Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@majinka81 Minuly tyzden som bola u dr. a mi povedala ze este tak 1-2 tyzdne a uz by som riadne mala citit.Nebolievata ta podbrusko?mna tak ako kedy ale to mi hovorila ze sa to roztahuje a hlavne ked sedim to citim, aj krize hodne citim a hovorila mi ze von. br. mam na spicku prsta otvorenu tak super.Idem o tyzden k nej.Chodim kazde dva tyzdne teraz.
@majinka81 ahoj no tak ja dnes vysledky dobre ale uz mi rozlizili davku forte na 2*po 0,8 koli porodu a pichat ze az do 6nedelia dva tyzdne este potyvh 2razoch a pitom znova forte a potom lieky lebo ja som po 2plucnych emboliach takze ja tuto druhu "krv"uz dozivotne....:/ ale maly ma doslova vysava z vitaminov a to stale pcham zeleninu ovocie mlieko takze toto mi doplnila vo vacsej davke a stav zeleza bol hlboko v minuse takze tam mam mega davky aby sa to napravilo do porodu.Inak sa mame zatial v ramci moznosti fajn 🙂
Ja nie len s tým som pracovala.este môžte do ramena ale tam to štipe podľa mná viac ako do stehna
Mna to napr stipalo a bolelo na pravej strane a na lavej iba trosicku na bruchu
@ladore ahojky lebo mám dilemu už som 18tt a mám pocit že už neviem vytvoriť poriadnu riasu bruško je už tvrdšie. Na bokoch skôr zadku - bočného 😀 neviem ako to mám opísať mám kopec tuku ale je tam kopec žiliek takých väčších tak mám trošku obavy. Skúsila by som stehno len neviem tiež tam akosi nie je riasa.
Ty stále picháš do bruška?
@majinka81 ano stale dokonca stale v tom istom okruhu lebo ja mam teda fakt velke brusko a uz keby som aj prehryzla ze na pravo to boli tak ja si to lavou neviem a muz ten mi to nepichne by jo vykotilo vedla... 🙂 takze ja len stale na to miesto jedno. Ale riadu urcite este urobis aspon malu ja ju uz tiez robim teraz viac menej k boku lebo pupok mam vytisnuty von a brusko tvrde ale da sa ak ihla nie je tupa ako kon. 🙂
Dievcata Skuste do ramena. Cele tehu som pichala v okoli brucha a po porode som zacala do ramena a bolo to super... Drzte sa..
Baby bola sim u hemato s tym svrbenim zobrali krvz a ze je ro ok.no lenzw je normalne ze mi too navre ako vyskriabany stipanec od komara priemer 5cm..
@zoy3 ahojky mna to zasvrbí tak na pol hodku možno menej a priemer asi 1 cm a kedže pichám večer do rána ani neviem, namastím bruško a idem do práce.
Ja som sa pýtala na hrčky a krvičku a doktorka že je to ok, ja ti neviem či to môže byt alergia alebo je to ok.
Ja vždy dr ukážem bruško a ona vždy že ok.
no čím dalej je to ťažšie ale my to dáme!!!!!
Ahojte. Chcem sa vás opytat. Som v 6 tt a hematologicka mi nasadila Fraxiparine 0,4. Pretoze som mávala trochu hustejsiu krv. Naposledy som ju ale malá v norme. Napriek tomu mi dala tie injekcie. Ked som si večer pichla prvu injekciu, tak ráno som mala na intimke hnede spinenie. Tak som sa zlakla a Fraxiparine vysadila a dala Ascorutin. Spinenie preslo. Tak po 5 dnoch som zase skusila pichnut a do 5 h zase trochu spinenia. Znovu som vysadila a je to OK. Je to normalne? Mali ste to niektora? Fraxiparine som si pichala aj pred otehotnenim a mimo cyklu som nikdy nespinila. Iba teraz v tehotenstve. Dakujem za rady a názory
@ladore Ahoj. No praveze som čítala, ze može ako neziaduci ucinok při Fraxiparine v tehotenstve byt spinenie. Krv mi brali pred tyzdnom - to už som bola tehotna a výsledky D-dimer som mala pekne v norme. Gynekolog povedal ze ak tak, tak ze stačí zacat pichat od potvrdenia tehu ultrazvukom. Nakolko hodnoty hustoty mam teraz dobré. To hematologicka mi ich dala hned. Ze pre istotu aj ked výsledky su dobré. Ostatne mutacie mam vsetky negativne. Idem jej ale asi zavolat. Len nechapem to spinenie. Však Fraxiparine ma pomoct tehu udrzat a nie ze pri nom špinim. Ach jaaj
@evka98 no fraxi je pidobny velmi varfarinu ....mne ich dala tiez rovno hemat.hned ako bolo potvrdene tehu pozri to ze mas teraz d meri ok tak nemusi byt o 5 dni ja som tak dopadla v juni vysledky ok a za 4 dni pl.embolia v 15tt a to som pichala aj fraxi...takze urcite to nevysadzuj len tak lebo ak si riedila krv aj pred tehu tak o to viac ta budu sledovat. Urcite zavolaj a podla mna ti k tomu daju duphaston aby prave on stlmil to spinenie vravim mne ho dali okamzite spolu s inj.
@evka98 no tak ked ti povedala ona ze vysadit tak potom je to uz ine musi vediet posudit + a - a riziko. Ale tak urcite to treba skontrolovat a prip dat clexan alebo iny typ lieku. Prip silnesiu davku hormonu. Ono my vo e mali problem s riedenim aj pred tehu to mame takzsie ale clovek urobi aj nemozne aby udrzal.drobceka aj seba pri zivote.;)
@ladore Však toto, ze človek nechce zle sebe a ani tomu drobčekovi. Niekedy je ale tazke aj tým doktorom sa vediet rychlo rozhodnut, ze co robit. Povedala, ze mam iba lezat a sledovat či budem špinit aj ked Fraxik nebudem pichat. Ak ano, mam ist hned na pohotovost a ze ma asi hospitalizuju. Ak už nie, tak to bolo tým Fraxikom. Som zvedava co mi namiesto neho dá alebo či to znova riskne, ze mi ho nasadí. Bože to cakanie a sledovanie sa je masaker
dievcata prosim vas aj obmedzujete vitamin K, resp. kapustu, cviklu a tieto veci? viem ze pri warfarine treba ale aj pri fraxi?
@zoy3 no pri warfarine je toho vela na co si musis dat pozor nap.aj viac paradajok uz moze zvysit davku a riedi sa to viac aj salat....zalena zelenina a pod takze neobmedzovat iba zmensit davku toho druhu zeleniny lenze v tehu je to ine lebo babo berie z teba a tebe osta a malo takze skor ti to este budu doplnat mne tak maly teraz vysal vsetky vitaminy a zelezo ani nevravim a to sa pucim zeleninou ovocim mliekom....ako skrecok a aj tak som hlboko pod normou tak mi dali konske davky tohoto co inak nehrozilo
Baby chcem sa spytat, na hematologii mi povedali, ze mam vsetko v poriadku. Ale v papieroch mam napisane:
Mutacia FXIII val34leu heterozygot
PAI-1 mutacua 4G-5G heterozygot 4G/5G
Ja sa tak bojim aby sa po 2 potratoch nic nezanedbalo.
@jankastubka a si teraz tehu?

@tomasko27 ahoj
No ja som sa pytala hematologicky a svrbenie je ok ked je to jemne.
Moja nic len take steklenie.
Aj ja uz chcem take riadne citit ale co chvila by mohli byt nie?