icon

Je bezpečné podstúpiť magnetickú rezonanciu počas tehotenstva?

3. aug 2025

Ahojte, už mám niekoľko ročné problémy s kolenami a ramenom. Teraz som tehotná, 22tt. Riešiť to teraz alebo počkať až po pôrode? A ak by som čakala a kojila, nebol by s tým problém? Neriešila som to skôr, lebo som si to nemohla dovoliť a bola som už na tú bolesť zvyknutá. No teraz ma to veľmi obmedzuje.

mamina7070
3. aug 2025

v tehotenstve ti takyto neakutny stav rieist MRi nebudu

zuzubb007
3. aug 2025

To ti nikdo nebude teraz riešiť, si tehotná!!

autor
3. aug 2025

Čítala som, že MR je v druhom a treťom trimestri v poriadku

luliu
3. aug 2025
@anonym_autor

Čítala som, že MR je v druhom a treťom trimestri v poriadku

@anonym_autor akože niekoľko rokov máš problémy, trpela si, ale neriešila a teraz keď si tehotná, chces riskovať poškodenie dieťaťa. Nepochopím toto zmýšľanie ....... Keď si vedela vydržať niekoľko rokov, tak pár mesiacov by nemal byť problém

gregik66
3. aug 2025
@zuzubb007

To ti nikdo nebude teraz riešiť, si tehotná!!

MRI v tehotenstve aj pocas dojcenia je uplne vpohode, a jasne ze ti ho spravia. Ja by som sla radsej teraz ako potom s novorodencom to riesit
@zuzubb007 A co? Pri mr sa nevyuziva ziarenie. Akym sposobom by bolo vysetrenie nebezpecne.

gregik66
3. aug 2025
@luliu

@anonym_autor akože niekoľko rokov máš problémy, trpela si, ale neriešila a teraz keď si tehotná, chces riskovať poškodenie dieťaťa. Nepochopím toto zmýšľanie ....... Keď si vedela vydržať niekoľko rokov, tak pár mesiacov by nemal byť problém

@luliu akym sposobom mr poskodi dieta? Vies na akom principe funguje? Podla ebm je mri v tehotenstve bezpecne

autor
3. aug 2025
@gregik66

@luliu akym sposobom mr poskodi dieta? Vies na akom principe funguje? Podla ebm je mri v tehotenstve bezpecne

@gregik66 mňa už pred pár rokmi lekár poslal na RTG, ale tam mi samozrejme nič nezistili. Mám ísť skúsiť ísť opäť za ním, nech ma pošle na MRI alebo si to zaplatiť sama?

gregik66
3. aug 2025
@anonym_autor

@gregik66 mňa už pred pár rokmi lekár poslal na RTG, ale tam mi samozrejme nič nezistili. Mám ísť skúsiť ísť opäť za ním, nech ma pošle na MRI alebo si to zaplatiť sama?

@anonym_autor urcite ries s lekarom, aj tak co spravis s vysledkami? Normalne obvodak, ortoped, mozno reumatolog?

kiki68
3. aug 2025

MR je bezpecne aj v tehu ( dokonca pod MRI prebehol porod), skor ci vobec toto niekto bude riesit, ak nie je naozaj akutny stav. Ale bezne sa uz MRI vyuziva v prenatalnej diagnostike, ak potrebuju urcit nejake vady dietata a placenty, maternice . Cize nebezpecne to nie je.

autor
3. aug 2025
@kiki68

MR je bezpecne aj v tehu ( dokonca pod MRI prebehol porod), skor ci vobec toto niekto bude riesit, ak nie je naozaj akutny stav. Ale bezne sa uz MRI vyuziva v prenatalnej diagnostike, ak potrebuju urcit nejake vady dietata a placenty, maternice . Cize nebezpecne to nie je.

@kiki68 podľa mňa to je akútny stav, nakoľko tým kolenom a ramenom ledva hýbem

gregik66
3. aug 2025
@anonym_autor

@kiki68 podľa mňa to je akútny stav, nakoľko tým kolenom a ramenom ledva hýbem

@anonym_autor urcite chod z obvodnym, posle ta na ortopediu a tam ti spravia vysetreni ktore su bezpecne neboj. Vidis, tu z teb sprvia jedine hlupanu ktora chce ublizit svojmu dietatu. Dokonca v niektorych pripadoch spravia aj rtg v druhom trimestri pri spravnej ochrane bruska

ivka21
3. aug 2025

@anonym_autor tak aspoň u nás sa čaká 8m cez poisťovňu Martin.ake úprimne asi by som ti neriskovala v tehu. Ano RTG môžes dajú ti vestu.

gregik66
3. aug 2025
@ivka21

@anonym_autor tak aspoň u nás sa čaká 8m cez poisťovňu Martin.ake úprimne asi by som ti neriskovala v tehu. Ano RTG môžes dajú ti vestu.

@ivka21 a preco by si mr neriskovala ale rtg ano? Vies ako funguje mr?

autor
3. aug 2025

Ja osobne si myslím, že mr je bezpečnejšia ako rtg

mamina7070
3. aug 2025

sa objednaj k ortopedovi/neurologovi na termin sa aj tak caka par tyzdnov ak on uzna ze mri treba da ti ziadanku a budes zasa tyzdne cakat na termin to ti mozno vyjde
cele aj na cas po porode

anonym_e38491
3. aug 2025

Mne sa zlomil v 17tt stavec,vytiekla platnicka mri mi nikto nerobil ani ct musela som vydrzat do porodu,byt tebou vydrzim,ja som zila v zahranici nikto si neveril aby ma tam poslali

bosorkabb
3. aug 2025

Mne MRI počas tehotenstva neurobili až po pôrode ma zobrali priamo z pôrodnice. Ležala som v nemocnici a bolo podozrenie na rakovinu.

gregik66
3. aug 2025
@bosorkabb

Mne MRI počas tehotenstva neurobili až po pôrode ma zobrali priamo z pôrodnice. Ležala som v nemocnici a bolo podozrenie na rakovinu.

@bosorkabb to bolo preboha kde a kedy? 🤦🏼‍♀️ na mr sa diagnostikuju aj ochorenia plodu pocas tehotenstva, aj problemy s placentou

bosorkabb
3. aug 2025
@gregik66

@bosorkabb to bolo preboha kde a kedy? 🤦🏼‍♀️ na mr sa diagnostikuju aj ochorenia plodu pocas tehotenstva, aj problemy s placentou

@gregik66 Ružinov cca 5 rokov dozadu.