icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

kikaneu
17. jan 2013

@grelu aj ja špiním, ale z toho si už nič nerobím, len krv keby nebola, bola by som pokojnejšia.....aj tebe to prajem 😉 v ktorom si tt?

grelu
17. jan 2013

ja som teraz v 9tt, ale babo je o tyzden vacsie...termin podla MS mi vychadza na 26.8.
nechcela som si to este davat do infa :-/

plne ta chapem s tou krvou...inak nemas nahodou hematom?

kikaneu
17. jan 2013

@grelu chápem, ja som si to už šupla.....pri poslednom sone nebol (a prvýkrát som krvácala deň predtým) tak asi nie

grelu
17. jan 2013

no on uz nemusel byt, len sa to docistuje
@kikaneu

chymena
17. jan 2013

Fraxiparine som si pichala aj ja od 7.mesiaca,lebo sa mi zvýšili hemoglobíny v krvi...,aby som nestratila pri pôrode veľa krvi,tak na Kramároch mi Mudr.Drakulová naordinovala tieto injekcijky.Ked som tam šla prýkrát vyplašená,tak ma upokojilo,že každá druhá pacientka bola tehuľka 😅 Takže slúžia vraj iba ako prevencia..

grelu
17. jan 2013

@chymena fraxiparine sluzi praveze na zriedenie krvi 🙂

cathka
25. jan 2013

caute kocky,fraxiparine si picham len druhy den (do brucha a picha ho vlastne manzel, ja na to nemam) a chcela by som sa vas opytat ako sa da pichnut co najviac bezbolestne🙂 vcera ma injekcia nebolela skoro vobec, len akoby ma niekto trosku ustipol - ale na mieste vpichu sa mi spravila minimodrinka. dneska rano injekcia poriadne stipala a este aj dlho po tom, ale modrinka ziadna..manzel mal obidva dni stresy, takze vobec nevie, ci nieco spravil inak🙂 a tak sa chcem od vas poradit ako sa to "bezbolestne" picha🙂

k7katka
26. jan 2013

@cathka no to bez bolestne asi nepojde ja si picham uz od 4tt sama 😅 lebo svojho manzela by som asi musela potom kriesit 😀 a aj tak by som si to pichala sama lebo ked vidi injekciu tak mu je zle 😀 mna to menej boli a niekedy vobec ked to picham na boky nižšie do stehien to bolíííííííííííí ☹ a strašne aspon mna.musis vyskusat ale lepšie striedat strany lebo potom sa ti spravi taka velka hrča ked pichaš na jedno miesto 😅

cathka
26. jan 2013

@k7katka dakujem za odpoved🙂 no u nas odpadavam ja,ked vidim ihlu a to uz od 6 rokov, ale manzel s tym nema nastastie problem. dnes rano mi pichol a zasa dobre, lebo to skoro vobec nebolelo. mi pichame do bruska, asi 4 cm od pupka na vsetky strany. dnes mi nabral taku mensiu riasu a pichal pomaly a ihlu mal otocenu tym otvorom dole a bolest bola minimalna, ani modrinka ziadna. tak dufam, ze to nebola nahoda a bude to takto uz vzdy🙂 ja som teraz len v 4+2tt a mam toho pred sebou este vela🙂 stale naberam odvahu a snad jej raz budem mat dost na to , aby som si skusila pichnut sama🙂 bojim sa ale,kde budem pichat,ked brusko narastie, do nohy aj ruky sa bojim🙂) este tie boky by som zvladla, tak mam aj dost tuku, tak diky za radu🙂

lucia446
26. jan 2013

Ja si ho pichám ( teda manžel ) už 8 mesiacov. A ešte mesiac musím vydržať🙂 Do brucha som nemala odvahu, tak od začiatku do rúk. Prvé 2 mesiace sa to dalo. Potom sa mi začali robiť obrovské modriny niekedy až 5-6cm a pod kožou som mala také tvrdé miesta - do tých mi doktorka zakázala pichať. Raz som skúsila aj do stehna, ale to hrozne bolelo. Tak teraz posledný mesiac picháme do ramena a v okolí lopatky. Raz to bolí ako čert, inokedy vôbec. My sme teda za 8 mesiacov veru neprišli na to, ako to pichať bezbolestne🙂 🙂 Hlavne ak sú niekedy tie ihly také tupé, že vôbec nechcú prepichnúť kožu.

pet1308
26. jan 2013

@cathka Ahojky, ja si pichám od 4.dňa po KET a teraz som v 5+3tt, takže tiež mám toho ešte veeeeľa pred sebou. Ja si fraxík pichám sama, keďže som sa musela predtým naučiť pichať si injekcie do bruška pri hormonálnej stimulácii na ivf. Pichám si len do bruška a okolia ako boky a tiež ma to niekedy štipne a niekedy nie, hlavne sa snažím pichať pomalšie a zošikma, aby som neprepichla žilku, ale stávalo sa mi, že po pár hodinách sa mi v okolí vpichu spravila modrinka, tak teraz sa mi osvedčilo, že po pichnutí si na tom mieste pár minút pridržím dezinfekčný tampóník a ťuk-ťuk už pár dní nemám žiadnu modrinku 🙂

cathka
26. jan 2013

este by som sa chcela opytat, ci si mozem kremovat brusko, aj ked si donho picham, resp. s akym casovym odstupom sa mozem kremovat, aby som si do ranky nevniesla nejaku infekciu...

cathka
28. jan 2013

@cathka a este sa vam chcem opytat, cim si natierate modrinky🙂

denisamilan
28. jan 2013

Ja mam nariadene cca tyzden odkedy som sa vratila z nemocnice a samozrejme az do porodu ak vsetko pojde tak ako ma. NNepicham si sama chodi k nam suseda je zdravotna sestra ja na to sama nemam zaludok.

pet1308
28. jan 2013

@cathka keďže si pichám ráno, tak potom večer sa natieram, ale modrinky ničím špeciálnym.

pede
29. jan 2013

Baby ja si pichám tiež od začiatku, teraz som v 15tt, prvý mesiac som mala normálne asi nejaký psychický blok, ja som sedela so striekačkou v ruke hodinu až dve kým som to dala....teraz to už ide, zo dna na den sa to prelomilo a pichám šup šup. Dnes som to tam šťuchla na tretí krát, neviem či tá ihla bola taká tupá alebo mám už také hrče...tiž pichám ráno, krémujem večer, modriny ničím špeciálnym.

k7katka
29. jan 2013

@pede to sme na tom skoro rovnako ja so 16tt prvu som pichla na prvu supu 😀 len tie dalšie sa moc nechceli pichnut 😀 ale teraz to uz ide aj ked niekedyešte poakáááám 😅

k7katka
6. feb 2013

baby ktora ste si pichali cele tehotenstvo fraxik O,4ml pichali ste si aj cele šestnedelie ci len chvilu uz ma tie injekcie nebavia v poslednej dobe ma strasne bolia 😠 ked si picham ☹

andyb25
7. feb 2013

@k7katka nechcem ťa strašiť, ale ja si ich pichám od cca5 tt už som 39tt a vážne ma to nebaví, lebo hematologička mi povedala, že šestonedelie je ešte dôležitejšie si pichať!!!!!

k7katka
8. feb 2013

@andyb25 no ved prave ze to vraveli aj mne ale mne uz lezu na nervy ja si picham od 4tt a v poslednej dobe mi to moc nejde no nic chceme mat deticky tak musime trpiet .tebe sa to uz blizi 🙂 a uz vies co budes mat

llela
8. feb 2013

Chcem sa opytat. Mojej mame bola zistena embolia pluc a ja mam ist na testy v pondelok. Vysledky vsak trvaju az 3 mesiace a do porodu mam iba mesiac a pol. Doktorka mi chce nasadit preventivne mesiac pred porodom tiez injekcie na riedenie krvi. Ale chcem sa opytat? Nakolko som este nebola pri doktorke mozem potom rodit prirodzene, nehrozia tam ziadne komplikacie pri tych tlakoch. A ja som chcela epiduralku, teraz sa snou asi mozem predpokladam rozlucit. A dietatku naozaj nijako tieto injekcie neskodia. Dost sa totiz toho obavat.
Dakujem vam za odpovede.

livocka21
8. feb 2013

@llela veeela zien si picha fraxiparine cele tehotenstvo...aj ja... a potom rodia prirodzene....to nebude problem...

anika142
8. feb 2013

ahojte, chcem sa opytat, picham si fraxik, este som len na zaciatku tehotenstva, picham si ho zatial do bruska, ako to riesite ked uz mate vacsie bruska kde si ho pichate a ako? Ja som si ho raz pichla do stehna ale tam sa mi spravila taka hrca a modrina ze od vtedy picham len do bruska, stale mam obavu ze ked to pichnem do stehna ze to pichnem do svalu. Ako to robite? Dakujem pekne.

livocka21
8. feb 2013

chcem sa vas opytat, ci sa vam niektorej nestalo, ze ste napriek fraxiparinu potratili. Mne sa to tak stalo a okrem trombofilie mi iny problem nenasli...velmi sa bojim, ze sa to opat zopakuje :(

livocka21
8. feb 2013

@anika142 mne doktorka povedla, ze ak sa uz nebude dat do bruska tak sa ma pichat do ramena...drzim palce 😉

atreyu
8. feb 2013

@livocka21 a manzel je tiez v poriadku?genetiku vam robili?

delideli
8. feb 2013

@anika142 : ahoj, ja si od 3.mesiaca picham do stehna, tiez sa mi tam obcas objavia hrcky,tym sa potom musim vyhnut a zvyknu aj svrbiet..preto este obcas pichnem do bruska,aby si "stehna oddychli",ale uz len uplne na boky a kedze mi picha manzel,tak sa chystame vyskusat aj ramena..co sa tyka stehien,robime takisto riasu ale nepichame uplne pod 90 stupnovym uhlom ale troska mensim,snazime sa aplikovat pomalsie,aj ked nie vzdy to pomoze a hrcka sa aj tak urobi..
tu je napr. obrazok kam sa daju davat subkutanne injekcie : http://smart-nurse.blogspot.sk/2011/05/locating... (rozne zdroje sa troska lisia), aj ked tie oblasti vzdau sme neskusali,ani neplanujem..hematologicka vravela,ze mame teraz davat do stehien alebo ramena..

atreyu
8. feb 2013

@anika142 pichala som si cele tehu len a len do bruska a to som ho mLa naozaj mega velke...je to najlepsie do brucha a neboj sa babu sa nic nestane...ak sa neda natiahnut okolo pupka na do stran bokov pichaj

anika142
8. feb 2013

@atreyu aha to je fajn ze sa to da, este som nikdy nebola tehotna len som nevedal ci natiahnem kozu ja raz picham okolo pupka a raz viac na bok, dakujem pekne za radu.

anika142
8. feb 2013

@delideli no mne radili na hrcky sestricky potierat pred a po vpichu ladom. to sa aj mne robili, totiz nepicham si to 1x len az teraz sa podarilo otehotniet, tak mam trosku obavy ake to bude ked bude brusko ale chcela by som do bruska co najviac pichat, uvidime ako to pojde. Idem si pozriet tu linku.