icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

rica1
5. apr 2016

@jana2679 inak ja som pichavala do stehien, a ptoom do brucha, nejak som neriesila aky sklon alebo tak , aj som sa pytala na hematologii a povedali mi ze tak normalne ze ako sa podari pichnut 🙂 a vsimla som si aj v nemocke po sekcii mi pichali raz tak raz tak, raz rovno potom sikmo a všeliak

rica1
5. apr 2016

@sensen12 ja som tiež prvé tehotentvo až do 600tonedelia.. a pichla som o 22hod a začla som rodit o polnoci , ale o 5tej bola sekcia, takže 7hodin po fraxe bola sekcia a že všetko bolo uplne v poriadku a zakrok bol bez najmenšej komplikacie

adamar
5. apr 2016

@sensen12 mne tiez 12 hod pre porodom povedala nepichat,mna to chytilo pri oboch poobede,pichavala som si vecer,teda v ten den som si nepichla a rodila som rano,v porodnici to neriesili nejak

danii2
5. apr 2016

@rica1 Sekciu si mala spinalom, ci celkovu?

sensen12
5. apr 2016

@danii2 no to by som aj ja chcela vedet,co je lepsie,spinal,ci celkovo,ci co skusit

mon777
5. apr 2016

A ta sekcia MUSI byt, ked sa picha fraxik? Ci sa mize rodit aj prirodzene??

sensen12
5. apr 2016

@mon777 moze byt normal,baby tu pisali,ze mali normal,mna akurat zaujima to,ze ci daju rodit normal,ak uz mas jednu sekciu a este pichas frax,a ci nie je teda lepsi spinal,ci celkova

mon777
5. apr 2016

@sensen12 mna zasa zaujima, ci moze byt ten prirodzeny a ci epi mozes alebo nemozes. Ja mic na sekciu nie som 😖 rozparat brucho, jak vlkovi v Cervenej ciapocke...fuuuj😅 nehovoriac o tom, ze som si tehu takto nepredatavovala....na injekciach. Tak chcem mat aspon normalny porod ☹

sensen12
5. apr 2016

@mon777 jasne,normal moze byt na sto pero,uz to tu vyssie pisali,ze mali normal,akurat ja uz asi normal nie,kedze ja som mala akutny cisarsky uz,tak snad uz nebudu riskovat,a epi mozes mat tiez

mon777
5. apr 2016

@sensen12 joj. Super 🙂

rica1
5. apr 2016

@danii2 celkovu, spinal nehrozil koli fraxiparinu aj ked som začinala rodit prirodzene tak hned mi povedal ze epidural mi nedaju

rica1
5. apr 2016

@danii2 a sekcia bola akutná tak aj tak sa inak nedalo

rica1
5. apr 2016

@sensen12 ja by som npr spinal nezvladla 🙂 psychicky, ja si to neviem ani predstavit, aj ked kamošky si spinal chvalia, ale ja som strasny bojko a slabá povaha, a len ten pocit že mam rozrezane brucho asi by som tam odpadla tak či tak

mon777
5. apr 2016

@rica1 preco ti epi nechceli dat?

sensen12
5. apr 2016

@rica1 aha,takze spinal si odmietla a bol normal porod,akurat ho museli skoncit akutnym cisarskym,ok,tak to chapem.no uvidimeee co budee...kazdopadne akykolvek sposob porodu je narocny a vyzaduje silu a odvahu,risk tak ci tak,myslim hlavne tie co sa riedime

mon777
5. apr 2016

@sensen12 asi tak. Ja sa toho aj kus desim. Teraz sa aj varit bojim nech sa neporezem 😀 😀. Nie to este rodit tak, ze by ma rezali😅

jvlo
5. apr 2016

@mon777 epi ti nedaju koli moznemu zakrvacaniu do chrbtice

mon777
5. apr 2016

@jvlo ha. Parada! Aj som si myslela 😖 nevadi 🙂 cim vacsia bokest, tym vacsia ulava 😀 😀 😀 😀 😀 😀

jvlo
5. apr 2016

@mon777 ja by som zase chcela spinal.......a tiez mi ho nebudu chciet dat

sensen12
5. apr 2016

@jvlo spinal mozu dat? som uz zistila presne rozdiely,epidural,necitis bolest,ale kontrakcue,ak je nornal porid,spinalna anestezua je komplet umrtvenie od pasa dole

sensen12
5. apr 2016

@jvlo a teda neda ani spinal,kvoli fraxi?tak jedine celkova anestezua a basta,daco uz spravit musia

mon777
5. apr 2016

@sensen12 tak ja som epi ani nechcela, lebo som si hneď od začiatku myslela, že mi ani nebudú chcieť dať a len sa sa v tom utvrdila. A hej, čosi urobiť musia. Malé nemôže v našich bruškách predsa zmaturovať 😵 😀
@jvlo prečo by si chcela práve to? 😲

jvlo
5. apr 2016

@sensen12 mne to v nemocnici tak vysvetlili, ze spi aj spinal sa pichaju do chrbtice, len medzi ine stavce

jvlo
5. apr 2016

@mon777 prvu dceru som mala prirodzene,ale mam problemy s panvou, prvy krat som to este riskla,ale toto tehotenstvo je horsie, este som len v 16tt a uz mam silne bolesti....takze pojdem na cisarsky....len by som chcela spinal, po narkoze mavam vzdy silne bolesti.... uz to chcem mat za sebou....na prvy porod som sa tesila, teraz chcem mat uz po nom...

sensen12
5. apr 2016

@jvlo no to ano,vzdy ine stavce,cize jefine cusarsky po cisarskom?

sensen12
5. apr 2016

@jvlo a ozaj,toto som chcela vediet,co to je za indikaviu kvoli chrbtici ci panve,ked by zena mohla ostat po teho na voziku,co musi mat zle?

mon777
5. apr 2016

@jvlo jááj. no tak hádam to dobre dopadne pre teba po zdravotnej stránke 😉 neboj...ani sa nenazdáme a budeme rodiť 😉

jvlo
5. apr 2016

@sensen12 ja som bola pri prvom tehotenstve prekvapena, ake jednoduche je dostat papier na cisarsky. Staci par krat gynekologicke povedat, ze ta boli panva, ta kost z predu pod ochlpenim. Posle ta na ortopediu a tam sa ta spytaju, kde ta boli, v podstate im musi stacit to co im povies ty, pretoze ti nemozu urobit rontgen....no a dostanes papier na cr. Ja som chcela strasne normalny porod a aj som si ho vydupala....len ta bolest tej kosti bola ovela horsia nez samotny porod, lebo mi zacala praskat.....takze teraz to urcite prirodzene nedam,aj ked by som rada

sensen12
5. apr 2016

@jvlo no teda,ale tak hlavne prezit v zdravi,co tam po sposobe porodu,ja uz take tiez neriesim,spitam sa na spinal,ked povedia nie,tak chcem cisarsky a basta,riskovat,ze mi rupne jazva a este si picham,to teda nie,moze niekto iny,I ked by ma zaujimalo,ci dakto po cisarskom s fraxi skusal rodit normal

mon777
5. apr 2016

@sensen12 podla mňa sa taká odvážna nenašla 😀