icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

pesa34
13. máj 2016

@sensen12 bude to moj druhy porod, ale prvy nebol sekciou, teraz vraj kvoli vysledkom z genetiky

tomasko27
13. máj 2016

@pesa34 Ahoj.Nie nemozes ho vysadit a ako pise @sensen12 musi sa to naplanovat.Ja som mala klasicky porod z fraxiparinom a mala sa narodila o 10:20 doobeda a o 14 hod som si mala pichnut ale dr povedala ze by to bolo skoro po porode a tak napisala do papierov ze pichnut vecer o 8.No ale sestricky skoro vobec nevedia pichat,mam 6 tyzdnov od porodu a este ma bolia ruky co mi sestricky pichali.

pesa34
13. máj 2016

@sensen12 bude to moj druhy porod, ale prvy nebol sekciou, teraz vraj kvoli vysledkom z genetiky

kubkovamama
13. máj 2016

@tomasko27 ooo, do rúk?? No super miesto.. Žienky, chcem sa spýtať.. pichám si už dosť dlho Fraxi. Najprv vznikali modrinky, to už som celkom vychytala.. ale zostali mi zatvrdlinky, ktoré sa nemenné držia už pár mesiacov a začínajú byť aj mierne bolestivé a samozrejme už do týchto miest nemôžem pichať, čo ma dosť obmedzuje..lebo už fakt nemám kam. PLUS zvláštna pokožka v celej oblasti pichania, akoby fialové mapky, neskutočne suché a svrbiace neprestajne, nech sa natriem čímkoľvek. Môže to byť nejaká alergická reakcia.. ale to by asi bolo iné.. neviem. Dik za názory.

zoy3
13. máj 2016

Dievcata s clexanom sa nemôže pichnut epidural?a plánujete si injekcie brat do nemocky alebo vám dajú tie ich.

tomasko27
13. máj 2016

@kubkovamama Ahoj aj ja mam este take tvrde miesta aj na bruchu aj rukach a mam aj modriny este.Mozne to je ze to je reakcia koze na vpich alebo na dezinfekcny prostriedok ak pouzivas.

laura444
13. máj 2016

@zoy3 ja si radsej beriem svoje, mne bolo povedane ze mozu po 12 hodinovom odstupe ale kamoska rodila po 6 a normalne jej pichli epi

zoy3
13. máj 2016

@laura444 takze asi na zvážení,ni som zvedava,zaplatené mam,uvidime teda či použijem a xi vôbec budem môcť použiť,už sa to blíži aj tebe🙂

laura444
13. máj 2016

@zoy3 tak tak blizi sa 🙂 kolko stoji u vas epi ?

kubkovamama
13. máj 2016

@tomasko27 aa nemalo by to po starších vpichoch skor miznut?Resp.kedy asi sa tie hrcky stratia.Pouzivam obycajny lieh z lekarne.Tak asi je to normalne.🙂

slavka11
13. máj 2016

dievcatka aj ja som mala niekedy po fraxiparine hrce a modriny. Vyzerala som obcas ako fetacka. Hrce ale postupne mizli a pribudali dalsie. Horsie ale je ze mna osobne po prvom teho uz ku koncu strasne svrbela cela koza. Ked som sa poskrabala tak mi ostavali take ciary ale opuchnute. Ako po bitke. Tak som si myslela ze moje telo uz je predopovane fraxiparinom. V druhom teho som opat zacala na fraxiparine ale kratko po zaciatku opat svrbenie a to iste. Medzi teho mam rozostup vyse 4 roky. Povedala som o tom hematologicke ta na mna pozerala asi stylom ze co si to vymyslam ze nic take doteraz nik nehovoril pri uzivani fraxiparinu. Spomenula som jej to aj o prvom porode a posielala ma za nejakých doktorom ktory robi testy. Nastastie mi ale zmenila injekcie na fragmin. Ten som uz znasala v pohode. Ale k tomu lekarovi na testovanie som nesla. Viem ze to bola reakcia iba na fraxiparin lebo ked som ho nebrala alebo zmenila liek tak problemy zmizli. A o tych hrciach som sa jej tiez zmienila a povedala ze to zvykne sa vytvorit vtedy ked sa zle pichne ihla a modriny su z toho ze sa zasiahne nejaka cievka-vlasocnica v kozi. Ale ak mate niektora problemy ze Vam tie hrce neubudaju tak to spomente lekarom. A ozaj este pichanie faxiparinu. Gyne a hematologicka mi radili ze sa ma pichat do brucha alebo do ruky. V príbalovom letaku bolo napisane ze sa ma pichat do nohy ale tak aby ste to davali iba to tuku nie do svalu a sestricky na gynde mi nechceli do brucha vôbec pichat dokonca niektore ani do ruky ale pichali mi do zadku. Takze asi tak

tomasko27
13. máj 2016

@kubkovamama No ono to mizne len zalezi ako to bolo pichnute,niekedy natrafis cievku alebo co a potom sa to dlho hoji.Ku koncu som pichala do ruk a uz som nemohla rukami pohnut co ma boleli.Toto bolo na ruke ale zato mam doma takuto slecnu

sensen12
13. máj 2016

@slavka11 ja picham do bokov,skoro az k rebram,tam urobim ru
iasy,treba pozerat tak,aby sa nezasiahla zilka cievka,najlepsie,ked si posvueti na to baterkou na to dakto

zoy3
13. máj 2016

@laura444 u nas je to za 100, u vas? to nie je vsade rovnako? kde rodis?

margarita
13. máj 2016

u nas v Ba je epi 150 eur. s tym, ze ked ti ju aj nepichnu nakoniec, vratia ti prachy v pokladni, ale odrataju 15 eur manipulacny poplatok za poucenie anesteziologom 🙂

laura444
13. máj 2016

@zoy3 cadca alebo Martin. Záleží kde budem keď to na mňa príde.

zoy3
13. máj 2016

@margarita fakt?no boze nexh sa nezblaznia,a už si bola na poučení?bo všade o tom citam ale ja som to len zaplatila ak sa nepichne vrátia plnú sumu ale nikto nič ohlafom poučenia,hm sranda to asi riziká tam porozprávajú?

margarita
13. máj 2016

@zoy3
hej, ja som uz skoro 2 mesiace po poslednom porode 😉
no u nas v Ba Ruzinov je to poucenie koletivne raz tyzdenne, normalne anesteziolog tam vysvetluje teoriu, mozne negativa a tak, a je to povinne, bez toho jeho podpisu, ze si bola poucena to ani nemozes v pokladni zaplatit 🙂

holt, iny kraj, iny mrav.

rica1
14. máj 2016

@sensen12 ja som vcera prisla na to ze si cely cas ten frax picham zle ja otvorim a pichnem cele tak jak je a vcera ani neviem preco ze sivprecitam pribalovy letak a tam ze sa ma najskor po daku risku cosi vytlacit ci co ten vzduch tam 😝 😔 😕 😅 netusim aj prve tehusom tak pichala teda zle a este nepicham kazdy den v rovnaku hodinu proste ako vide a Ty mas kolko este do porodu a uz si rozhodnuta ci sekcia alebo to skusis

rica1
14. máj 2016

@laura444 inak mne v cadi ze pichnu epidural az po 24hodinach od fraxu a tym padom mi to doktor zamietol lebo som prisla s odtecenou vodou a porod sa rychlo rozbiehal ze tam cakaju az 24hod a to picham len 0,3

sensen12
14. máj 2016

@rica1 ja som letak necitala,radsej,ja som chodila prvy tyzden kazdy den na hemato,nech mi to pichne sestricka a nech si zvyknem a ona mi povedala,ze nic nevytlacat,nemackat,len kozu chytit a bodnut,robia sa mi hrce ale po cca tyzdni miznu,takze sa to da,a dokladne mi mm vzdy pozrie miesto a svieti baterkou,aby sme nebodli do zilky,kym sme to neriesili takto,bodli sme kde to prislo a raz bodli zle a bolo krviii dost,odvtedy pozreme dokladne po svetlom,odporucam,ak nechcete modriny,mne to pomaha vyhnut sa cievkam zilam.stale neviem,ze co,ci skusit,ci rezat hnedzvsetko ma aj proti aj za,v jednej by ma rezali hned,v druhej,ze skusime a uvidime,no este neviem,ze co teda

rica1
14. máj 2016

@sensen12 ja som Vam tu zatykala Mne vykate 😀 nerobia sa mi modriny a nepozeram baterkou ale ja mam len 0,3 novfakt to je na letaku ze vytlacit po risku tak ja asi ostanem tak pri pichani ako doteraz kaslem na to

rica1
14. máj 2016

@sensen12 som na tablete a nejde mi pisatcposta len tu 😠 no ja by som si to predstavovala tak ze porod sa sponntanne zacne a pridem tam axspravia sekciu ale to by som riskovala ze ma to nechaju odrodit ja som za sekciu ale skoda zas ak budexplanovana to neni dobre pre dieta

sensen12
14. máj 2016

@rica1 ja odkedy sme zle bodli,tak uz nechcem modrinu jak svet a ani krv videt,tak preto,ale aplikujeme vzdy v rovnaky cas a teda ako mi sestricka na hemato davala,tak snad vedia,ze co ako robit,ale idem mrk teda letak

sensen12
14. máj 2016

@rica1 tak ale bezpecne jak bezpecne ci nebezpecne,mne gyn povedal v druhej nemoc,ze ked uvidia komplikacie,ci dlho to nebude napredovat,urobia hned cisarsky,tak to ma kvaaazi ukludnuje,moj prvy vazil 3800 rovnych a mal 59 cm,doteraz je najvyssi

zivorodka
15. máj 2016

Fraxiparine som uzivala pri kazdom tehotenstve,pri prvom synovi som totiz prekonala trombozu a to nikomu neprajem,cele tehotenstvo som prezila v nemocnici,fraxiparin je urcite ako prevencia dobry,vsetky deti mam zdrave,nijako im to neuskodilo.

rica1
15. máj 2016

@sensen12 inak včera som to tak vyskusala že som trochu vytlačila s tej striekačky po tu risku čo tam je a fakt ostala tam len tekutina, tak asi sa to fakt ma tak robit, a mozno hm potom nebudu ani modriny neviem, ja teda nemavam modriny, ale ten kto ma, no proste tak som to urobila ako v tom navode, a budem teraz len tak pichat, inak ja som mala babo 3,5kila a 54cm a obvod hlavy 38cm 😀 keď som sa nan pozrela tak som si povedala to keby mnou prešlo, diky Bohu za sekciu, a potom npr na izbe spolubyvajuca malo hlavičku len 32cm , to by som rodila kazdy den 😅 lebo ja som bola s epinom nacvicena statočne 😀

rica1
15. máj 2016

@zivorodka a ako sa prejavila tromboza, ja mam dost velke problemy s krčovymi zilami ktoré mi vybehli az v tehotenstve prvom a teraz sa to brutal zhoršilo ,riesit to budem az po porode samozrejme ale bojim, sa ja npr mam take bolesti nohy ze ked si nedam kompresivnu pančuchu tak nemozem chodit ☹

sensen12
16. máj 2016

@rica1 moj mal obvod hlavicky 34 a nic,zvonom tahali a nic,no uvidim co,ale skusat kraviny doslova a riskovat nechcem,ked mi ho doniesli vobec sa nezmestil do nijakeho novorodeneckeho oblecka a vyzeral ako na dva mesiace dlhyyy a plakal silno,ze prehucal vsetky deti,doteraz ma hlas jak zvon

zivorodka
16. máj 2016

@rica1 ja som mala trombozu hlbokej zily,cize vnutri v stehne,to sa nedalo vidiet,ale najprv ma len zacala boliet noha,to sa zhorsovalo az tak,ze som par tyzdnov uz len krivala,bolesti strasne,moj doktor nevedel co s tym,na ortopediu ma poslal,ale tam som uz ani n3stihla ist,lebo mi noha strasne opuchla a ocernela,tak som sla rovno do nemocnice,kde ma napichli hned na heparin.