icon

Injekcie Fraxiparine v tehotenstve

rybka009
30. apr 2012

Ahojte 😀 prosim vas chcela by som vediet ci niekto uziva v tehotenstve injekcie Fraxiparine?? Ake s tym mate skusenosti 😒

sandy152
29. sep 2017

@katkakovac no len u mna to uz 2 krat nevyslo :( Ja uz mam injekcie doma a mam ich od hematologicky, moja gynekologicka bola proti injekciam, ze to mam nechat na prirode, kedze mi nic nenasli len nejaku mutaciu, ktoru ma vraj vacsina ludi a nesposobuje potraty. Ale kedze uz som po 2 potrate hematologicka mi tie injekcie dala preventivne s tym nech necakam na gynekologicku ale pichnem si ich hned. Teraz akurát menim gynekológa a v pondelok idem k novej lekarke tak uvidim co mi povie ona. Pretoze ta co som mala doteraz mi povedala, ze ked znova otehotniem nemusim sa k nej ponahlat, ze staci tak 3 tyzdne po vynechani ms co samozrejme pre mna moze byt neskoro....

mamina321
29. sep 2017

@sandy152 áno ja tiež presne v ten deň ako som zistila na teste dve čiarky som začala pichať.

katkakovac
29. sep 2017

@sandy152 taka sa riad pokynmi hematologicky. Gynekolog sa do toho nemusi tolko zozumiet. Drzim palce, ab to tentoktrat dobre dopadlo

sandy152
29. sep 2017

@katkakovac dakujem 🙂

marylynn
29. sep 2017

@sandy152 Mne zas jedna hematologicka povedala, že mi injekcie nepomôžu, lebo mimo tehotenstva, keď mi robili testy bolo samozrejme všetko ok. Len dve mutácie, ktoré sú úplne bežné. Gynekológ mi fraxiparine aj tak predpísal a začala som pichať hneď keď na teste boli dve čiarky. Drobec má tri mesiace a každá jedna injekcia a modrina a hrca mi stala za to.
Držím palce 🙂

sandy152
29. sep 2017

@marylynn dakujem 🙂 tak dufam, ze to bude aj moj pripad 🙂

mari0
29. sep 2017

Ahoj dievcata🙂ja mam ochorenie krvi trombofiliu a hematologicka mi predpisala fraxiparine injekcie hned po potvrdeni tehotenstva.Mala som cele brucho modre a vpichy boleli ale co by mama neurobila pre zdrave babo.Aj po porode som si este 3 mesiace davala fraxiparine.A bolo vsetko ok.Zelam vsetkym maminkam nech to zvladnu a vela radosti z deticiek😊😊

patricia00
30. sep 2017

@sandy152 Ja som bola po troch MA a v krvy pred otehotnením mi hematolog žiadnu mutáciu nenašiel, ale pre istotu si pri ďalšom tehotenstve preventívne picham fraxiparine. Klopem , začíname 29 týždeň a zatiaľ je všetko OK.

sandy152
30. sep 2017

@patricia00 je super pocut taku pozitivnu skusenost, drzim palce aby ste to dotiahli do uspesneho konca 🙏

mamina321
30. sep 2017

@patricia00 ja som 27tt, prosím ťa stále si pichas do brucha či inde? Ja stále do brucha, ale už je veľmi napnuté, ale zase mám pocit že má tak neboli to pichanie ako keď bolo to bruško ešte mäkké. Do nohy mám stres že to bude bolieť :( do ruky sama nepichnem :(

patricia00
30. sep 2017

@mamina321 ja si od 20 to picham do stehna, na bruchu si už nedokážem urobiť kožnú riasu. Do stehná sa pichá po uhlom 45 stupňov a áno boli to oveľa oveľa viac, tak ale musím to nejako vydržať 😉 Ja si do ruky nedávam pichat , mna vpich utie do ruky boli ešte viac

mamina321
30. sep 2017

@patricia00 a do stehna pichas rovno hore na stehne či viac vnútorne stehno kde viac tuku?

patricia00
30. sep 2017

@mamina321 viac do vnútorného stehna. Ale boli resp. stipe má to dosť

mamina321
30. sep 2017

@patricia00 ach jaj, snáď naberiem odvahu. A myslíš že je to problém keď na brušku neurobím kozmu riasu len trochu chytím medzi dva prsty a picham?

andrea841
3. okt 2017

Dievcata nemate skusenost s arixtrou?

snehuuulienka
13. okt 2017

Zienky zabudla som si kúpiť niečo na dezinfekciu na potretie pred fraxiparinom.chcem poslať muža do lekárne čo má pýtať???ja by som to v lekárni vedela vysvetliť,ale môj chlap veď viete...😉

marylynn
13. okt 2017

@snehuuulienka ja som používala obyčajnú alpu. Alebo 60% lieh.

steffi1
13. okt 2017

@snehuuulienka ja kupujem od b.braunu alkoholove tampony

snehuuulienka
13. okt 2017

@steffi1 dakujem za tip😉koľko ks je tam a cena??

snehuuulienka
13. okt 2017

@mamina321 ďakujem,rozmýšľam že si kúpim len obyč.dezinfekčný 60% lieh

mamina321
13. okt 2017

@snehuuulienka mne toto Max vyhovuje ak aj niekam idem, zbalim injekciu , jeden balený tampón a idem... Už som aj v aute pichala ako narkoman na parkovisku 🙂

sandy152
13. okt 2017

a v akom case si to pichate baby? Kedy je najlepsie? Rano alebo niekedy poobede/vecer?

mamina321
13. okt 2017

@sandy152 ja picham večer, lebo to som takmer vždy doma. Ráno frmol, nestíhala by som, doobeda tiež, sem tam nejaký doktor, človek nikdy nevie koľko sa zdrži, a večer som doma....kľud,pohoda, čas. Je jedno kedy sa pichá...len treba v približne rovnakom čase.

sandy152
13. okt 2017

@mamina321 caka ma to ked otehotniem preto sa informujem, ja som tiez rozmyslala, ze vecer je to najlepsie lebo tiez som doma 🙂 aj ked som citala, ze vecer velmi neodporucaju aby si telo oddychlo, ale neviem co je na tom pravdy

mamina321
13. okt 2017

@sandy152 hlavne zo začiatku sa mi stávalo že po námahe mi vyšlo z vpichu ešte krv, že som sa ohla pre niečo, nakladala umyvacku a zrazu na tričku krv... A vtedy som pichala ešte o 19hod tak vždy sa našlo niečo čo som robilz....potom som pár krát pozabudla čas a sa mi to natiahlo pichať medzi 20:30-21hod a to už fakt len vegetim a nič nerobím.

sandy152
13. okt 2017

@mamina321 jaaj tak to potom budem aj ja vecer, ja som to brala len tak ze co ked si najdem rano // ciarky a mam si pichnut hned fraxik a ja budem cakat do vecera tak ay sa nic nestalo za ten cas 🙈

snehuuulienka
13. okt 2017

@sandy152
@mamina321 mne to pichla sestrička na hematologii o cca 10:30.....takže si picham takto už dva dni

mamina321
13. okt 2017

@sandy152 ja som si našla // tri dni pred MS, úplne nesvoja že tak skoro tak krásne test ukázal, som pockala ešte na druhy deň či vyjde zase pozitívny a až v ten večer som pichla.... ja som sa obhajovala tým že ved testovať som teoreticky mohla až v deň MS akebo po... takze tak 🙂

mamina321
13. okt 2017

@snehuuulienka keď si pravidelne doma tak sa da, ale ja chodím často po doktoroch a to si neviem predstaviť ako by som pichala.