Je bezpečné absolvovať röntgen zubov v tehotenstve?
Dobrý deň, som v 12tt + 6, môžem absolvovať RTG zubov? Je to bezpečné? či radšej sa tomu vyhnúť a niečo vytrpieť. Ďakujem za odpoveď.
@lenulig máš problémy? Potom sa poraď so zubárom, ja keď som bola tehotná spravila mi len preventivku a všetko ostatne sme nechali tak- ale je pravda, že nemala som ani nejaké problémy- skôr take ako dentálnu hygienu a pod. sme v tom čase proste neriešili .
@lenulig Robi sa to uplne standardne, na tvoje telo ti daju ochranny navlek. Urcite by som netrpela s bolestami cele tehotenstvo.
RTG s prislusnymi ochrannymi prostriedkami je menej nebezpecne ako toxiny, ktore uvolnuju bakterie v pokazenom zube do krvi
Urcite nie !! Ale mevoem aky je problem. Boli ta zub
Neboli ma ani tak zub ako mi opuchla celá polka tvare, a včera to bola hrôza, a tusim ma boleli skôr ďasná, ale idem inému zubárovi a ten istotne bude chcieť urobiť rtg aby sme videli ci nie sú zapálené dasna..každopádne sa opýtam a uvidim..ďakujem zatiaľ za odpovede..
Pred kazdym jednym rtg sa ta opytaju ci nie si tehotna. A pozakryvaju ta v kazdom pripade, takze uvidis ako sa k tomu postavia priamo v ambulancii ale rtg zubov by pre tehotenstvo nemal byt taky problem… brucho by ti asi nesnimali ale zuby hadam ano
Ak ti opuchla polka tvare tak oveľa viac riskuješ keď problem nebudeš riešiť 😅 dávka radiácie v takom röntgene je približne rovnaké radiácii ktorej si vystavená za 1 deň života na zemi pre porovnanie.
Ja som mala boľavé koleno, prvý trimester, nechceli mi robit RTG, vraj veľmi riskantne ..
@lenulig keď som nevedela ze som tehu robili mi normálny RTG zubov a keď vypĺňali kanáliky niekoľko krát opäť rtg ci je správne vyplnený. A aby nebolo málo v 23 t som si zlomila a vyklbila členok a urobili mi aj rtg pľúc koli operaciu😱 a potom asi ešte 3x rtg počas hojenia. No co ti poviem keď som to vravela gynekologické ze mam strach povedala ze ten prvý rtg zubov keby dačo urobili tak potratim. A na tie ostatne ze dieťatko už bolo vyvinuté tak ze nevadí.

@lenulig Treba oznámiť tehotenstvo svojmu zubárovi a rozhodne on či ano alebo nie