Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
a chces skusit zas? a aj po porode sa picha? a da sa rodit prirodzene pri takej riedkej krvi? a citila si sa ako,bolo ti zle pocas teho,prveho trimestra
aha,cize ak je MA,a na genetike cca v 14tt mi nic nezistili,ze vsetko bolo zdrave,tak to bola len smola?
a preco ti dali fraxi,len tak?
@sensen12 urcite nebudem riskovat aj druhykrat bez neho... ano picha sa aj cele 600 nedelie...a rodila som normalne...akurat 24 hod pred porodom mi nepichli davku, vedela som, kedy budem rodit, lebo mido toho vosla ina komplikacia , ktora nemala s fraxikom suvis... a nemala som vobec nejake nadmerne krvacanie ani nic, krvacala som po porode malo...ako normalna MS...pohyby som citila v 22 tt a zvracala som do 12 tt...
Jediny problem co som mala , bolo krvacanie z nosa a dasien asi v polke tehu, vtedy mi na den vysadili fraxik, ale potom som pokracovala dalej bez problemov
@sensen12
tazko povedat, malokedy sa zisti pricina pri potrate v 1.trimestri, co ja viem.
niekedy staci aj banalne prechladnutie, kamoska potratila, lebo mala herpes 😝 alebo staci ze sa stala niekde chyba pri deleni buniek, skratka skrat vo vyvoji. prvy trimester je vobec rizikovy, aj u inak zdravej zeny.
nie, nedali mi ho "len tak" 😀 , som MTHFR 677 CT homozygot.
plus teda mam este endokrinologicku diagnozu a mala som aj nieco zistene na imunologii, ale hlavne ked mas uz takto viac roznych "diagnoz", tazko urcit, ktora z nich mohla ten potrat sposobit.
ja som si povedala, ze sa nevzdam az do prechodu, ze kym mam vajicka ok, tak to budem skusat a skusat....tak som mala 3 potraty a aktualne sa pomaly pripravujem na 4.porod.
😉
prosim vas a co to znamena gravidita volta? nikde to neviem zistit,hlavne,ze to mam na papieri
@ladore
@majinka81 Ahojte.Citim sa fajjn nic mi uz nie je.Tak a teraz vam napisem ako som sa sem dostala.Vo stvrtok rano ma zacali hrozne boliet bedrove klby a slo mi to do noh ta bolest.Aj v piatok rano a este k tomu som dostala take ako tlak do panvy,som si polezala trocha preslo no len v sobotu doobeda ma zacalo aj spodok brucha boliet aj to tlacenie sa zhorsilo.Bolo nieco pred 2 ked sme prisli na pohotovost.Vidim ze sa v ordinaci svieti,rozmyslam ako fajn nemusim zvonit.Vysla sestricka ze co mi je zobrala ma dnu a tam uz bolo jedno dievca,nachystane a vyzlecene v zupane uz len aby dr prisiel.Odmerala mi tlak a v tom zazvonil telefon.Teraz nasleduje taka vtedy pre mna sokujuce chvile.Sestricka tej slecne oblecte sa a musite pockat vonku lebo mame o 14:45 cisarsky a dr musi byt tam(bolo 14:30) a bude to trvat hodinu (co aj trvalo som neskor zistila) a povedala bud pockajte alebo chodte domov a pridte.Len mne sa nechcelo trepat pol hod domov a potom zase naspat a chcela som aby ma vysetrili .O 15 hod prisla vytahom sestricka a pyta sa ma: to ste vy v tom 28tt?ja ze hej a tak podte dnu.Dala mi take saty-pyzamo ladore asi vie take ako ked sa rodi,toto si oblecte a ja hovorim ze mam suknu nie (ja myslela ze pride daky dr abo co) a ona: musite si dat toto idete na salu a ja kukam na nu ze coooo?ved ja dufam ze nejdem rodit som si myslela v duchu.Tak som si to dala a pyta sa: mate tu dake veci?vravim hej v aute a tak muz vyhukany tiez siel po to,obula som papuce a vravi ze podte a do vytahu a nevedeli sme ze co,ako no proste nic a tak som mu len stihla povedat nech ide domov a ze sa ozvem(naivne som si myslela ze ma pustia este domov v sobotu)Prisla som na salu,tam porodna asistentka ze aby som sa vycurala do pohara,ani sa mi od strachu nedalo curat🙂 par kvapiek som dala zo seba.Ze lahnite si na postel a natocime monitor,lahla som si 15:15 a do 16:05 som lezala na monitore lebo sa nedal spravit,vzdy sa uhlo tomu koliesku.15:50 skoncila sekcia a ja na monitore v jednej miestnosti dvere otvorene a vedla do druhej miestnosti prisla daka zena rodit.Baby mne prislo blbo a ma teplo zalialo a rozmyslam ze ak bude tam ona rodit a ja vedla tak odpadnem a ma nedaju dokopy.Dr ju vysetril a poslal nav1 poschodie este lezat,to sme boli na 4 poschodi.Monitor sme natocili boli tam malicke tie kopceky.7 ludom som vysvetlovala co mi je vtedy.Dvom sestrickam dole,porodnej asistentke,dalsej dakej sestricke,potom dalsej sestricke z novorodeneckeho(ako som zistila o chvilu) doktorovy a doktorke ktora ma vysetrovala.Prisla ta jedna sestricka,spytala sa ma na to iste co aj sestricka predtym a zacala ako sa dieta bude volat?ja ze coooo?meno detskeho dr ku ktoremu budeme chodit.Ja som bola total ze v soku.Prisla dr,vysetrila a nakoniec otvorena zvonka pre prst ako aj v 20tt ze to je pri tretom normalne krcok dlhy a babo priecne tak sa mi netlacilo do panvy.A tak si tu lezim,infuziu som mala dnes vecer a vcera rano,ruka ma boli z ihly a chcem ist domov,je tu teplo a nuda.Takze tak.
@tomasko27 no pekne toto nase zdravotnictvo.....ja som sa vcera dozvedela ze ako to vlastne bolo pri porode tak vdaka tomu ze ma nechali tak tolke hodiny maleho nam ozivovali a z toho ma aj jazvu po vpichu na krku co som sa pytala a kazdy ze to nic nie je to je iba koza hajzli... A ja som mala 24hodin ci prezijem dievcata prajem vam vsetko dobre nech vsetko dopadne dobre a ak mate mozmost urcite nech v nrmocnici s vami niekdo ostane aby sa vam nestalo toto co mne a teraz vsade napisane porod prebehol bez komlikacii vsetko ok.Svine hnusne cela smena co som na nu natrafila
@ladore Ahoj.Ved to ze clovek sa az neskoro a niekedy vobec nedozvie co sa vlastne stalo aky bol problem.
@majinka81 Poviem vam baby aj tri hod prejdu a nikto nepride do izby.Pridu len dievcata co su na praxi ze su ranajkt alebo obed a nic.Nezajem.Nikto nic nepovie a dr na vizite sa spyta ze chcete vecer infuziu?tak chapete ako sila.Tak a co tu mam len tak lezat bez nicoho?ved magnezium aj doma viem zjest a injekciu si viem aj sama pichnut tak aspon tu infuziu ked uz som tu.Ale ak by ma ani v piatok nechceli pustit tak im podpisem papier ze idem domov aj tak co tu budem cez vikend robit.
naozaj sa epi nemoze? to je super,a normalne sa rodit moze,aj po cisarskom daju so zriedenou krvou rodit normalne?
@majinka81 rozpravala som sa o tomto smojou hematologickou a nie je to pravda. aj samotny pribalovy letak uvadza, ake casove rozmedzie musi byt medzi heparinom a epiduralom, ale to si treba prebrat na konzultacii s anestezilogom este pred porodom. budem si tiez pichat 0,3 a to je davka, pri ktorej operuju bezne. netreba sirit dezinformacie, ale poradit sa priamo s lekarom
ako pise @tana85
to ze epi a Fraxi sa nesmie nie je celkom uplne tak, napr. ja picham vzdy cele tehu Fraxi 0.3 a epi som mala uz 3x pri kazdom porode. tam je len jedna jedina uplne zasadna podmienka, ze v pripade ze mas zaujem o epi, musi byt medzi podanim poslednej injekcie miniheparinu, ci uz Fraxi, Clexane atd.
a podanim epi MINIMALNE 12 hodin casu.
ak je menej, epi ti odmietne anesteziolog podat.
ja som s tym kazdy raz bola zmierena, ze ked mi mm picha vecer, ak porodim nato v noci, tak nic nebude 😀 ale doteraz mi to vyslo vzdy tak, ze som beztak mala planovanu vyvolavacku, cize termin nastupu do nemocky rano o 6, a tak mi gyndas povedal,ze ak to na mna nepride spontanne skor, nemam si uz ten vecer predtym pichat a prist rano normalne na porod.
uvidime co tentoraz, ako to vyjde ci nie,
ale ja som mala 3x epiduralku, ziadne problemy s nou ani po nej, ani trpnutie noh ani migrenu ani nic.
@sensen12
mne moj gyndak praveze vravel, ze trombofilkam je lepsie rodit vaginalne ako sekciou, prave kvoli krvacaniu. jasne, ze ak su dovody na sekciu napr. riziko ruptury maternice, alebo poloha KP alebo akakolvek ina indikacia, tak ide na sekciu.
ale sekcia je de facto operacia, rezu tam a rana viac krvaca, kedze si nariedena Fraxikom.
kym pri vaginalnom porode krvacas z maternice a rany po placente "normalne" len mozno silnejsie ako ina zena bez heparinu.
mne staci, ked mi sil nastrih a stazoval sa, ze kam pichne, tam to krvaca...a to je nic rana oproti sekcii v podbrusku 😉
vsetko sa da a moze, kazda sme ina, to najlepsie posudi lekar, ci je vacsie riziko alebo prinos, ci uz sekcie, epiduralky alebo cohokolvek

@sensen12 mne pomohlo 🙂 297 injekcii, ale beha kolo mna zdrave dieta