Injekcie Fraxiparine v tehotenstve
Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒
@petra1804 ahoj, na hematologii mi zobrali krv a na zaklade toho mi urcila. Moj gynekolog by mi to urcite nedal sam.
@montrojruza ja mam spravené vyšetrenia Z hematológie aj genetiku aj zrazanlivost....povedali mi že si mám pichat už počas snaženia že to mi napíše aj gynekológ....viem že keď si to budem pichat tak budem musieť chodiť na kontroly A podľa toho mi to môžu aj zmeniť.....len mne zistili iba MTHFR nič iné tak som len chcela vedieť či to niekto nemá že by mi povedali baby
@petra1804 Gynekologicka mi povedala ze nasadime fraxik...Ale nez ho stihla sama nasadit, tak uz som mala vysledky z hematologie, takze mi hematologicka na zaklade krvnych testov urcila kolkatku fraxik mam uzivat. Raz mesacne mam odbery na hematologii, podla vysledkov moze zvysit, alebo znizit. Niekto mi spominal, ze sa to dava aj podla vahy zeny. Zacinala som na Fraxiparine 0,4 a potom ked som povedala ze mi robi ale rgicku rekaciu, tak mi ho vymenila za Clexane 0,2 ktory uzivam doteraz. Bola som z toho nesvoja, je to predsalen skok z vyssej davky na nizsiu...ale overovala som si to aj u gynekologicky a bolo to vsetko v poriadku
Ahojte, zháňam Fraxiparine 0,3 ak máte niekto na predaj...
@avlisa ja mam dve krabicky a myslim ze su vsetky tam...odkial ste?
@freduskamon
Dobrý, z Trenčína som...
@avlisa no neviem...ako nemam problem Vam ich aj poslat len sa obavam ci pridu v poriadku...😕
A vy ste odkiaľ? Prečo myslite že by nemali prísť v poriadku? A cena prosím vás?
@avlisa ja som z presova...myslim to neopatrne zaobchadzanie na poste...pisem Vam spravu
@freduskamon
Oki, píšte
Ahojte, stava sa aj Vám že keď si pichnete tak Vám po vybratí ihly trosku krv tečie? Občas sa mi stane že kvapka krvi, niekedy aj servítok musím pridržať že jej je viac. Ale tento týždeň sa mi už 2x stalo že po vybratí ihly ani kvapka, potom som išla von, a cca po polhodke hodku že fliacik krvi na tričku. Skontrolujem a už nič netieklo. A dnes ako som bola sklonená k malému pri sprchovaní tak asi mi to tam zase zakrvácalo že už som mala fliačiky dva... tak som prelepila leukoplastom. Je to Ok? Mám to take zatvrdnute, je možné že pri námahe, zohnuti mi tam niečo rupne a začne tiecť?
A ešte otázka c 2 : môže sa s fraxiparinom kojiť? Keďže si ho mám pichat ešte 6t po pôrode.
@mamina321
hej, tie fliaciky krvi som mavala sporadicky tiez, ja najma rano na pyzame som zvykla najst, kedze som pichala tesne pred spanim, to bude asi z tej ranky po vpichu, ked si akurat trafila nejaku podkoznu zilku.
k otazke c.2. > samozrejme, ja som takto odkojila uz stvrte a v pohode, ziadne nasledky viditelne to na ne nemalo...
drzim palce do uspesneho konca.
ja mam PAI-1 homozygot, je tu niekto kto ma tuto tromb.mutaciu a podarilo sa mu dieta donosit s fraxiparinom? skusenosti?
Aj ja sa pridavam,ze sa oplatia injekcie🙂aj ked mne nic nezistili,ale brala som preventivne,tazka preeklampsia a po fraxiku som dostala alergiu asi po 50tych tak clexan a tiez cervene flaky no nejako som vydrzala 😀
@vrds mne napr na reprodukčnej imunilogii naordinovali clexane 0,4 od prvého dňa pozitívneho testu, domov do zásoby mi nechceli dať aby som mala keby otehotniem. Tak som hľadala iné možnosti kto by mi ich predpísal a že obvodak na základe lekárskej správ môže. Medzitým som bola na hemato s iným problémom, a tam som dr spomenula že predsa len si budem pichat niečo že mi zistili na Imuno. Lebo na hemato mi nič nezistili podľa nich. Tak pozrela dr a zistila že tuto vec mi nedali vyšetriť, vyšlo to teda pozitívne, a tam mi naordinovali fraxiparine 0,3. A hneď mi aj predpísala aby som mala doma. Takze asi podľa toho na koho človek natrafí a čo ten lekár preferuje. Nakoniec na imune dr povedala že môže byt a keď mi nerobí zle tak ho mám naďalej.
Ahojte žienky.....chcela by som sa vás po pýtať tie ktoré si máte pichat už počas snaženia pichali ste si to stále teda v kuse aj keď sa nepodarilo na prvý krát??Lebo ja si to mam tiež už začať počas snaženia len som sa na toto neopýtala A teraz ma to tak napadlo...ďakujem za vaše odpovede
Ahojte kočky, ja mám fraxiparin 0,4 kvôli tehotenstvu A Teda modriny mám úžasné po nich.ale aj zatvrdliny sa mi robia A po aplikacii injekcie má neskutočne svrbí brucho. Pri malom som mala clexane A V pohode.chcem poprosiť lekárku aby mi ich zmenila. Neviete či sa dá dať niečo na tie tvrdé miesta aby sa vstrebali?
@barborapavlikova mne sa tiež robia modriny a zatvrdliny :( už koľkokrát neviem kde mám pichať :( to svrbenie po pichani je alergia, mali by ti ich vymeniť.
Skuste pichat do ramena. Po fraxi do brucha som mavala aj ja tvrde hrce, natierala som heparoidom a hojilo sa to lepsie, ale aj svrbelo tak mi to zmenili na clexane a uz mame vypichanych cez 200 do ramena a uz iba sem tam mam mini modrinu. Hrce ziadne
Ahojte, chcem sa spýtať, či sa môže niečo stať ak si pichnem fraxiparin o jednu hodinu neskôr ako si pravidelne pichavam... či to môže natoľko ovplyvniť ..?? Ďakujem
Tak to mi odľahlo. Ďakujem 😁
@avlisa...nebojte sa ja som v tomto velmi nezodpovedna a obcas sa mi stalo ze som pichla aj po dvoch dnoch takze parhodinovy rozdiel je ok...ja som si vsak pichala uz len 3tyzdne pred terminom a vsetko je ok...ale samozrejme neberte si priklad a radsej zabojovat i ked je to neprijemne...drzim prsty😉
@roxxy13 ahoj mozem sa opytat ako tó cele dopadlo s tymi injekciami?Brala sí ich aj po porode?Teraz som v 33 tyzdni a kvoli vysokemu d dimeru mi tiez predpisali inj fraxi 0,4ale mam z toho velky strach.

@kitta Ďakujem moc pekne