icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

majinka81
19. okt 2015

@tomasko27 ahoooj
Zhanala som zimnu bundu vacsiu.
Tak bolo veselo.
Dnes sme boli u dr. vsetko ok mame a tiez vravim dr ze citim pohyby a on ze ha ha to bublinkovanie?
Ja ze hej no to ze su take pohyby ale jemnulinke za pohyby sa rataju uz take silnejsie.
Takze tak.
Neboj to je individualne.
Kedy mas kontrolu?
Paa

tomasko27
19. okt 2015

@majinka81 Inak aj ja som pozerala v obchodoch bundu zimnu ale asi nebudem mat.Ked si necham priestor na brucho tak hore je mi tak velka jako strasidlo.Idem 5 novembra a 14 by sme mali ist na svadbu ak sa budem citit dobre tak pojdeme.

majinka81
19. okt 2015

@tomasko27 ahojky no aj mne je vacsia ale ratam ze do januara mi bude stacit a inak mozno aj sekac nejaky kuknem.
Moja nemas suchu pokozku na brusku?
Ja v okoli bokov tam kde si picham tak rozmyslam ci to neni z injekcii.
Uz sa budem mastit rano aj vecer.
Nemas strie?
Ja som mala trosku pred otehu a teraz neviem ci su to stare alebo sa robia nove.
Na svadbu by som isla joooooj kolaciky.
Inak som lribrala od zaciatku 8 kil.

tomasko27
19. okt 2015

@majinka81 Musim si ale daku pozriet tu bundu.Ty si skade?No ja dufam ze tu nenapadne sneh dakedy v novembri.Mam jednu bunduna zimu,este ju zapnem ale dokedy ...
Aj ja asi kuknem sekac v Ziline.Ja nemam,mam taku jemnu ako babatko,manzela moja pokozka fascinuje ze aka hladka.Ja si brucho praveze nemastim,som citala ze ked mastis a potom pichnes tak to moze mat nejake reakcie,ako cervene alebo svrbiace.Mna zase svrbi koza v tych miestach kde picham.Ja mam strie ale z predoslych tehotenstiev a ja si do tych strii picham tam mam taku jemnu kozu tak to ide lahko.Uvidime ci pojdeme podla toho ako mi bude.Manzelovi sa moc nechce ist ale ak mi bude fajn tak by som sla.Ja som dake 2kila pribrala aj to len teraz posledny mesiac.

majinka81
20. okt 2015

@tomasko27 ahoj
Z BA takze sa da celkom vybrat ale poviem ti ze sme sa nabehali ale urcite kuknem aj sekac.
No ja sa natieram rano vecer a tam kde som pichla to nenatieram.
Vcera som mala taku tupu ihlu ze sim ju vyhodila a manzel mi dal druhu hrozne.
Keby som moc tlacila tak mam modrinu ako hrom.
Uz iba pat tyzdnov do prace.
Juuuj sa tesim
Nemam cas na nic a vecer iba spim vkuse.
To uprsane pocasie mi nerobi dobre je mi zLe od zaludka casto.

tomasko27
20. okt 2015

@majinka81 Ahoj ale vy kym budete mat v Ba sneh tak daku zimnu dovtedy kupis.No ja uz teraz nosim zimnu ale ju zapnem len tak tak.Ja som doteraz nemala daku tupu alebo co,pekne to vzdy slo.Idem pichnut.

majinka81
22. okt 2015

@tomasko27
Ahoj moja počúvaj, dnes som sa pichla a vytielki mi kvapky krvi a dost a aj mi prišlo zle, normálne mi začalo šumieť v hlave a prišlo zle, tak som sa zlakla potom ešte som musela ležať pol hodku
stalo sa ti to nieekdy?
bude modrina ako hrom, joj bože hrozné toto
skúsim nohy zajtra
skúšala si už?

majinka81
22. okt 2015

@bea0802 Ahojky písala som už vyššie aj teba sa chcem opýtať, či ti niekedy dlhšie tiekla krv tak kvapky som musela dlhšie utierať a aj mi prišlo zle.
velmi ma to vystrašilo.
dakujem

tomasko27
22. okt 2015

@majinka81 Ahoj no ja som raz mala asi tri kvaky ale mna dakedy po nej rozboli hlava alebo brucho no neviem ci to spolu dako suvisi.

majinka81
22. okt 2015

@tomasko27 jaj no mne normálne prišlo zle ☹
do odpadnutia a musela som si lahnut
joj normálne sa bojím si zajtra pichnut bože
máš modrinky? a stále iba do bokov picháš?

ladore
22. okt 2015

@majinka81 mne po nom zacali vpichy krvacat a krvacalo to aj na druhy den ...bolelo stipalo svrbelo a nakoniec z toho bola alergia na fraxik ako hrom

bea0802
22. okt 2015

@majinka81 mne uz tečie asi mesiac skoro po každej injekcii ráno aj večer krv ..občas aj z ranného vpichu sa mi spustí az večer po kúpaní ...po každej mam už modrinu ..pýtala som sa nato lekárky tak povedala že sú to bezne reakcie že este celkom dobre vyzerajú moje vpichy 😀 idem ti odfotit plachtu na posteli mojej 😉

tomasko27
22. okt 2015

@majinka81 Mna to niekedy stipe aj svrbi ale nie moc to len tak slabo.hej robia sa mi ale take drobne len v mieste vpichu

bea0802
22. okt 2015

@majinka81 no nech sa páči ..moja plachta po prebudeni tak isto aj vankúš vyzera...a jedna z mojich rúk snáď vidno aká je hrbolata akoby som celulitidu na ramene mala 😀 fotene teraz tak zlá kvalita 😉

ladore
22. okt 2015

@bea0802 no mne pri takomto krvacani rovno docentka hematologie povedala ze je to alergia a musim to vysadit a fakt dala clexcan a nic ani modrinka ziadny naznak nic a to picham stale do rovnakeho miesta na bruchu uz velmiiii dlho a davku 0,8multy

bea0802
22. okt 2015

@ladore tak mne to takto vyzerá odkedy picham 2x denne po 0.6ml fraxiku lieči ma primárka hematologie a na kontrolu chodím každé 2 az 3 týždne a povedala že sú to bezne reakcie to isté mi povedala aj lekárka v laboratóriu tak neviem no.

ladore
22. okt 2015

Kazdy ma iny nazor ja chodim do Mt na centrum pre cele Slovensko docentka je tu aj primarka a toto krvacanie je vedlajsi ucinok ktory nema kazda ale nie je ani zapisany v letsku...to viem od nej skoda ze som neodfotila tie moje vpichy po frax. Hroza koza az cierna

bea0802
22. okt 2015

@ladore a picham od maja ...a dávku 2x denne po 0.6ml fraxiku ráno aj večer od začiatku augusta ...tak ja neviem príjemné to nieje ape čo mám robiť ...hovorili že je to vysokou dávkou a že mám este veľmi dobre reakcie že niektoré majú aj 10cm čierne podliatiny tak neviem fakt ...v utorok idem na kontrolu zase tak uvidíme no čo povedia teraz.

bea0802
22. okt 2015

@ladore a modriny mám od začiatku na bruchu som už mala aj 10cm a mala asi vsetky farby sveta ...každopádne ďakujem za názor v utorok sa opytam či nieje potrebné zmeniť za clexane či to nemôže byt alergia ...lebo fakt mňa tak tie injekcie bolia že az ...ale tak beriem to tak že musím pichať tak picham no ale určite sa opytam na tu alergiu ďakujem este raz 😉

ladore
22. okt 2015

No ono sa treba len pytat pytat pytat ja som po 2plucnych emboliach takze o pichani a riedi viem svoje.. 😒 a na kontrolu som chodila tiez kazde 2tyzdne a pri takejto davke je to nepriemne a ked som uz fobreze nerevala ze to boli tak mi dali multy pichas dvojitu davku iba raz denne vo je super.na krv raz tyzdenne ale teraz idem az po mesiaci a davku ti zvysuju podla vahy ak presiahnes urcitu vahu davku zvysia

ladore
22. okt 2015

@bea0802 nemas zaco urcite sa opytaj a vlasy ti z neho nepadaju? Mne z neho tak pafali ako po cheme vlasy pid zafok museli dolu a mam skoro kratke ako to vysadili vlady zacali rast su huste...proste otras ale kazde telo je ine jasne aj ja bojuj s injekciami.nalolko mam ozaj mega brusko a uz to ide tazsko ale viem ze musim

bea0802
22. okt 2015

@ladore tak našťastie vlasy naopak ja ich mám dosť jemné a riedke no odkedy som tehu zhustli a zlepšila sa kvalita ...no to viem forte je dvojitá dávka v jednej no mne povedala že musím pichať každých 12hod. cize picham klasiku ale 2x denne no tak nadšená niesom ale pomáhajú nám tak som šťastná pre malicku čokoľvek 🙂 ja mám dedičné mutácie krvi preto picham ...ja som začínala na 0.3 po 2 mesiacoch 0.6 a po mesiaci 2x denne 0.6 nedvihala mi dávku kvôli váhe ale pre D-dimeri veľmi mi stúpali no odkedy picham 2 denne trošičku klesli tak som rada ...určite sa budem v utorok pýtať ...ja už do bruska nepicham prešla som na ruky ...koľko ti este ostáva do pôrodu ? 🙂

ladore
22. okt 2015

@bea0802 tak di meri stupaju v tehu aj tak akutne na dve davky su az nad hodnotu boze nevhce sa mi to hrabat v sprave lebo jabsom sa na to pytala ze co to je lebo ja som ich mala velmiiiiiiii vysoke tak mi to pekne vysvetlila.A kedze som tak ako som tal ma rovno dali s takouto davkou na rizikove s krvou ale multy ti moze dat kludne len im je lepsie 2-3*denne lebo poustovna im da viac bodov aj to viem od nej :/ hnus vsak nech si to zdachaju tak uvidia ake to je raz alebo 2-3* denne.No maly je strasne velky tak uvidime dokefy vydrxime vraveli ze vydrzat este aspon oktober inak terminam 7.12. Ale neverim ze vydrzim bruchoi tvrdne kontracie falosne casto uz...uvidime co bude v utorok na poradni...

bea0802
23. okt 2015

@ladore no ved ja toto vždy vravím že chcem pichať jednu ved presne nech si vyskusaju ake to je 2 nedajbože 3 och. A ano viem te D-dim stupa počas tehu ale mne stupali aj o 0.6ug/ml za 2-3 týždne ved snáď vedia prečo tak zvysili davky ..lebo viem že určitá dávka je pri 60kg a potom sa zvysuje po 70kg a to ja nevazim čiže vahou to nebolo . Ja mam termín 3.1. ale podľa usg sa to vždy posuva momentálne im ukazuje 25.december bo tiež je malicka vacsia ale ja som mala skôr ovulku to bude zrejme tým 😊 ved uvidíme....fiha tak tak vydrz aspoň do 7.11. to budeš už v 9.mesiaci ....drzim ti silno prsty nech všetko dobre dopadne 😊 a ešte raz ďakujem ta rady popytam sa nato .

ladore
23. okt 2015

Dobre rano dakujem . viem ze musim vydrzat co najdlhsie len uz je to ozaj narocne...uz som ako vorvan neda sa mi ani poridne hybat..chcem sa prejst tak nevladzem a boli ma brucho dlhsie postojim tak detto je to des ja som naucena stale nieco robit a nie takto sa povalovat.....No ja mam teraz 33-34tt ale podla posledneho sona v 30tt bol maly uz 2kga mal cca48cm co vravel Grochala ze je to aj 32tt tak uz neviem ked to tak skace pretoi povedal ze ak uz sa zacnem aj otvarat tak sa mi to nepokusia zastavit

margarita
23. okt 2015

@ladore
cim si viac tehu, tym nepresnejsie udava uzv vahu babetka. mam s tym svoje bohate skusenosti, moze to byt aj pol kila hore alebo dolu 😉 u mna to zatial bolo skor hore 😀 😀
prva dcerka mala podla sona v 37tt peknych 3.5 a ze pohoda, a ked sa v 40tt narodila, mala vyse 4kg.
dalsie deti mi aj kvoli predpokladu vyssej hmotnosti a pichaniu Fraxi vyvolavali tyzden pred ofic.terminom....a mali 4250 a 4440g 🙂
a to pri poslednej ukazoval posledny uzv az 4800g, ale nastastie mala menej, moj doki totiz chcel radsej spontane ako sekciu, ja tiez, a mam dojem, ze 4.5kg je moj limit, vacsie uz by som hadam ani nevytlacila, s mojou panvou ☹

a co sa Tvojho dotazu na krvacanie tyka, ja som si pichala furt ale najviac som zatial krvacala pri druhom, to mi dali dnu aj taky nejaky samovstrebavaci tampon na ranu po odluceni placenty, ale zase nebol to nijaky masaker, transfuzia nebola nutna, neboj, urcite im tam nevykrvacas, slahnu ti do zily vit.K ako mne a pohoda 😉

drzim palce.

bea0802
23. okt 2015

@ladore dobre ranko aj tebe ...neboj sa zvladnete to ..moja mala teraz v 29tt 1500g vraj to zodpovedá 30+1tt ale tak ono to meranie treba brat s rezervou to sa nedá presne ...ale cm neviem ...no tvoj drobec ma váhu celkom ok ale dlhý je riadne te 48cm ved to už babatka na konci toľko majú ...ale neboj da lekari vedia co robia a ak máte také miery tak bude všetko v poriadku ak by si aj predcasne rodila...ale snaz sa oddychovať aby si vydržala každý deň sa pocita 😉 viem že ti to lezie na nervy ja tiez som doma od 9tt ale už nie dlho a nezastavime sa 😊

bea0802
23. okt 2015

@ladore a myslis že naše detičky sú väčšie preto že pichame ten fraxik resp. clexane?

jankastubka
23. okt 2015

Baby na hematologii uz vraj maju moje vysledky ale na interpretaciu ma zavolali az na 9.11. My uz moc nechceme cakat, bo akurat mi zacal novy cyklus. Vraveli, ze to ani cakat nemusime, ze aj tak sa bude dat daco riesit, az ked budem tehotna. Aj u vas to tak bolo?
Nic sa popri snazeni na hematologii nedava?
Ako rychlo po zisteni tehotenstva ste isli na gyndu a na hematologiu? Keby som nemala predchadzajuce problemy, tak cakam aj do 8 tt, aby som sa xbytocne nestresovala. Ale takto je to asi ine.

chirabell
23. okt 2015

@jankastubka ano , pokial nemas daignozu ktora ti brani otehotniet...cize vies otehu v pohode len udrzat plod je problem, tak sa krv resp jej pripadne riesenie riesi az okolo 4-5 tyzdna tehu, podla vysledkov, kazdy mesiac by ti mali brat krv a podla potreby upravit liecbu, lebo hormony mozu niektore hodnoty (zrazanlivost je len jedna z nich) menit...u mna v prvom tehu sa to riesilo od 5tt v druhom az od 9tt a to si v 8tt ked som bola na krv dr myslela ze mozno ani nebude treba lebo boli dobre vysledky predtym ale som si volala po nove a uz boli horsie, tak sme nasadili liecbu