009 tak to je fajn, to je dobre, lebo tie zrazeniny su dosť nebezpečné, už som viackrát potratila tak preto sa informujem, dakujem 🙂

rybka009
autor
27. dec 2012

@ivka2345 ja som potratila len raz a aj to sa mi vsetci lekari cudovali ze preco mi dali injekcie ked som potratila len raz

rienok
27. dec 2012

ahojte, ja som sa dnes dozvedela ze mam hranicnu zrazanlivost a zajtra si idem pre injekcie.... kam ste si to pichali v tehu? a ako dlho? vobec zatial neviem ake mnozstvo ale dost ma to vylakalo 😕

ustrachana
27. dec 2012

@rienok ja som si to pichala do brucha a neskor do stehna, po porode mi to pichali v nemocnici do ramena

rienok
27. dec 2012

@ustrachana dakujem, no tak to bude sranda ... na brucho som bola vcelku zvyknuta (8x IVF) ale to stehno 😕 no nic, snad to zvladnem

ustrachana
27. dec 2012

@rienok aj ja som mala najradsej brucho 😀 tiez po IVF 🙂 nad stehnom som doslova maturovala, ale zvladla som 🙂 da sa to, drzim palce! 🙂

vevegom
28. dec 2012

ja som na clexane lebo frexiparin mi sposoboval alergicke reakcie. tiez od zaciatku tehu az do porodu .pri druhej dcere a teraz cakam tretiu - 16tta som trombofilicka. Dietatko je uplne zdrave a dufam ze aj toto bude. drzim paste!