icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

patris11
16. júl 2016

No u mna za zacala alergia po styroch baleniach az,cervene velke flaky ale az na treti den a velmi to svrbi.

spisanka
16. júl 2016

@tamimacko
@saska6867 Ďakujem dievčence .Pichla som si dnes tak ako normálne picham a nabudúce si dám väčší pozor.😃

laura444
16. júl 2016

uspesne hlasim dnes pichnuta posledna injekcia Clexanu 🙂 v stredu na hematologiu snad vsetko bude dobre a nebudem musiet uz viac pichat 🙂

rica1
16. júl 2016

@patris11 ja som brala fraxiparin 0,3 prve tehotenstvo od začiatku az do konca 600nedelia, a teraz som druhy krat tehu a znova picham fraxiparin 0,3 aaaale posledny mesiac teraz som 22tt registrujem to že pichnem večer a v pohode ale na druhy den na tom mieste kde som pichla ma to začne svrbiet, picham večer o 22hod a na druhy den ja neviem okolo 15tej už citim a skrabem sa a neviem , idem o tyzden na hematku že čo to bude a či mi to zmenia som zvedavá,, pichám do brucha a teaz som nevedela že či to nesvrbí proste pokožka keď sa napínam ale teda strie som nemala v prvom tehu snad to tak ostane ale to by asi svrbelo cele brucho, len ja ked to poškrabem tak mi očervenie o dost večší priestor na tom bruchu a potom fakt neviem či je to reakcia na frax ked je to obden vlastne

saska6867
17. júl 2016

@patris11 ja mam tieto flaky aj srbenie uz tri dni, zacala som pichat do stehna, som si myslela ze to moze byt taka reakcia ze stehno je nejake ine nez brusko kam som pichala predtym. Skusila som si to potriet propolisovou mastickou a ta za 20 min pomohla. Dali ti potom nejaku nahradu za Fraxiparine?

ladore
18. júl 2016

@zubrienka1 ahoj dlho som tu nebola nestiham...... Juj velmi vysoky okolo 8-9.000 to mi stupali az 10 4* v nemicnici tyzden +lieky na tlak lebo mi vyletel 240/190 a od bolesti az tramal :(

patris11
18. júl 2016

@saska6867 tak mam teraz clexane,ale brucho aj na ten zle reaguje,stehna lepsie,vymenila som este dezinfekciu tak uvidime ako to pojde dalej.

rica1
25. júl 2016

@saska6867
@ladore kočky tie čo máte fraxiparin najme 0,3 nemáte problém to zohnat????? lebo ja strašne, vzdy s predstihom zhanam a nemam šancu to nikde dostat samozrejme na recept ale ze kompletne vypadok fraxiparinu 0,3 hlavne ☹

kubkovamama
27. júl 2016

@rica1 ahoj.. ešte minule som náhodou zohnala 3 balenia.. a dnes ani v nemocnici, možno o týždeň a neskôr na objednávku 1 balenie by zohnali. Už mám len 6inj. Nechápem tento debilný systém na SK...

zubrienka1
27. júl 2016

@ladore Fuuha, to si mala riadne vysoke hodnoty. A po liecbe sa ti to ako rychlo upravilo? A porod prebehol v poriadku?

zubrienka1
27. júl 2016

@kubkovamama Je to otrasne... Ja si idem buduci tyzden pre recept. Uz teraz sa toho desim, ci to zozeniem. A odkial si?

kubkovamama
27. júl 2016

@zubrienka1 striedavo BN a TN. Je to problém v každom meste. Vždy mi v lekárni vezmú recept a potom čakám, či sa ozvú.. Ak nezoženú, idem do ďalšej.. Chcú recept aspoň 2týždne dopredu. Lenže gyn. môže balenie predpísať iba raz mesačne kvôli poisťovni. Pýtať sa po lekárňach s predstihom.. inak sa asi nedá

zubrienka1
27. júl 2016

Baby, aj vas tak stipu tie injekcie? Lebo mna v poslednej dobe stipe kazda 😒

saska6867
28. júl 2016

@zubrienka1 mna tiez stipu, sem tam sa mi tam aj hrbolcek objavi. Pomaha mi na to medova masticka, to ked si potriem tak prestane

ladore
28. júl 2016

@zubrienka1 ano moc bysoke to som bola napojena na pristroje a nesnela sa ani pohnut len cumela do plafonu a doma 3tyz.babo :( a 8r.dcera....
Juj asi pol roka ak nie rok to tak moc riedili a 2*tyzdenne kontrola aj kef s bol uz doma ziadne slnko voda tepla max do 21st. Nic zodvihnut ani tasku ....ako desne uz som chodila len ako upir po tme von :(
A 2*som ju dostala v 15tt aj napriek riedeniu a kontrolam stalym ...ale chvala bohu som to uz poznala a prisla v zaciatku ale bolesti boli aj tak ukrutne tak ma uz nalievali tramalom...:/

zubrienka1
28. júl 2016

@ladore juuj, tak nech ta to uz nikdy nepostihne. A druhe si rodila cisarskym? Potom uz neboli komplikacie?

tamimacko
28. júl 2016

Skoro kazda druha injekcia mi spravi hrcku. Baby poradte do ktoreho mesiaca sa smie pichat do bruska?

margarita
29. júl 2016

@tamimacko
mne hematolog kazal do brucha kludne az do konca tehu, aj sme tak robili, ku koncu ako je koza uz dost napnuta mi to muz pichal skor tak do bokov, tam, kde mas prsty ked si das klasicky ruky vbok 🙂
a slo to, je to len neprijemne, ale mna napr. stehno aj rameno bolelo stokrat viac, to brucho vdaka tuku slo...

ladore
29. júl 2016

@zubrienka1 juj veľmi nepríjemné....nie druhé som rodila normálne ale mne pri druhom strašne opuchla len jedna noha nikdo to neriešil že aj bolela tak ja som ju kadejako nahrievala a potom to prešlo ale bola horšia ako papuča...rodila som normálne a na sale po pôrode tlak taký obr že nevedeli čo skôr ale ja som sa cítila dobre...a 3 týždne po tom sa toto udialo....tak vraveli že ak by 3tie tak už vôbec alebo pod. max. dozorom no zadarilo sa máme aj 3tie bábo ale vidíš ajnapriek tomu som znovu dostala em. v tom 15tt 😒 tu mi krv tak riedili že mi šli až žily puknúť podopierali mi ruky vankúšmi aby som to ani neodrela nedajbože....cca týždeň ale nalievali ma už aj tým tramalom lebo to boli ukrutné bolesti.... 😖 a že rodiť koli tomu iba prirodzene, lenže malý sa zasekol a do posledku nás v MT nechali takmer 12 hodín bey pomoci a už keď bolo veľmi zle tak nás brali na cr . .....

juriva
30. júl 2016

Užívam fraxik.od 7 tt.picham si to do stehna,vyzera to ako po bitke ale to ma netrápi.s priberaním sa dávky zvyšujú ,mne už dala 0.8 a z toho si jeden dielik vystreknem,takze 0.7 je presne dávkovanie.Chcem sa vás spýtať ,aký máte Dnes dimer? Ja furt 1.58 a referenčné hodnoty sú od 0 do O.50...

juriva
30. júl 2016

@juriva d dimer nie dnes 🙂))

tamimacko
30. júl 2016

@juriva ja sibpicham 0.6 forte.. zalezi od vahy tela. Test mi robili ale ako hodnoty mam to veru neviem. Len si mam dalej pichat 0.6 forte. Ako casto by nas mali otestovat?

zubrienka1
30. júl 2016

@juriva ahoj, ja som mala pred dvoma mesiacmi 4,6. Dali mi davku 0,3. Pred mesiacom som mala 0,6-davkovanie zostalo nezmenene. Teraz idem buduci tyzden, potom ti napisem aku som mala jodnotu. A si tehotna? Lebo v tehotenstve su hodnoty d-dimeru prirodzene zvysene.

zubrienka1
30. júl 2016

@tamimacko raz do mesiaca by si mala chodit na kontrolu.

juriva
30. júl 2016

@zubrienka1 áno som .25 tt.no áno,tie dávky sú zvýšené.aj wbc mam trošku vyššie.
@tamimacko ja chodím k dr každé 3 týždne.rano vezme krv a potom konzultácia....

zubrienka1
30. júl 2016

@juriva ja som mala pri predchadzajucom tehotenstve v deviatom mesiaci hodnotu 2,5 a aj fibrinogen zvyseny a vsetko bolo v poriadku.

juriva
30. júl 2016

@zubrienka1 vssk aj fibrinogen mám veru zvýšený...

zubrienka1
30. júl 2016

@juriva a nosis teraz zdravotne pancuchy. Ja nosim teraz poctivo aj v tychto teplach. Ono aj to je prevencia, aby sa ti to neskomplikovalo a hlavne pozitivne myslenie😉

juriva
30. júl 2016

@zubrienka1 nie nenosím nič.ja nemám tromhozu ale niečo úplne iné...nič mi neopucha ani sa zle necítim.som bez edemov

zubrienka1
30. júl 2016

@juriva ani ja som nemala trombozu. Mam varixy, tak preto nosim pancuchy, aby sa mi to nezhorsilo. Ale citala som, ze ako prevencia je to dobre😉