Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@juriva aj to je moja diagnoza na hematologii...
@juriva to je aj moja diagnoza na hematologii...
@zubrienka1 takže to musíme dobojovat....už nech je november
@juriva no ja si este dlhsie pockam, do decembra. Ale ked bude november, tak budem finisovat😊 a kde chodis na hematologiu?
Ahojte, mozte mi prosim poradit? Picham fraxik a chcem uz do stehna, kedze ramena teraz cez leto su vidiet a do brucha pichat kazdy den to nejde ☹ Kam to mozem pichat a ako? Hore alebo skor ku kolenu? Z vnutornej alebo vonkajsej strany? Kolmo ci pod 45 uhol? Lebo nemam pocit ze mi tam ide vytvorit nejaka kozna riasa mam pocit ze chytam iba sval... Ak mate skusenosti a rady, budem rada, dakujem 🙂
Ahojte, mali ste niektorá hodnotu D-dimery až okolo 9? Mali ste z toho nejaké problémy? Našli aj príčinu? Či len tehotenstvo (a prípadne mutácia génu)?
@agat_ka ahoj, ja som mala 4,6. Potom mi to kleslo na 0,6 a treti odber sa mi zase zvysil na 2,6. Sposobuje ti to aj nejake problemy. Inac ja vobec netusim preco mi to tak kolise.
@zubrienka1 Mám mutáciu génu faktor V. Leiden, to je hlavný dôvod prečo som sledovaná. Od začiatku tehotenstva sa to postupne zvyšuje 0,2 - 1,27 - 3,45 - 7,45 - 9,6 Potom som prešla z 0,4 na fraxiparine 0,6 (zatiaľ berem 5 dní), a kleslo to na 5,59. Uvidíme ako to bude pokračovať ďalej. Práveže nepociťujem žiadne problémy, žiadne kŕčove žily, bábätko je tiež v poriadku. Len ma znepokojuje to číslo a hlavne sa bojím, či vo mne nie je niečo skryté, čo zrazu vyskočí.
@agat_ka celkom rychlo ti to kleslo po tej zvysenej davke 🙂 to je dobre. Treba mysliet pozitivne. Ono sa ti to moze zvysovat pre tu mutaciu a tehotenstvo. A co ti povedali na hematologii?
@agat_ka a kontrolny odber ti robili po piatich dnoch?
@zubrienka1 od kedy to bolo na tej hodnote 9, tak potom mi robili odbery po 2 a 4 dňoch a postupne to klesalo.
Z hematológie ma hneď poslala na kontrolu do nemocnice, či je bábo ok, tak tam ma sledovali pár dní.
S takým vysokým číslom bez symptómov sa veľmi nestretli.
@agat_ka hmmm, drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂
@zubrienka1 ďakujem 🙂
Baby caute.kolko ste mali denne dimer ? Ja som v 29tt a mám hodnotu 2.pichsm 0.7 fraxik
@juriva ahoj, ja som mala v 19tt 2,6, mam fraxiparin 0,3. A kolko prosim ta vazis? Ja mam teraz cca 65kg. Mne sa zda, ze mi predpisuju slaby:( musim sa ich nabuduce na to opytat....
@juriva aj ti to stupa? Alebo mas stale takuto hodnotu...
@zubrienka1 stúpa.vszim v 29 tt 84 kg ...
@juriva tak mozno davkovanie zavisi aj od vahy. mne tie d-dimery kolisu.... najprv som mala 4,6, kleslo to na 0,6 a posledna hodnota bola ta 2,6. Tak som zvedava ake budem mat teraz ked pojdem na kontrolu.
@zubrienka1 mne stúpol za mesiac z 1.82 na 2.0.jasne že od hmotnosti.mna sa vždy pýta váha? No hore🙂))
a my sme to dali,sme haaaapyyy najviac na svete a aby kazda vedela,ze zena po xxx potratoch je fest pokak zo vsetkeho,ale mne je to uuuuz fuuuk,maly krasne v noci spi a budi sa len na kojenie a teraz spi na mne a ja sa od stastia aj o zem oplieskam
@sensen12 ahojky, gratulka velká a ako nakoniec teda bola ta sekcia? ako si to znašala? myslela som že napíšem ako to dopadlo 🙂 tak fajne že je maličký taky dobrý ja som to mala pri prvom tak isto že ani som nevedela že mam babetko ziadne koliky, ziadne problemy s kojením, krasne spalo neplakalo, jaj dufam že aj toto druhé bude také , ešte mam 8 tyzdnov do konca 😝
@rica1 jo bola zacalo prirodzene vsetko,ale dala som sekciu a som rada,bezmala mal 4 kg skoro,sekcia pri spinalke,nakoniec super,ze som bola pri vedomi, zvladli sme to jak to byva vzdy po a maleho som si nechala pri seba po 24 hod od sekcie uz pri sebe,so slovami,ked ste ma uz nechali chodit kvoli tomu ze mate plno a stale ste nas presuvali,tak to uz ho chcem,a ani neprotestovali,doteraz fakt v noci spi,len co sa budi na kojenie,cez den klasika,jak bezne mimi,zakvici,pospi,prebalime,takze zbytocne ma x lekarov strasilo vsetkymi vysetreniami a x veci zbytocne,krvacanue s fraxi foteraz minimalne,no a ak sa raz budem fakt nudit,tak tretie skusim normalne,ved oni vedia tie sekcue urobit tak rychli,ze kym clovek povie au,uz je po operacii,takze odporucam kazdej ist skusat normal,medicina je vyspela,no uvidime co bude...zatial vsak vidim,ze ak ma zena mat zdrave mimi,tak ho proste bude mat,aj keby sa stresovala neviem ako,ak zene nie je sudene,tak aj keby bola v najvacsom klude a vsetko robila super,tak ked nie tak nie,proste zivot,osud energia,ci cokolvek co to je,je silnejsie,nez nase plany...takze zelam vsetkym skusajte,bojujte za svoje sny,uvidime,co chce zivot sam
@sensen12 no moj lekár hovorí že len sekcia lebo zas vyzerá babo večšíe a ja som otehotnela skoro po prvej sekcii tak ja normal nehrozi ale zase chcela by som veru aj ja aby sa to rozbehlo prirodzene, to si mala najlepší sposob podla mna, hormony všetko bolo pripravené a oni babo potom už len vytiahli lebo aj ako hovorí moj doktor keď sa porod rozbehne je to lepšie pre sekciu ako keď je planovana ja neviem v 38+0 lebo to babo ak sa samo nepyta ešte nie je pripravene.. prvá sekcia kedže akutna tak porod mi bezal a potom sekcia ale teraz sa bojím že ked sa porod rozbehne oni mi ju nespravia a nechaju ma to odrodit a nedaj Boh by zas bola akutna a to by som nechcela ten stres či bude babo ok ☹ takže ja si tu sekciu dam naplanovat no čo už... a ja som mala tiež super novorodeniatko také dobré že len každý sa čudoval že to je "zazračne" dieťa dúfam že to druhé bude také 😀 prajem tiež každej žene zdravé dieťatko
Baby fraxiparine sekcii nevadí?
@sensen12 a v ktorý tt sa rozbehol porod? mne začala odtekat voda a hned bolesti do hodiny kruté bolesti .. a to už si bola predtym hospitalizovana alebo si tam potom prišla? a napriek fraxiparinu spinalna??? lebo ja ked som prišla do porodnice s odtekajucou vodou a povedala som ze som pred dvoma hodinami pichla frax tak že ale u nich sa po fraxe čaká 24 hodin na spinal keby čo alebo epidural a tak ze to nemozem mat.. a nakoniec aj tak sekcia aj napriek fraxu ale teda az po 5tich hodiách ale aj tak...
@juriva zalezi či je plánovaná alebo akutna, ja som pichla frax o 22 hod a o polnoci mi odtiekla voda , začalo sa rodit, dost rychlo som sa otvarala všetko bolesti velké ale dieta nepostupovalo tak po 5tich hodinách sekcia napriek tomu že rozdiel medzi pichnutím a uspatim a sekciou bol 7 hodín, a keď som sa pytala na epidural mi ale povedali že ten mi nedaju že tam oni musia mat odstup 24 hodin ale viem ze niektore porodnice 12 hodin od pichnutia fraxu do epiduralky .. ja som pri sekcii a fraxe nemala ziadne komplikacie ani som vela nekrvacala a potom zospodu som krvacala tak trolinku a nenosila som v porodnici ani tie velke vlozky ale klasicku tenku naturelku len pre sicherheit, velmi malo som krvacala fakt

@zubrienka1 ja mám porucha zrážanlivosť krvi bližšie neurčena.pancuchy nedávam;) nekazala dr .