icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

kubkovamama
21. apr 2016

@rica1 mam ju na stole.🙂kuknem letak..je tu,ze kludne tehu,dojciace mozu,3x denne 1 sacok.Nespôsobuje zapchu..je to prirodne,iba obaluje a chrani sliznicu.Zapchu sposobi az vysoke predavkovanie.Ja som si dala jednu rano a 2.vecer..na obed som zabudla..ziadna zapcha,vsetko o.k.a uz sa citim dobre.Len sa modlim aby mimino bolo v poriadku po tych krcoch.☹

rica1
21. apr 2016

@kubkovamama manzel doniesol homeopatika 😝 smectu som kazala nekupil kupi poobede a my mame taky angelsound pocuvac srdiecka a teraz som si popocuvala ci bije a nasli sme ale vcera sme nevedeli najst tlkot som mala ine nervy

kubkovamama
21. apr 2016

@rica1 vraj to je take diskutabilne tie domace uzv..tiez som to chcela,ale asi by ma trafil slak a behala by som s tym cely den..Gyn.vravela,ze srdiecko pocut iba ak je mimi chrbatikom k brusnej stene.A mala s drahym nie su chori?

rica1
21. apr 2016

@kubkovamama ja som si tiez myslela ze to budem casto pocuvat ale nie tak raz dva krat za tyzden vecer si s manzelom popocuvame a ked som zacala pri prvom citit pohyby v 17tt tak nahodou potom ked som ju ze poldna necitila tak na to je to dobre. No manzel je ok a mala od rana nervozna a asi sa nemoze vykakat lebo kaka kazde rano a teraz nic a akoby tlaci obcas a nic ☹ a paradox ze od novembra mame listky na koncert a teraz toto fakt ako naschval este som aj menila na vip sedenie aby som nemusela stat medzi ludmi ked som otehotnela a vyzera to tak ze nokde nepojdeme 😢

tomasko27
26. apr 2016

@majinka81 Ahoj.Ako sa mate?Spinkate dobre?

majinka81
26. apr 2016

@tomasko27 Ahoooj aké máš krásne detičky 🙂 🙂 🙂 vieš čo ako kedy, v noci je skoro každé dve hodky hore ale cez den pospí viacej, včera bola zlá nejaká nekludná nevedela zaspat. Dnes je lepšia. Vy ako spinkáte? Ešte kojíš? Ja vôbec iba bebu máme. Inak včera som bola na hematke na krvi výsledky mi prídu poštou. Kolko vážite meriate? Inak teraz vybavujem papiere na príspevok a prídavky. Už to tiež riešiš? paa a držte sa

tomasko27
26. apr 2016

@majinka81 Dakujem.Deti si uz celkom zvykli.V noci spi dobre celkom zaspi teraz a potom o 2 sa naje a potom o 4 ale tak dost sa to este meni.Uz nekojim mame nutrilon.Ja idem zajtra na krv ale to len k obvodnej.Ja este do piatku picham ale uz mi stoho sibeeee

mariajuraj
1. máj 2016

Ahojte zienky. Poradite 🙂 ? Dnes som 7 den po ket ( umele oplodnenie). Test mi vysiel pozitivny ale od dnes spinim na hnedo. Picham aj Fraxiparine 0,3, lebo som mala uz 2 krat zamlknuty potrat. Vraj koli hranicnej hodnote lepivych dosticiek pred 2 rokmi. Teraz som mala krv v poriadku a fraxik picham preventivne. No to spinenie ma znepokojilo. Citala som viac odbornych clankov, bola som na hematologii v ziline aj v martine. Niekto hovori, ze fraxik moze sposobovat spinenie, niekoho nazor je, ze nie. Uz som z toho zmatena. Prosim ak ma niektora z vas skusenosti so spinenim a fraxiparinom, napiste skusenosti. Dakujem. 🙂 🙂

jankastubka
1. máj 2016

@mariajuraj pri kazdom spineni bezodkladne na urgent. Zial u mna dva krat spinenie znamenalo potrat. A treti irat si ma tam nechali davali lieky, injekcie, a nakoniec nasli nejaku bakteriu, ktoru preliecili antibiotikami. Zatial klop klop klop je vsetko ok.
Ale radsej ist zbytocne ako neskoro. A nech uz doktor podudi, ci je to z fraxi alebo nie.

rica1
1. máj 2016

@mariajuraj beries utrogestan alebo duphaston

mariajuraj
2. máj 2016

@rica1 utrogestan 2-2-2....zatial ciarka silnie, tak len lezim

kubkovamama
2. máj 2016

@mariajuraj Ahoj.. tiež som parkrát špinila, najprv cca v 2tt, vraj to bolo uhniezdovanie. Potom v 8tt a to už bolo dosť, tak som poležala v nemocnici..mysleli si, že práve z Fraxi. Dali mi Pambu na zastavenie krvácania. 3 dni na to moja gyn. našla hematóm cca 15mm. Takže to bolo z toho a nie z Fraxi. Zas ležať a 3x2 Utrogestan. Po týždni som zas špinila, utekala k dr.. odchádzal ten hematóm, teraz už je to všetko preč našťastie. Gyn. povedala, že aj práve vďaka tomu sa rozpustil.. Len v nemocnici majú starý uzv a nikto tú zrazeninu nevidel. Pochybujem, že špiníš z Fraxi, to by si musela pichať vysoké koncentrácie. Skôr ked si len 7-8 den, mohlo by to byť uhniezdovanie. Čítala som, že po KET to je časté.. je tu aj diskusia priamo o tom, nájdi. Len kľud a vydrž. 🙂

mariajuraj
2. máj 2016

@kubkovamama dakujem 🙂 nam toho za sebou uz dost. 2 krat MA, takze nechcem nic podcenit. Volala som aj na hematologiu, ci to je z fraxi alebo nie a doki mi povedal ze moze byt aj nemusi...tak si mozem vybrat 🙂

sensen12
2. máj 2016

@mariajuraj tak ako ti povedali,moze,aj nemusi,nakolko si po ket a vselico mas za sebou,treba len cakat,je to strasne tazke,ale zaciatok je zial tazky ana psychiku,zazila som si svoje,nic ine len cakat a klud,nic nepomoze,je to strasne cerstve vsetko,takze cakat,co je narocne

slavka11
2. máj 2016

ahoj Ja som uzivala pri oboch tehotenstvách mojich syncekov fraxiparin kvôli predoslim dvom potratom. Bola som sledovana na hematologii mesacne kontroly a odbery krvi. V prvom teho som znasala fraxiparin dobre ale ku koncu ked som este musela uzivat injekcie aj pocas sestonedelia (co jue velmi dolezite) tak som mala alergic reakciu. Svrbela ma koza a ked som sa poskrabala tak mi ostavali take akoby opuchy po skrabancoch. Druhe teho bolo cca po vyse styroch rokoch od prvého synceka a prve tyzdne OK ale potom sa mi ta alergia opat vratila tak som to spomenula hematologicke a ta aj ked este sa vraj s takym niecim nestretla tak mi injekcie vymenila za ine. Tie uz boli v poho brala som ich az do sestonedelia. Ja som si injekcie sama nepichala proste som nedokazala samej sebe ublizovat 🙂 hlavne v prvom teho ale v druhom som to skusila par krat aj sama a zvykla som si potom na to. Staci dojst na spravny sposob aplikacie a potom sa to da. Hlavne si nesmies ihlu pichat pomaly do koze ale treba to utobit raznejsie a uz iba ptretrpiet ako si vpichnes liek a koniec. Drzim palce nech ti teho dopadne narodenim zdravého babenka. p.s. moj gyne este hovoril ze vraj fraxiparinove deticky su mensie ale nasi chlani mali obaja cez 3 kg a 53 cm takze uplne normalne deticky.

sensen12
2. máj 2016

@slavka11 prosim ta a po porode sledovali aj tvoje deti na hematologii alebo budu ixh musiet sledovat?

slavka11
2. máj 2016

@sensen12 nie ani jeden nebol sledovany a ani som o tom nepocula zeby to malo mat suvis s fraxiparinom. Je pravda ze obaja mali nizky obsah zeleza ale to s fraxiparinom nesuvisi. A preco by mali byt deti sledovane?

sensen12
2. máj 2016

@slavka11 sa pytam,nakolko ten fraxi musi prenikat aj k mimi,vi nie? neviem,preto sa pytam,ved je to tak ci tak chemia

slavka11
2. máj 2016

@sensen12 ako urcite prenika ale toto som neriesila. Nenasadila som si liecbu sama nasadili mi ju lekari tak snad vedia ci to je pre babo bezpecne alebo nie. A popravde ti poviem hlavne pri starsom ked sme boli po dvoch abortoch tak by sme boli ochotni urobit cokolvek aby sa nam narodilo nase vlastne mimi. Nastastie to slo prirodzene iba ten fraxip.

sensen12
2. máj 2016

to ano,vsak aj ja,ale uz navzdy sa budem o mimi bat,ci nebude mat z toho x nasledkov,chemia je chemia,mne zas byvala exgyn hovirila ako treba pichat a tento druhy gyn,ze naco picham a hemato,ze ked mam tri hetero mutacie,ze to musim,ze gyn o tom nevedia vela,akurat ma tesi,ze statistiky jasne vravia,ze uspesnost pri uzivani fraxi je velka,tak sa teda hram na emental : D

slavka11
2. máj 2016

@sensen12 no ja som mala iba 2 mutacie pri prvom hned ako gyne pocul pripadnu pricinu sam mi predpisal prve fraxipariny a potom ma odporucil na hemato. Pri druhom gyne odporucal pichat fraxi kedze sme mali jeden uspech za sebou a zasa hemato hovorila ze vraj je to pri mojej diagnoze zbytocne ale ze ak gyne chce tak ze OK. No tak si vyber. Ozaj a v kolkom si tyzdni ci mesiaci?

margarita
2. máj 2016

@slavka11
to sa mi nezda, zeby boli mensie...moji mali vsetci 53 cm a vahu riadne vyssiu
4120, 4250, 4440 akurat posledny bol mensi, rodila som ho v 38tt a mal 3720 g
pri vsetkych som mala fraxi od 5tt 😉

margarita
2. máj 2016

@sensen12
nechapem ako moze Fraxi preniknut k mimi, ved riedi Tvoju krv a krvny obeh Tvoj a plodu predsa nie je prepojeny 😉

sensen12
2. máj 2016

@margarita vsak to sa pytam,ze ci dake latky nepreniknu,resp.ci to neovplyvni krv mimi

margarita
2. máj 2016

@sensen12
nie, nema ako. viac ho ovlyvni co zjes, lebo to sa prenesie cez plodovu vodu, alebo co vdychujes.

kubkovamama
2. máj 2016

@sensen12 ahoj,fraxi neprenika do krv.obehu dietatka.Riedi krv mamke a tym brani tvorbe zrazenin v tvojom tele,ale aj placente-zrazenina v placente zabrani prenosu kyslika a babenko zomrie.Warfarin sa v tehu nesmie a Anopyrin. @mariajuraj neboj nic,dopadne to dobre,tiez som po 2MA,brala som Anopyrin,nepomohlo..Toto tehotenstvo sme skusili Fraxi aj ked vysledky na hem.boli v norme,ale robia sa mi zrazeninky uz par rokov.Podla mna az toto pomohlo.Teraz nemam ani podkozne zrazeninky,zilky nepraskaju a aj nohy mam lahsie.Neviem baby,ze co vsetko vlastne testuju na hematologii,lebo tych poruch zrazan.su predsa stovky a to nie je sanca zachytit..asi plno zien takto pride o deti al.ma problemy a vysledok je,ze bez priciny..a mozno pricina a liecba by sa nasla,keby sa dalo testovat vsetko.

kubkovamama
2. máj 2016

@sensen12 sleduju,teda robia test iba detickam,ked ty ako mamka mas geneticku mutaciu,vtedy to casto dedia aj deticky.Ak pichas iba preventivne,daju ti pokoj.🙂

margarita
2. máj 2016

@kubkovamama
ja som brala pri prvej anopyrin az do 36tt a len posledny mesiac potom uz fraxi. anopyrin sa moze, ale musi sa vysadit ten mesiac pred porodom, potom by uz bol nebezpecny, kvoli nejakej tepne ze sposobuje jej zuzenie ci take daco ako si matne pamatam,z e mi dr hovoril.

a k tomu testovaniu deticiek, ja som homozygot mthfr, takze mi dr rovno vravi, ze ratajte s tym, ze min. heterozygot vase dieta by moze, mojho muza nikto na trombo netestoval, ale mne vtedy dr mudro povedal.ze dajte neskor vysetrit vase dcerky, ale az v pripade ze budu planovat tehotenstvo, aby zbytocne nepotracali ako vy, ale skor to nema zmysel a cenu, a okrem toho, ktovie kde bude medicina a vyvoj liecby trombo o nejakych 20 az 30 rokov, kym moje budu chciet mat deti.

takze najblizsich 20 rokov to fakt nemienim riesit 😀

pesa34
13. máj 2016

Ahojte, poprosila by som vas o radu.Ostavaju mi 2 tyzdne do planovanej sekcie.picham si fraxiparine cca od januara.ako to je pred sekciou? Netreba ich vynechat? Dakujem vopred za odpovede 😊

sensen12
13. máj 2016

@pesa34 mne moja hemato povedala,ze nic vysadzat sa nebude,ze praveze vtedy to treba,ze sa to naplanuje casovo aby ubehlo par hod od podania fraxi a som zvedava,kto nakoniec o tom rozhodne a ci hemato bude posielat list,ci nariadenie na gyn,aby bol fraxi,ale chcem sa
ta spytat,cisarsky mas druhy,ci prvykrat? ja vobec neviem, co,su lekari,co chcu hned kvoli vsetkemu robit cisarsky aj druhy a su,co to chcu skusit