Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@tomasko27
@ladore
ahojte baby
no ja som bola v stredu na tom monitore srdiečka, malá zase bola aktívna, kopala hlavičku dvíhala.
Dnes som bola na hematke, tak mi zvýšila na 0,4 fraxi koli hmotnosti - mám už 102 😝
inak že krv ok, no tak neviem, mam mat tuto dávku od dnes a potom v porodnici, a ked sa vrátim tak už normal 0,3. Baby čo si o tom myslíte - pred cisárskym zvýšit dávku - ale myslím že 0,4 neni moc aj tak.
@majinka81 neboj nie je mne ho nakoniec robili pri dávke 2* 0,8 :/ a to inak trpli všetci a teda na môj udiv ja som skoro vôbec nekrvácala zo spodu cca 3 dni a potom už skoro vôbec pri normálnom som teda krvacala daleko viac aj dlhšie....
len tá jazva noooo aj teraz zaštípe a zabolí a brucho potvora nechce ísť tak rýchlo dole po cis. asi preto že som ho mala veľké a predsa však to prerezú br.sval maternicu a pri klasickom si ho max. ponamáhaš teda ja som mala aspon svalovicu na bruchu ak hovado po druhom pôrode 🙂)
inak to miesto okolo celej jazvy si necítim je to také akoby strpnuté cm hore nad ňou aj pod ňou aj ihlu tam môžem dobnuť a nič....tak zrejme ten cit je už narušený v tejto oblasti a asi aj pretoto lekári nedoporučujú min. do roka byť znovu tehu. Ale inak v pohode ja som veru neskutočne rada že je to zamnou a teda pri tomto mojom tehotensve čo bolo by som už nechcela sa vrátiť späť keď ešte bolo bruško......držím palčeky takže klbko už budeš mať za pár dní u seba :DD super takto aspon vieš že prídeš ľahneš a keď otvoríš oči tak cca po 5 hod. ti ho donesú.
Mne ho robili o 11.10 o 14.00som sa prebrala a okolo 19.00 mi ho doniesli pomojkať že ak vládzemaspon na hrudi ho udržať, no jasne tak premáhala som sa lebo som bola jak zdochlina ale bolii sme spolu asi pol hodinku a takto každý deň 2x ráno a potom večerkým ma nedali na izbu.
Určite sa snaž čo ako to pôjde a bude bolieť posadiť a opatrne vstať a chodiť, pomalinky sa prešmuchliť lebo potom to celkovo rýchlejšie rozchodíš a ešte ak budeš mať vývod tak to je nepriemne keď to vyberaju na ten 2-3deň
my sme mali všetky sáčky na moč z jazvy tiez ak ho budeš mať tak ked to budú vyberať treba sa zhlboka nadýchnuť a zadržať dych a oni to vtedy potiahnu von je to nepríjemné a ak nebudeš mať to brucho napnuté tak to aj zabolí preto sa nafúkni ako balon a bude to v pohode. 🙂
@ladore Ahoj velmi pekne ladore ti dakujem za rady, no super ked to takto bude bude fajne. Teším sa zatial sa nebojím no veru potom tu napíšem čo a ako.Zatial doma upratujeme aj zajtra sa chystáme, fakt super že už to máš za sebou, nás s @tomasko27 to ešte len čaká. dufam že to zvládneme.Inak mohla si pit? tohto sa bojím lebo ja som vkuse smädná.
@majinka81 ano pit budes my sme mali stale pohare a slamky na jis sraca sa aby sa zvynula maternica na sale ked rodis prirodzene tak si ju tlacis sama tie 2hod. Po cis.ti na brucho tlapnu vrecko s pieskom a to ti vlasne ju tlaci nadol a chodia ho posuvat ked mi ho vzali skoro ma vystrelilo z postele ze fuuu ako lahka a ked mi ho tam dala pocit ze mi nalozila 100kg na brucho...ale nie je to strasne viac je nepriemne to vyberanie toho vyvodu z jazvy ale neboj pokial urobis co som pisala nebude to take zle len jasne nepriemne a kup si gel na jazvy este teraz pozriem ako sa vola ked ma pustili natierala som to nim a kazdy den to bolo krajsie ....len potom sa nesmies namahat nic dvihat ani tasku s beznym malym nakupom neprehanat s chodenim vela aby sa to zhojilo a nevytvorili sa zrasty ono sa to hoji dnu aj pol roka....zalezi ako siju u vas ja som mala iba vn.sitie a to vstrebalo a na koncoch jazvy pri vajecnikoch po dva stehy tie vypadli same ale niekde siju klasicky tak to je este neprijemne potom vyberat tie stehy
@majinka81 a ak chces kojit tak po cis sa rozbieha pomalsie mlieko a este ak je prve babo tak o to viac v lekarni kup senovku a benedikt lekarsky ato si mozes dat uz aj teraz 2tab.z kazdeho 1-2xdenne a mliecko sa zacne tvorit skor a viac to je na podporu tvorby a vele vela pit fakt aj 3-4l
@majinka81 a ak chces kojit tak po cis sa rozbieha pomalsie mlieko a este ak je prve babo tak o to viac v lekarni kup senovku a benedikt lekarsky ato si mozes dat uz aj teraz 2tab.z kazdeho 1-2xdenne a mliecko sa zacne tvorit skor a viac to je na podporu tvorby a vele vela pit fakt aj 3-4l
@majinka81 a este idealne do knizky si vliz papier ze riedis krv akou davkou cim cas kedy pichach a ako ti to maju pichat po porode ja som si to na pc urobila capla do knizky a fakt pomohlo nehlafali to v tych papieroch z hem.presne vedeli co maju kedy dat ako postupovat ;)
@ladore Ahoj ladore dakujem ti ohorme no vieš len ja mám caj na podporu kojenia, a teraz lekárne zatvorené tak neviem či niečo kúpim, jedine že v utorok poprosím muža nech mi odbehne kúpit lebo ráno už idem na príjem. No viem že to bolí všetko ale vydržíme nie som padavka 😀.
Ešte napíšem ak si na niečo spomeniem oki? dakujem paaa
@sensen12 inak toto stým druhým cisárskym riešim teraz ja, prvá sekcia bola akutna napriek tomu že dvaja doktori odporučali sekciu ale my v porodnici mame takeho prirodného doktora ktorý silou mocou všetko chce odrodiť prirodzene.. 😝 😠 a tak ale šlo to v pohode pretože den pred terminom mi odtiekla voda zrovna o polnoci a fraxiparin som pichla okolo 22hod a presne o polnoci mi odtiekla voda azačali ajbolesti take slabe ale šli sme, a už si ma nechali rovno na porodnej sale, ale po 5tich hodinách akutna sekcia, a prvé čo ale povedal doktor keď ma prijmal že ale epidural Vam nedáme keď ste pichla frax. možno rajsky plyn nakoniec 😀 babo mi stracalo ozvy bolo na mna velké.. no a každopadne teraz riešim tom že som znova tehotná po 9tich mesiacoch som otehotnela a neexist aby som šla rodit prirodzene, nie preto že by som sa bala prirodzeneho porodu ale ja napriek tej mojej jazve nebudem rodit ☹ strasne by som sa bala že by mi to ruplo, ale mam strach že neviem kde mi vyhoveju ☹
@majinka81 ja som o tej mamičke z oravy tiež počula a bola som zhrozena ☹ a zrovna min tyzden som sa o tom bavila s doktorkou na hematologii a teiž mi povedala že to nema s fraxom nič spoločné, že je to raritná situácia a že ani doktori nevedia aký proces sa v tom tele stane že tá voda sa dostane do obehu a že tá plodová voda ma v sebe také latky že tam nastava zražanie aj krvacanie zaroveň ale že nik nevie prečo ..
@ladore ja som mala tu sekciu a moje skusenosti sú celkom ok, uvidíme ako to bude pri druhej teda ja sa celkovo bojím tohto tehotenstva , ale ako som vyššie písala ja rodiť prirodzene by som nezvládla ale teda tá prvá sekcia zobudila som sa na jiske ako píšeš stym vankušom pieskovým a kamoška ma strašila čo tiež mala sekciu že vytlačanie brucha je bolestivé ale ku mne prišla sestrička len raz to už som jej zdialky chytala imaginarne ruky nech sa ma ani nedotyka 😀 ale zobrala ten vankus a zatlačila rukami na brucho tak akoby vytlačala ale nič mi nešlo a urobila to len raz.. brucho som mala teda jazvu som mala zosvorkovanú takže žiadne stehy, a moč mi odvazala hadička priamo z močovodu dole .. nie z jazvy.. a tiež kamoška že to bude hnus keď Ti to budu vyberať jaj tak keď sla na to zas už som knučala ešte ani nič nerobila a šup a bolo to a nič som necitila... postavenie večer bolo take tažke ale potom už na druhy den som normalne fungovala akurát ma jazva stipala ale potom už na tretí den uplne ok... doma som ale veru nosila vaničku z kočiku hore schodami ☹ ale tak cca dva tyzdne po sekcii.. no a svorky mi vyberali o 7dni po sekcii.. no a moj gynekolog povedal že čo sa nezrastie do 6tich tyzdnov už sa nezrastie lebo keď som sa ho pytala kedy možem znova otehotnieť povedal že možem začať aj po sestonedeli 😕 😕 😅 tak neviem bojím sa dost, a pichám 0,3 fraxiparin
@laura444 ano nastali, dr Grochal v martine ma stale strašil že dieta ma velku hlavu 😀 no ja cele tehu na prašky, revala som že čo to bude.. no a dvaja doktori teda Grochal a moj gynekolog povedali že to bude sekcia lebo že hlava je velká 😀 teraz sa už smejem ,, no a mala som všeko porobene od mojho gyna poslal ma na predoperačne vyšiel mi v ustrety a tak ale primar v našej porodnici že neexist a že ak sa do terminu nič neudeje tak mi ho vyvolaju, lebo ja som nechcela prenašat aby babo už nepriberalo , no ale den pred terminom praskla doma voda sli sme, krasne som sa otvarala , bolesti ale prišerne a ja som celkovo ten porod bola naštelovaná na ten cisarsky takže po nejakych dvoch troch hodinách bolesti som im tam vrieskala nech mi robia cisarsky 😝 😀 histericky.. mala som tam aj manzela, ked ma potom dali na monitor to už som nezvládala vobec a prosila som ich o sekciu znova ale jasne že babo nešlo dole vobec proste velke, a už to tam ten monitor hukal na celu salu , dieta stracalo ozvy masivne už a všetci lietali jaj, no po ceste na sal som im odpadla tak ma prefackali no užasne všetko 🙄 😅
@laura444 inak čo a týka tej velkej hlavy mala mala obvod hlavy 38cm !!! keď som tu hlavu videla a malo by to mnou prejst jaj, nedala by som to, to bolo jasne, ja chudá , ale nevyzeralo to nijak divne, ona bola dlhá až 54cm a mala 3,5 kila, teraz je to krasne dievčatko a hlava sa vyrovnala telu , ma ju krasne sumernu, ale už by som to nechcela zažit počuvať cele tehotenstvo že rozmer hlavy je velky, jaj , bala som sa strašne.. no a teraz som tehu znova a už chcem len sekciu

@majinka81 Ahoj.No ja som mala dnes divny den.Sla som autobusom celu cestu sa hmirilo no brutal to bol.Rychlo k dr lebo som skoro meskala,tlak nad 130 ale keby som vedela ze tam budem este viac ako hodinu cakat tak idem pomalicky.No 5 min som bola u nej,lebo mala toho vela bo zajtra nerobi a tak vsetky tehotne zo zajtraska mala dnes.Ani som sa nestihla nic opytat len povedala ze je vysoko a ja mam pocit ze zmenila polohu ☹.Sla som na monitor 2 hodiny som tam bola ☹.Kym ma zobrali potom spala ked nemala,bruchom sme triasli a potom kedy vtedy sa pohla.No dnes katastrofa.Aj ja by sla na cisarsky
@ladore