icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

linda10
13. máj 2017

Ahojte surne by som potrebovala injekcie fraxiparine 0.4ku aspon 5 alebo 10 injekcii velmi by mi to pomohlo.Ak by nahodou niekto mal nech sa mi ozve budem velmi vdacna.Dakujem

marylynn
14. máj 2017

@lenkaaa22 no nakoniec vyzera, ze to magnezium na to zabera. Ale uz ho budem musiet vysadit pomaly. Tak zacinam cvicit krcnu chrbticu,vraj aj ta moze sposobovat trpnutie ruk. Vysledky z hematoligie v norme 🙂

lenkaaa22
14. máj 2017

@marylynn super, som rada ze zabera a ze vyledky mas fajn. Drz sa ;)

koalka14
16. máj 2017

Ahojte, pichám si štvrtý deň fraxík 0,4 a beriem aspirin, a mám už štyri mega modriny na bruchu, včera aj bolestivá hrča ☹ . Pichala som fraxiparine aj pred pár mesiacmi dlhodobo a iba dve-tri modrinky sa mi podarili (vtedy som aspirin nebrala). A teraz toto.. Myslíte, že to je je to tou kombináciou fraxiparin a aspirin? Nestretli ste sa s touto reakciou? ďakujem

linda10
16. máj 2017

Ahojte chcela by som taku otazocku.Picham si fraxiparine.Ale vynechala som 3dni moze to sposobit potrat ? alebo nieco zle?

lenkaaa22
17. máj 2017

@linda10 Nesmiete vynechat....davajte si na to pozor...a ked chcete mat istotu, navstivte lekara

mamina321
17. máj 2017

@koalka14 tiež beriem aspirin a už mám asi 30injekcii za sebou, ale modriny sa mi začali robiť až po asi týždňovom pichani. Myslím že to nebude tým aspirinom, možno nejako inak pichnute.
Inak má sa pichat úplne kolmo? Lebo ja picham v miernom uhle.

lenkaaa22
17. máj 2017

@mamina321 Do brucha kolmo a do ramena a stehna v 30 stup. uhle

mamina321
17. máj 2017

@lenkaaa22 čiže musí úplne kolmo? A keď som dávala pod uhlom, tak snáď to tiež účinkuje či môže menej?

lenkaaa22
17. máj 2017

mamina321 Hematologicka mi povedala ze tak sa to picha. Cize ak pichate brucho, tak uplne kolmo. Je to tak tusim aj v pribalovom letaku. Myslim ze ak pichnete trochu kolmo tak to asi nevadi....Ja som pichala tak ako mi kazali. A od 3 mes. mi uz brucho zakazali a musela som prejst na ramena a stehna

koalka14
17. máj 2017

@mamina321 včera som si pichla ďalšiu, a našťastie mám iba mini modrinku narozdiel od tej 5 cm predvčerom. Ja som si tiež doteraz pichala pod uhlom, včera som dala kolko. Ešte som našla na fóre, že vraj treba riadne stlačiť tú šunku, pichnúť tak aby na ihle pred vpichom nebola žiadna kvapka z liečiva potom pustiť šunku a vytiahnuť, vraj sa nesmie vpich masírovať ani stláčať. Včera som to tato spravila.. no uvidím dnes, také nervy mám z tých injekcií 😅

lenkaaa22
17. máj 2017

Ano, ako pise koalka14, treba sunku poriadne chytit, nemasirovat a nestlacat po vybrati.....Akurat ze ja sunku pustam az ked vyberiem ihlu a pohoda. Ak by sa vam ale nahodou zacali robit opuchy so zacervenanim v pieste vpichu a trebars svrbenim tak treba povedat dokine, lebo je to alergicka reakcia. Mne tak potom vymenili fraxik za clexane a uz bolo vsetko fajn 🙂

mamina321
17. máj 2017

@lenkaaa22 @koalka14 tiež tak robím že chytim šunku, zasuniem ihlu, niekedy mám problém kožu prepichnut, strašne mi prídu ihly hrubé. A púšťam až keď vyberám ihlu. Budem sa snažiť viac kolmo pichať.
Mne sa nerobia modriny zakaždým, ale už som mala na oboch stranách brucha a kým sa to zahojí 😒

lenkaaa22
17. máj 2017

mamina321 skus teda uplne kolmo, netreba sa toho bat. Niekedy sa tazsie preraza koza ako pises. No a taka ta vacsia skaredsia modrina moze vzniknut aj ked trafis daku tu cievku a pod.....ja som tak raz chytila, spravila sa mega modrina, strasne to zatvrdlo a tri tyzdne som sa jej nevedela zbavit. Nemohla som na tej strane ani spat nejaky cas. Ale to len raz som tak trafila. Striedaj pekne lavu pravu stranu. ked sa spravi modrina, tak pichaj dalej od pupka smerom k bokom...Ked budes mat velmi rozpichane brucho a nebudes mat kde, tak daj niekomu rameno pichnut, alebo do stehna.....a ked brucho bude oka, zas sa k nemu vratis

mamina321
17. máj 2017

@lenkaaa22 ďakujem veľmi za rady, keď si predstavím koľko má tých injekcií ešte čaká!!! Ale nech je len bublinka v poriadku a rastie 🙂

koalka14
17. máj 2017

@mamina321 @lenkaaa22 opuch sa mi nespravil, len taká hrča pri tej veľkej modrine, síce už sa vstrebala, ale nemám to ani červené ani nesvrbí.. S tým prepichnutím kože som mala aj ja problém, pripadalo mi to ako keby som mala brucho z gumy, alebo boli tupé ihly.. Jedno balenie som mala také, ostatné našťastie ok.

lenkaaa22
17. máj 2017

@mamina321 Tiez som si nevedela predstavit to kvantum injekcii ale da sa to zvladnut. Picham uz 7 mesiacov a je to pohoda ;) Zvyknes si a za to babatko to stoji. Drz sa

lenkaaa22
17. máj 2017

@koalka14 Ak je len hrca je ok...Keby bol opuch cerveny okolo miesta toho vpichu a svrbenie tak vtedy by bolo treba povedat dokimu...takto je to uplne normalne, tiez si asi chytila nejaku tu cievku 🙂

linda10
17. máj 2017

Mohli by ste mi poradit minuli sa mi injekcie fraxiparin 0,4ka a zohnala som 0,3 .Mozem si pichat 0,3 ? Nieje to slabsie ked mam 0,4ku?

mamina321
17. máj 2017

@linda10 ja by som sa bála že je to slabé, ale určite lepšie 0,3 ako nič. A to v lekárni ti dali namiesto 0,4 -0.3?

linda10
17. máj 2017

Nie to som si len rychlo zohnala.

linda10
17. máj 2017

@mamina321 nie to som len rychlo zohnala

avlisa
18. máj 2017

Ahojte 🙂
Chcela som sa spýtať, či je tu niekto, kto si už počas snaženia pichal frax. Injekcie a mal úspešne tehotenstvo?
Ja mám za sebou 3x missed a chceli by sme ísť na umelé oplodnenie, kde nám lekár odporučil si od 2dna pichat injekcie... ale stále mám taký pocit, že by sme to mohli vyskúšať ešte prirodzene, s tým že by som si tie injekcie pichala už od druhého dňa MS, tak ako nám odporučili v centre... pretože my iný problém nemáme, všetky testy sme mali výborne... takze problém je iba v mojej krvi...

petra1804
18. máj 2017

@avlisa ahoj.....ja mam za sebou dva krat missed.....mne tiez povedal hematolog aby somm si pichala fraxik uz pocas snazenia....este sme nezacali az cez leto sa chceme zacat.....podla mna staci zacat pichat ked skonci menzes.....a neviem preco vas posielaju na umele ked prirodzene sa dari otehotniet....urcite to vyskusajte este normalne....ked ste v poriadku tak to vam asi ani poistovna nepreplati nie???

lucinocka
18. máj 2017

@avlisa ja by som skusala este prirodzene s tymi injekciami..
Ak mas MTHFR mutaciu, mozno by som v tvojom pripade zvysila aj prijem Folatov, kedze telo si kys. listovu nevie prepracovat... a to tiez vedie k zrazaniu krvi

https://sk.trombofilik.cz/mutacie-v-gene-pre-mt...

@petra1804 my sme tiez zacali teraz snazit a tiez by som mala pichat odkedy zistim 2 ciarky...ale kedze je leto, horuco uz teraz, neviem, mam obavy ci to nebude neskoro...so sofi som otehu v januari, tam uplne stacilo pichat od 12 dpo, lebo bola zima... kupila som si Folat vitaminy, tak sa snazim aspon tie brat... uvidime, kolko nam to zase bude trvat...

avlisa
18. máj 2017

@petra1804
My sami sme sa rozhodli že chceme ísť cez umelé ... ja som si pri jednom tehotenstve pichala injekcie od cca 4-5 týždňa a nepomohlo my to ... ale vtedy som nemala missed ale anebryolu, čiže sa mi nevyvíjal plod, iba vak...

avlisa
18. máj 2017

@lucinocka
Čiže my odporúčas, aby som začala jesť viac kyseliny listovej, vitamín B12???

lucinocka
18. máj 2017

@avlisa mas MTFR mutaciu? Potom ti telo nevie prepracovat kys.. listovu na aktivnu zlozku-folat... ten som ja teraz zacala pit, ne kys. listovu ale folat...

MTHFR enzym (MethylTetraHydroFolát Reduktáza) je nepostradatelný při přeměně kyseliny listové na aktivní foláty a další pro organismus důležité látky. Nefungující MTHFR enzym je příčinou sníženého množství folátů v krvi, či hromadění homocysteinu v krevní plazmě, což může vést k narušení vnitřní výstelky cév a způsobit kornatění cév (aterosklerózu), také se zvyšuje riziko cévní mozkové příhody a sraženin v tepnách. V důsledku sníženého množství folátů může dojít ke komplikacím v těhotenství. Dostatečné množství folátů je nutné pro zdravý vývoj plodu

Ja som zobrala tento, poradila mi svagrina co robi v lekarni, to je odporucana denna davka 400
https://www.images-iherb.com/l/SOL-01941-6.jpg

Strach mi je kvoli letu...nechce pichat injekcie kym nesom tehu, lebo u nas je tazko k nim dojst... tak sa snazim pit cim viac vody, jest salatov, beriem ten folat...proste vsetko pre to, aby som pocas toho tepla tie zilky udrziavala v dajakom stave, kym prejdem na injekcie...

To je moja logika, z toho co som precitala a co mi odporucali...myslim, ze poskodit tym nemam jak, len pomoct...ta uvidime...

avlisa
18. máj 2017

@lucinocka
Áno mám MZFR V Leiden..
Ďakujem tak skúsim a uvidíme ... dá sa normálne kúpiť v lekárni ako vitamín?

petra1804
18. máj 2017

@lucinocka presne aj mne zistili tu mutaciu.....tiez uzivam B12 a femibion lebo ten to ma tu folatovu zlozku