icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

majinka81
25. okt 2015

@laura444 ahoj podla nie sú z toho velké deti určite nie, iba riediš krvičku nič viac, zatjra idem na hemato opýtam sa. A kyselinu listovú môžeš určite, mne sama hematologička napísala že ju treba užívať.

majinka81
25. okt 2015

@tomasko27 ahoj
no ja sa to chystám kúpit tento femibion, sú rozne názory moje kamošky neužívali vôbec nič tak neviem, a pestrá strava vieš teraz to má možno iba 20% vitamínov táto zelenina a ovocie.
Takže si kupim femibion ale budem si dávat každý druhý den, zdá sa mi to taký dobrý kompromis.
Zajta idem na hemato tak sa popýtam na toto.
a inak včera som sa dobre pichla taká som bola šťastná - baby ako málo stačí. Inak som volala s mamou a máme super sestričku susedu tak ked už nebudem mocť do bruška bude mi chodiť do ramena pichat ked budem už mať velké tak ma to potešilo joj, predsa trochu iné ked druhý picha a ešte k tomu sesetrička.
pa pa

laura444
25. okt 2015

@majinka81 ja ideem na hematologiu stredu tak uvidim co mi povedia

ladore
25. okt 2015

@laura444 ahoj no po liehu viac stipu po alpe menej akoby to trosku stiahla .ci su deti vacsie neviem mij velky je ale ci je to injekciami alebo genetikou to neviem :/

ladore
25. okt 2015

@laura444 kyselinu mozes urcite mne ju navyse dala sama hemat. Ale mozno s velkostou to trosinku ak moze suvisiet nakolko mas redsiu krv organy su viac prekrvene tym aj placenta aj pupocnik..

hematologiabb
25. okt 2015

@ladore kocky ja uzivam kyselinu listovu elasti Q ,cena na mesiac cca 3,50 -4 € aj s kremom na strie v tehotnosti zadarmo k tomu,lebo femibion je drahyyyy cca 13-14€ pre mnohe,je sice najviac preferovany ...ale rozdiel v tom neni,iba v znacke...hlavne ide o tu kys.listovu a vo femibione su aj latky ktore si vitaminmi kazda zaobstara...rada lekarnikov...a paradox je,ze poznam zeny co vobec nebrali kys.listovu a maju zdrave deti a su bez potratov a tie co brali tak aj potracali aj maju...nejaky problem s dietatkom...sranda...nietore...tiez som brala dvakrat zbytocne...ale clovek sa snazi za kazdu cenu robt co treba pre poriadok🙂))

margarita
25. okt 2015

z mojich osobnych skusenosti nenachadzam ziadnu suvislost medzi injekciami ci kys.listovou a velkostou dietatka. pri vsetkych tehu, aj v tomto aktualnom, som rovnako brala Fraxi 0.3 a Acidum folicum 10mg a denne a kazde dieta je cca o 200g tazsie nez predosle.......je to najma o genetike a potom vraj, to mi vravel moj gyn, dalsie dieta zvykne byt vacsie nez predosle, ak jasnacka nie je predcasniatko a pod., vraj preto, ze maternica je uz lepsie trenovana, aj zena skratka do toho nejde prvy krat, ze sa nevie preco,a le drviva vacsina zien rodi vacsie a vacsie dieta.

tomasko27
26. okt 2015

@majinka81 Ahoj ako sa mate?Mne je stoho zeleza tak divne.Zajtra chcem ist k obvodnej lebo ma boli brucho ale to je naduvanie a vetry idem skusit ze co mi povie.Inak kedy sa chystas zacat nieco kupovat pre babatko?

laura444
26. okt 2015

@ladore Dakujem dnes to uz bolo ocosi lepsie ale v nedelu nie a nie ihla dnu uz som, bola zufala a rano bezproblemov 🙂

ladore
26. okt 2015

@laura444 juu to poznam ja som niektore pichala na 8*a uz revala ze to nejde a tecie pomimo...proste tupe ihly..aj teraz som tak mala krabicu polka super a druha dostat tu potvoru do koze....des a k tomu mi maly zacne kopkat tam alebo prdu vypuca tak si predstav ://

tomasko27
26. okt 2015

@majinka81 No aku som ja mala dnes krivu ihlu.Sa mi ani pichnut nechcelo ked som ju videla.

majinka81
26. okt 2015

@tomasko27 ahojky
ja som dnes prišla z hemato, no zo železa sú zácpy moja, ja som sa pýtala na železo tak ja mám v norme a skontroluje mi ho o mesiac.
no ešte nekupujem nič, kočík máme aj stoličku asi aj postielku a ostatné neskôr ale ked budem veidet čo to je tak hned kúpim, ešte musím vydržat 25 dní na veľké sono. vy už viete čo to bude?
ja som si po dva dni pichla super, dnes uvidím, ale aj ja mám tupé ihly a krivé niekedy.

tomasko27
26. okt 2015

@majinka81 Ja nemavam tupe ani krive az dnes som mala.My vlastne nemame nic,kociky mi po detoch neostali a posielka je este po mne 🙂 tak uvidime.
No na sone v 12tt povedala dr ze na 60% dievca,no tak uvidime ked pojdem v novembri na sono.

tomasko27
26. okt 2015

Ja chodim do tejto ambulancie na sono. http://www.prenatalzilina.sk je sukromna ale fajn.Ja by som uz aj daco kupila vies taka neutralna farba ale ked sa dako bojim.

tomasko27
26. okt 2015

Ja chodim do tejto ambulancie na sono. http://www.prenatalzilina.sk je sukromna ale fajn.Ja by som uz aj daco kupila vies taka neutralna farba ale ked sa dako bojim.
@majinka81

majinka81
26. okt 2015

@tomasko27 ja chdoím k normálnemu no mám radšej ženy ako chlapov a mám chlapa a ešte doteraz som si nezvykla. Moja počúvaj nebolí ta trošku bruško po injekcii? ja som to zacítila tak 5 krát ale niekedy človek neviem že či fakt je to z toho. Každopádne nemôžeme si ublížit ani mi a ani bábatku?

tomasko27
26. okt 2015

@majinka81 No ked si pichnem tak niekedy ma zacne hlava boliet,niekedy brucho ale ci to ma suvis s injekciami to neviem,ale sestricka mi hovorila ze babatku nemozeme ublizit a nam hmm no asi tak ubluzime ze to stipe niekedy boli aspon mna.Ja mam dr zenu a na sono chodim do tej ambulancie a tam sa strieda doktor a doktorka.

hematologiabb
26. okt 2015

@tomasko27 ... baby Vy dve si preco nepisete sukromne spravy o vasich dennych injekciach...ale verejne...a zakazdym to kazdemu chodi potom do mailu...v domneni,ze sem niekto pridal novy rozumny prispevok...a to stale len vase komunikacie...dokola denne.

zoy3
27. okt 2015

Dievcata potrebujem poradit, mesiac si picham fraxiparine a teraz hadam aj tretia injekcia ma svrbi a mam to zacervenane, celkom pekna hrca to je, co to zrazu alergicka reakcia? mate daco take? nechcem hned behat za lekarom ale svrbi ma to uz asi stvrty den a je to cervene. diiik

8291
27. okt 2015

@zoy3 pokial si to pichaš opakovane do jedného miesta,samozrejme ze je riziko zapalu,ak mas červenú hrču bolavu teplu,mala by si konzultovať chirurga pretože môžeš mať flegmonu co je dost tazke zapalove ochorenie,prikladaj si studené obklady a hlavne si do okolia toho miesta uz nepichaj.ale určite to konzultuj aby ti to neprešlo do abscesu co by ti museli vypúšťať a drénovať.zo zanedbanej flegmony sú dost vysoké horucky a nevyhla by si sa antibiotikam.zatial len studené obklady.moze to byt alergická reakcia ale po mesiaci no neviem.ešte možno si si nabodla cievku ale to by sa ti urobila aj modrina

ladore
27. okt 2015

Tak dievcata akurat idem z poradne aj od hemat. A obe mi potvrdili akekolvek zacervenanie svrbenie dlhsie ako par hodin po vpichu a pod.su prejavom alergie s tym ze vpichy nesmu krvacat ani naznakom uz po cca hodine a nie to na druhy den. No a my sme uz tak velky a tazky ze nam dala este magnezium aj ked uz by sme ho nemali ze este aspon 2tyzdne vydrzat... Ach jo

bea0802
27. okt 2015

@ladore ja som práve prišla tiež od hematologicky výsledky dobre a nič mi nezmenila že sú to bežné reakcie noo tak si vyber ked kazdy povie inak 😀 ale na svrbenie som sa nepytala keďže má to svrbi len občas po vpichu ..každopádne ak to pomáha som len rada 🙂 držím palce nech dáte tie dva týždne ..škoda toho magnezka to už by si fakt nemala teraz ale radšej brať ako rodiť skôr lekári vedia čo robia 🙂

ajaja11
27. okt 2015

@zoy3 Ked som bola tehotna tak isto po mesiaci tiež miesto kde som si pichala ma svrbelo menila som miesta vždy ma svrbilo tam kde som si pichla.To že su tam hrčky som mala aj pred tym ale ma to aspon nesvrbelo.Po konzultacii s doktorkou na hemat. zmenila mi injekcie za clexane a už v pohode a aj hrčky sa prestali robit.Asi budeš musit zmenit injekcie.Mne to pomohlo.

zoy3
27. okt 2015

@8291
@ladore
@ajaja11 dakujem dievcata idem sa ukazat u hemato stvrtok svrbi ma to este staale tak som zvedava ci mi vymeni.dik este raz🙂 drzte sa

ladore
27. okt 2015

@zoy3 nie je začo, držkaj sa jednoznačne vždy sa pýtaj a pýtaj ak ti niečo nesedí ...vravím ja som dlho pichala fraxi s týmito príznakmi a tiško " trpela"že je to normálne a ono prdlaj normálne vymenili to okamžite a ahaho vlasy prestali padať a to som už bola skoro plešatá, koža prestala černieť,nič nekrváca nesvrbí modriny ani slichu.......proste každé telo je iné 😉

majinka81
3. nov 2015

@bea0802
@ladore
@tomasko27
Babule ako sa máte?
ja mám dobré výsledky z hematky, protein S mi stúpol na normu skoro.
Inak modrinky pomizli len čo ma trápi, svrbbí ma pokožka hlavne na brušku v miestach kde si pichám sem tam sa tam potrebujem poškriabat. Inak je pekné.
máte s týmto skúsenosti?
paaaa

ladore
4. nov 2015

@majinka81 ahoj no pekne 🙂 no ja som mal ísť akurát zajtra na veľký test lebo mne berú až 11 skúmaviek koli riziku vždy a robia vždy taký rozbor asi na 3A4, tak mi písala docentka že nech prídem v piatok - tak sa už teším som sa pripravolala na tie fajne skúmavky toľké a sa mi to posunulo, ale nevadí.
No inak ja veru meliem už z posledného a to do ofic. termínu ešte mesiac ale na poradni min. týždeň že bude dobre ak vydržíme ešte 2 týždne....

bea0802
4. nov 2015

@majinka81 super som rada ze máš dobre výsledky ...ja idem až 18.11. na hemato...zajtra mám poradňu na gynde ..ja sa mám dobre 🙂 bola som nachladena ale už je ok ...pomaličky pripravujem všetko doma pre malicku a tak ...čo sa týka svrbenia tak mňa svrbi len sem tam po vpichu ale do pár minút prestane .

majinka81
5. nov 2015

@bea0802
@ladore
Ahojte baby vdaka tiez iba po vpichu svrbka trosku
Kupila som si elasti-q a vyhovuje mi.
Babule mate to za par.
Ladore drzim palce teda mne staci ked mi beru tri a som hotova.
Inak baby budete pichat aj po porode?

tomasko27
5. nov 2015

@majinka81 Ahoj, aj mna niekedy svrbi a niekedy niee neviem od coho to zavisi.Ako sa citis?Pohyby uz suuu?Ja citim take jemnunke ale uz keby boli take riadne.