icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

agat_ka
11. okt 2016

@zubrienka1 aha 🙂
najvyššie som mala 9,06 ešte v auguste, potom som začala pichať vyššie dávky, tak kleslo, teraz je cca 4,42

zubrienka1
11. okt 2016

@agat_ka fuu, aj tak dost. A mas s tym spojene aj nejake komplikacie? A dr. co na to?

margarita
11. okt 2016

@glenliv
ja hej, zo 3 razy, teda myslim, asi 3 tehotenstva 😀 v pohode.

agat_ka
12. okt 2016

@zubrienka1 žiadne komplikácie, aj hematologička sa čuduje, lebo žily v poriadku, srdce v poriadku, aj placenta vyzerá byť v norme.

petra1804
13. okt 2016

ahojte dievcata.....tento rok som mala dva potraty zamlcane....prvy bol v 12tt a druhy v 7tt....ten prvy si myslim ze sa udial aj skor pretoze ked som bola na kontrole v tom 12tt tak tam vobec nic nebolo iba take vajicko vacsie zaobalene.....nic ma nebolelo ani som nekrvacala proste sa len prestalo vyvijat......druhy tak isto vobec nic....takze k tomu aby som videla alebo pocula bit srdiecko som sa vobec nedostala ☹ ☹ po druhom cisteni mi gynekologicka robila rozne krvne vysetrenia a vsetko som mala negativne......ja to ale nechapem.....este chcem ist na hematologiu ci teda nebude problem v zrazanlivosti alebo nejake mutacie....dufam ze fraxiparine mi pomoze...nikdy som nemala ziadne zdravotne tazkosti ani nic......bojim sa ze ak znova otehotniem zase potratim......moc sa bojim....prepacte ze som sa tak rozpisala ale musela som to dostat zo seba.......viete mi prosim vas pomoct????mali ste aj vy niektora takyto podobny pripad??ze babatku sa vobec nestihlo vyvinut srdiecko? moc vam dakujem za vase odpovede

kubkovamama
13. okt 2016

@petra1804 ahoj.Tiez som po 2 zaml.potratoch.Pol roka po vysetreniach.Strasne som sa bala znova otehotniet.Ale uz sme to dotiahli skoro k terminu.Takze neboj,po spravnej "liecbe" a hlavne dat si dokopy bolavu psychiku-po tom to uz dopadne dobre.Drz sa

margarita
13. okt 2016

@petra1804
hej, mala som to tak 3x.
okrem jednej trombofilnej mutacie pre ktoru som pichala Fraxi
mi po tom 3.potrate zistili aj autoimunitne ochorenie stit. zlazy, ktore prave mohlo sposobit to, ze embrijko vypudilo skor ako sa stihlo dobre zahniezdit, kedze ho vyhodnotilo ze taku nadmernu zataz moje telo nezvladne....potom ma uz sledovala aj endokrino a bola som na liekoch a okrem spinenia sme to ustali do porodu.

nezda sa to, myslela som ze mam predsa hormony ok, ovulacia ako hodinky, otehotnela som vzdy na prvy sup, a raz na druhy 😀 ale inak super. ale predsa mam tuto zakernost. takze byt Tebou, zajdem aj na endokrino. nemusis mat ziadne priznaky, ani ja som nemala...

drzim palce.

petra1804
14. okt 2016

@margarita
@kubkovamama baby dakujem vam velmi pekne....dufam ze to zvladnem.....mne ked gynekologicka brala krv tak aj na hormony a vsetko som mala v poriadku aj stitnu zlazu....ale tak za skusku nic nedam....nechcem nic podcenit....uz by som chcela doma zdrave malinke moje dietatko...este raz vam dakujem za vsetko

petra1804
14. okt 2016

@margarita este som sa chcela spytat ze aj ty si to tak mala ze este ani srdiecko nebolo???ze sa to vobec nevyvinulo??

petra1804
14. okt 2016

ahojte babule.....tak uz mam aj termin na 14.12. som objednana.......boze to je hrozna cakacia doba 😒 😒 aj vy ste tak dlho cakali?????to som zvedava este kolko budem cakat na vysledky ☹

petra1804
14. okt 2016

@margarita prosim ta este sa ta opytam ze k tej endokrinologicke musis mat aj doporucenie ci da objednat aj bez toho??dakujem 🙂

margarita
14. okt 2016

ahoj,

hej, 2x som potratila hned v 6tt, este predtym ako by mohlo byt vidiet srdiecko a ten treti bol zamlknuty v 9tt, naco sa ale prislo az pri poradni v 11tt.

no na hemato sa niekedy caka dlho, aj mne trvali tie prve vysledky na trombo mutacie tusim mesiac ci 6 tyzdnov...kym prisli, uz som bola medzicasom zase tehotna 😀

no ja som tam sla na odporucanie gynekologa, dal mi vymenny listok, ze pre opakovane potraty ziada vysetrenie. hormony na gynde som mala aj ja ok, ale ako som uz pisala, endokrino sleduje aj ine specificke hormony tsh a nejake ft3 a ft4 som mala nizke ci take daco...

petra1804
14. okt 2016

@margarita A keď si bola už tehotná A nemala si ešte výsledky Z tej hematológie tak fraxik ti kedy dali? Hneď ako si si našla pozitívny test?

margarita
15. okt 2016

@petra1804
nie, to som bola po prvych 2 potratoch, robili mi testy na hematologii, a kym mi volali, ze maju vysledky a ze nieco nasli a ze mam prist, som bola akurat uz asi v 7tt, nepotratila som ani bez liekov, hoci tehu po tomto som potratila aj s Fraxikom.

ale vtedy mi dali iba Anopyrin 100ku, az do mesiaca pred porodom, to som musela prejst na Fraxiparine.

zvysne uspesne aj neuspesne pokusy som uz mala od zaciatku Fraxi, hned ako som mala test, gynekolog mi potvrdil tehu uzv, a zacala som pichat, vzdy uz hned v 5tt.

glenliv
16. okt 2016

@margarita vyzera ze mas toho za sebou dost. Kolko si mala neuspesnch a uspesnych tehotenstiev? Ja zatial jeden MA v aprili a teraz som 6tt a picham fraxi. Ale mam strach kazdy den.

petra1804
16. okt 2016

@glenliv aj ja som potratila V apríli A potom V auguste.....teraz idem na hematológiu ale termín mám až 14.12. Tak som zvedavá.....tebe robili testy hneď po prvom? ?Neboj sa určite budete V poriadku S fraxikom je veľa úspešných tehotenstiev....držím moc palce

glenliv
16. okt 2016

@petra1804 mne na vyziadanie urobili po prvom kedze mam 33r. Moc to neriesili ale zmenila som gynekologa a ten mi hned nasadil fraxi. Hematolog potom len odushlasil. Myslim ze ma toot vsetko uci trpezlivosti a tomu prijimat veci tak sko su

petra1804
16. okt 2016

@glenliv vieš čo presne viem ako sa cítiš ja po druhom potrate som bola na kontrole gynekologicka mi zobrala krv na rôzne vyšetrenia výsledky boli negatívne A tým to heslo. ...že nemám na to myslieť že to je len V mojej hlave že moc chcem dieťa že bábo príde samé....chápeš? ?prístup ako hovado.....ja hovorím že sak ja nemám problém otehotnieť ale to druhé že bábätko sa prestalo vyvíjať.....tak ona akože stým nemienila nič robiť tak na môj podnet mi dala teda doporučenie na hematológiu.....nechápem to berú to ako by sa nič nedialo.....nahnevala má. ...tak dúfam že fraxik pomôže aj mne už

mariajuraj
16. okt 2016

@petra1804 ahoj. Nahodou pozeram konika a nasla som tu tuto temu. Aj ja som dva krat potratila. Tiez sa pkodik prestal vyvijat cca v 7-8 tt. Sama som zavolala na gematologiu, opisala som im moj problem, lebo v nemocnici mi tvrdilu, ze ked zena potrati 2-3 krat, vraj je to este v norme.....v akej norme???!!!! To ma tak nastvalo....na hematologii mi zistili syndrom lepivych dosticiek- tzv hustu krv a nasadili fraxiparine. A uz aom v 7 mesiaci. Takze sa nevzdavaj a drzim palce 🙂

glenliv
16. okt 2016

@petra1804 je to smutne ze zena musi zazit 2-3 potraty aby to niekto zacal riesit. Je mi smutno ze nie kazda zena si moze dovolit draheho sukromneho gynekologa alebo mozno vybavit nieco po znamosti. To su take tie mudre reci ze sak nesil to, pride to kedy ma. Ano, ale neda sa to neriesit. A este ma najviac zacalo vytacat to ked sa tu nahodou niekto pyta ako neochoriet napriklaf a citam vysmesne komentare ako tehotenstvo nie je choroba. Myslim ze to nikto kto uz potratil nemoze napisat.

glenliv
16. okt 2016

@petra1804 ale tedaeste dodam ze mi testy robili az po tom ako mi najprv tvrdili ze ich urobia a neurobili. Zistila som vysledky dva dni predtym ako som zistila ze som tehotna. Vies si predstavit tie nervy ze teraz kde rychlo ma zoberi na hematologiu. Nastastie novy gynekolog mi rovno predpisal fraxiparine prvy den co som k nemu prisla. V kochu ma lekarka otocila ze sak mi este nemeska ( bola som tam dva dni pred meskanim co som tri dni mala pozitivne testy) a mam prist o tyzden na krvny test, a ze teda jedine co mi ona moze dat je vymenny listok.

margarita
16. okt 2016

@glenliv
dokopy som bola tehotna 7x, z toho 3x som potratila, 2x spontanne kompletne a jeden MA. a potom este 4 porody 😉
ale aj uspesne tehu boli vzdy prvy trimester napinave a spinila som a skoro aj potratila, okrem tohto posledneho, to som si pri dalsich 3 detoch nestihala ani uvedomovat, ze mi nieco hrozi alebo ze nemam dieta brat na ruky alebo co, skratka neriesila som...

glenliv
16. okt 2016

@margarita super! Ja by som chcela tri deti 🙂 tak dufam ze to stihnem do 40

glenliv
16. okt 2016

@margarita a to si najprv mala tri potraty a potom 4 uspesne po sebe? Obdivujem tu odvahu to stale nevzdavat

margarita
16. okt 2016

@glenliv
na tom nie je co obdivovat, tuzba po detoch je u mna silnejsia nez obavy z dalsieho potratu. najprv 2x potrat, dcera, potrat, syn, dalsia dcera a dalsi syn.
myslim, ze na zvysovanie slovenskej porodnosti to uz bohate staci
😉

drzim palce, ja som stihla vsetko toto do 36ky 😉

petra1804
17. okt 2016

@mariajuraj noo toto akoze tiez nechapem....ze 2-3 potraty ako keby to bol nejaky jebak na tvari ze sak objavi sa a potom zmizne akoby nic......ja neviem ci to nechapu...moja doktorka mozno ani nie ona je bez chlapa a bezdetna.....to je super ze ti to pomohlo moc drzim palce nech to dotiahnete v zdravi do uspesneho konca 😉 😀 a kedy mas termin??

petra1804
17. okt 2016

@glenliv to mas pravdu....sak ano aj moja mi povedala ze to preto lebo hrozne chcem tak sa to nedari......akoze par don ze nemam 16 alebo kolko a ze sa mi len tak posmiklo....to by bolo akoze lepsie???kokos fakt si mam hovorit ze nechcem dieta len aby sa to podarilo????a aj to napisala mi ze nech myslim na nieco ine a ze babo pride aj samo........ja ze ale ved ja nemam problem otehotniet ja som otehotnela na prvy krat vzdy...problem je ze sa nevyvija tak asi nejaky problem tam bude nie???mne to normalne nepride.....a ani mi nepovedala ze teraz akoze kolko si mam dat pauzu alebo co lebo sak my ked si nebudeme davat pozor tak zostanem hned tehotna vies tak moja ma tiez taky pristup.....asi pojdem k inemu

sensen12
17. okt 2016

@petra1804 ja som zazila kadeco a kym nie je vysetrene vsetko a tym myslim vsetko,tak sa pravdu nedozvie,treba vysetrit krv zeny,kedze ty oteho vies a zarucene spermie chlapove ja by som uz bez vysetrenych spermii ani neriesila teho,bo ty mozes mat vsetko ok,alebo aj mutacie,alejak machlapchore,ci slabsie spermie tak nepomoze ani sto fraxiparinov,ver,ze viem o tom svoje,drzim palce

sensen12
17. okt 2016

@sensen12 dnes totizto vsetci riesia jak blazni krv,ale keby sem tam dakto pochopil,ze aj spermie treba dat vysetrit, mali by zeny o polovicu menej potratov,ale xxx ludi je lahostajnych voci spermiam tsk zeny maju x potratov a zbytocne

petra1804
18. okt 2016

@sensen12 neboj sa aj na to som myslela.....na zaciatku som si hovorila ze ale ked sa nam podari hned na prvy krat otehotniet tak by mali byt asi v pohode lebo keby boli slabe tak asi by to nezvladli....ale dame spravit aj to lebo treti krat to uz nechcem zazit.....a partner uzival aj folandrol preventivne na podporu