icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

petrusape
20. mar 2013

ahojte, od hematologicky mam predpisane mesiac pred planovanym tehotenstvom pichat fraxiparine, gynekolog sa vyjadril, ze staci az po zisteni tehotenstva, mam jedno babo a 2 potraty za sebou, vzdy som zacala spinit, dali mi duphaston, ale nepomohol, okrem krvi mam vsetko ok, a aj v krv mi vysli iba hranicne hodnoty a ziadne vaznejsie mutacie, myslite si, ze ak po ovulacii nasadim preventivne duphaston a aj fraxiparine, tak by to nemalo uskodit, ci?

k7katka
21. mar 2013

@petrusape ahoj som na tom skoro rovnako ako ty za to mne povedali že mam len jednu mutaciu ktora stym vobec nesuvisi ale fraxiparin mi nasadili len preventivne že či sa to snim podari picham od 4tt a uz som 23tt a prveho mam chlapčeka 6 ročneho takže tak ja som začala pichat až od zistenia tehu pred tym nie a tiež som po dvoch potratoch ☹ tak sa drž a veľa štastia 🙂

petrusape
21. mar 2013

@k7katka dakujem, dnes som bola u hematologicky a vraj mam aj syndrom lepivych dosticiek, na to je vraj lepsi v prvych tyzdnoch anopyrin a nie fraxiparine, tak snad zaberie, aj ja drzim palce

ewellina
21. mar 2013

Baby a nezdajú sa vám tie injekcie akési tupé? Mne vždy trvá, kým tú kožu prepichnem. Predtým som si pichala iné injekcie a nebol problém.

k7katka
21. mar 2013

@ewellina no niektore budu urcite tupe ja mam teraz miesto fraxiparinu clexane a ti poviem že to sa picha lachšie ale ma to zas potom boli to miesto kde som si to pichla tak 5cm okolo a pri fraxiku ma to nebolelo akurat že ma po oidvoch svrbi cele telo mam na to nejaku alergicku reakciu take hrbolceky sa mi vytvaraju ako po žihlave ked sa popalis a stráááááášne to svrbi ale ináč ok ty stym nemaš žiaden prolem

mrvaj
22. mar 2013

dievčence, ja si pichám fraxík 0,6 s dvomi krátkymi prestávkami už 3,5 roka!!! A pichala som tiež počas celého posledného tehotenstva - malý má 2 roky. Je to nepríjemné, ale keď viem, že vďaka nemu som tu a fungujem, tak sa dá. Ale tiež mám hrče, modriny a hrozne to svrbí.

katkajankova
26. mar 2013

@mrvaj prečo si pichaš stale alebo som to zle pochopila

mrvaj
26. mar 2013

Mne totiž zistili vrodenú trombofíliu (po otcovi - zomrel, keď mal 28 na embóliu a ja som mala 3). Pred 3,5 rokom mi vyberali nádor z maternice - nezhubný, ale keďže som diagnózu zdedila po otcovi, dostala som po úspešnej operácii masívnu embóliu do pľúc. Zachránili ma, ako povedal p.doktor 5 min. po 12tej - zažila som aj tunel so svetlom a nádherný pocit... ale vrátila som sa. Prognózy boli strašidelné. A jasné, že ďalšie tehu vylúčené. Dala som si zaviesť Mirenu (vraj naspoľahlivejšie teliesko) a po 7 mesiacoch som otehotnela. Nikto z lekárov mi nechcel dovoliť dieťa nechať. Hematologička sa vyjadrila: "nemôžete pokračovať v tehu, to nie je človek, je to zhluk mäsa a kostí, sem-tam s nejaký otvorom". Toto som počúvala asi do 7. mesiaca. Jasné, že na začiatku tehotenstva som si vypodpisovala reverzy vo všetkých ambulanciách, v ktorých ma ako emboličku sledovali. Dokonca všetky krvné testy ukazovali, že budeme mať Downa s ťažkou srdečnou vadou. Tak sme sa na to pripravovali. A stal sa ZÁZRAK. Porodila som takmer bez bolesti za 20 minút (od prvej kontrakcie) úplne zdravého syna!!! Od 1,5 roka ovláda celú abecedu, vie narátať do 10 a rozoznáva 5 farieb v AJ. O mesiac bude mať dva roky a nabije ma v pexese. Asi som sa príliš rozpísala, ale posledných 3,5 roka bolo pre našu rodinu naozaj ťažkých, ale chcem povzbudiť všetky budúce maminky, aby si verili a aby verili svojim deťom...

katkajankova
27. mar 2013

@mrvaj tak to držim palce nech vam všetko tak pekne vychadza nadalej a žiaden smutok iba radost 😀

mrvaj
30. mar 2013

@katkajankova vďaka katka a tiež prajem všetko dobré 🙂

dajdarax
13. apr 2013

@katkajankova,kukám,že si v rovnakom týždni ako ja 🙂 ja si tiež pichám od 4tt injekcie,bol to fraxík,ale na ten som dostala alergiu,začali sa mi tvoriť od neho svrbivé pupence,tak si pichám clexane 0,4ml,ten najmenší... preventívne.... bo som po dvoch potratoch v prvom trimestrí...Nemala som s injekciami problém,len teraz sa mi zdá už bruško celé dopichané a dakedy mám na nom modriny boľavé a tečie mi krv po vpichu ..ale čo pre bábätká nevydržíme 🙂

pekkka
13. apr 2013

Ja som si pichala fraxiparin takmer cele tehotenstvo + mesiac po porode a mam krasnu zdravu dcerku. Ked mi to uz bolo ku koncu tehotenstva neprijemne pichat do brucha, zacala som si to pichat do nohy 😀 Nazoj sa aj mne zdali niektore ihly tupé a na niektorych som si dokonca vsimla ze ich ,, spicka" je trocha skrivena. jednu sim si pichla tak, ze mi zostala hrcka a mam ju az do teraz. uvazovala som aj nad tym ze ich budem podavat v inzulinovej striekacke - no chcela som to najprv prekonzultovat s lekarom - no nejako som sa k tomu nedostala. Hlavne treba po aplikacii poriadne pritlacit aby nebola modrina 🙂
Drzim prsteky nech vsetko bude OK

mominko
14. apr 2013

@mrvaj ahoj tak to sa teším s tebou, že to všetko tak skvele dopadlo a gratulujem!!! Ja som bola na kompletných hematologických vyšetreniach a zistilo sa, že všetko je v poriadku. Avšak v r.2009 som prekonala embóliu pľúc vraj pravdepodobne z hormónov... teraz som pred prvým ivf tak trošku stresujem...

katkajankova
14. apr 2013

@dajdarax ved to preňho urobime všetko ja som mala tiez reakciu dala mi clexane lenze u nas ho nejde zohnat v lekarni tak mam zase fraxiparin ja si to picham pod boky a modriny sa mi uz dlho nerobia teda uz ani dlho som zilu netrafila tak asi preto 🙂 ani hrce nemam ale ta reakcia je ta ista pri obidvoch ako ty to svrbenie 😠 ale uz to nebude dlho vydržime 😀

mrvaj
16. apr 2013

@mominko Neboj, všetko dobre dopadne! 🙂 Budem Ti držať palčeky. Pozerám, že pľúcnu embóliu sme mali v tom istom roku. A ja "furt" pichám Fraxík 0,6 Forte. To moje brucho už vyzerá ako farebná didžina a jedna veľká spuchlina 😨 Ale hlavne, že som tu pre svoje deti. A nestresuj, bude to OK - mne môžeš veriť ... 😉 😉 😉

mominko
16. apr 2013

@mrvaj JEEE ďakujem si zlatá ja som fraxík ani nepichal brala som rok warfarin... včera sme boli v centre tak som im to pripomenula...a od prvej tabletky provery mám začať pichať aj fraxík...

dajdarax
17. apr 2013

@katkajankova áno,vydržíme... :D čiže picháš si pod boky? ja som tiež už rozmýšľala nad stehnami,bo chúda malý,ked si urobím dakedy riasu,že idem pichnúť v tom sa chúdatko mikne 🙂bo si pichám nad pupkom alebo po bokoch bruška... no tento týžden už mi nejak ani ihla nechce vojsť dnu 😠 alebo ked vstrieknem polku injekcie dalšia mi už vyteká von,musím zmeniť miesto vpichu,ach jáááj.....

katkajankova
17. apr 2013

@dajdarax no ja mam ten isty problem s pichanim tiež nejako nemožem prepichnut tu hrošiu kožu 😀 ale už to mame za dverami tu chvilu vydržime 😀

dajdarax
18. apr 2013

@ katkajankova Presne Katka,už to máme za nejakých oficiálnych 100,že? 😀 Už to nejak prehryzneme,za ten uzlík šťastíčka to stojí 🙂

ewellina
24. apr 2013

Nemáte niekto skúsenosť s tým, že ste pri užívaní fraxiparínu viac krvácali počas šestonedelia, viac ako je bežné?

mrvaj
6. máj 2013

@mominko držím palce 🙂 !!!

kacicka30
7. máj 2013

ahojte baby..pomoc🙂)vcera som isla na kontrolu a pre dalsie injekcie,,a mala som si akoze poslednu pichnut o 4 rano....ale pytala som sa ho ze ked aom si pichla o 4 rano ci mam pichnut aj vecer a on ze nie staci na druhy vecer..a ja si picham o pol 9,,,,9......nevadi to???taky odstup teda?

kacicka30
7. máj 2013

pisteeeeeeeeeeeeeeee

ewellina
7. máj 2013

@kacicka30 Ja neviem, aký zdravotný problém máš ty, prečo si to musíš pichať, ale ja som to nikdy takto presne nedodržiavala. Pichala som si injekcie vždy pred spaním, či som šla spať o desiatej alebo o polnoci. Ja by som z toho nestresovala. Ale nie som lekár. 😉

kacicka30
7. máj 2013

lebo som tehotna,,,v 10tt,,,,a bola som na kontrole a pre injekcie dalsie na mesiac,,,takze v nedelu som uz nepichla poslednu vcera rano o 4......a potom vcerqa vecer uz nic ...a dnes si mam o pol 9 vecer,,vies ze to rozpätie viac ako 24 hodin,,,

ewellina
7. máj 2013

@kacicka30 Môj kardiológ aj jeden gynekológ mi vraveli, že ak jednu vynechám, nič sa nedeje, ale to zrejme závisí od konkrétneho zdravotného stavu jednotlivca. 😉

kacicka30
7. máj 2013

@ewellina lebo som tehotna,,,v 10tt,,,,a bola som na kontrole a pre injekcie dalsie na mesiac,,,takze v nedelu som uz nepichla poslednu vcera rano o 4......a potom vcerqa vecer uz nic ...a dnes si mam o pol 9 vecer,,vies ze to rozpätie viac ako 24 hodin,,,

ewellina
7. máj 2013

@kacicka30 Toto povedz lekárovi. 😉

kacicka30
7. máj 2013

@ewellina ale ja uz skro vtedy vecer budem mat 40 hodin..tos skoro dva dni---

kacicka30
7. máj 2013

@ewellina nemam nanho cislo,,a on robi raz a druhy krat doktorka..