icon

Je možná interrupcia v 12. týždni?

micinka20676
17. mar 2025

Ahojte boli ste niektorá na interupcii v 12 tt.,či to je vlastne možné,doktorka hovorila že mám sa objednať a skúsiť už som aj objednaná ale neviem či prejdem

cukroska
Autor odpoveď zmazal
rachel36a
17. mar 2025

UPT sa dá vykonať do ukončeného 12tt...neskôr len zo závažných zdravotnych dôvodov matky alebo plodu

micinka20676
autor
17. mar 2025

@rachel36a ja som 10+5

rachel36a
17. mar 2025

@micinka20676 tak to ti ešte urobia

krasneleto
17. mar 2025

interrupcia na vlastnu ziadost do ukonceneho 12 tt co je 11+6... inak zasada konzilium a to len tak rozhodne nejde, najma ak je dieta zdrave...

termartom
17. mar 2025

Nechaj žiť 🙏🙏🙏

vorkola
18. mar 2025

@termartom Dobre si jej to napisala, nech necha zit,,dietatko, .co ak uz nebudes moct
mat,? ,ale vycitky svedomia ,,zabila som ,, ju nepustia do smrti,,,UZ sa to zvratit neda

lila246
18. mar 2025

@termartom budes jej ho naplno sponzorovat do 18stky dietata? ;)

any_soj
18. mar 2025

@micinka20676 ahoj. Ak je niečo, čokoľvek, čo by ti pomohlo zachovať dieťaťu život, napíš mi prosím. Urobím možné aj nemožné, aby si nemusela žiť s tým, čo sa chystáš urobiť.
Ak ide o peniaze, to je najmenej, viem sa aj ja zaviazať dlhodobo prispievať, a som si istá, že viem aj zohnať ďalších dlhodobých darcov.

micinka20676
autor
18. mar 2025

@vorkola ja nechápem ,prečo mi na otázku odpovedáte úplne inak.Mam na to dôvod a deti už mám 4.

micinka20676
autor
18. mar 2025

@any_soj nieje všetko len o peniazoch treba sa pozerať aj na iné veci a nie peniaze

tetapetra
18. mar 2025

@micinka20676 este stále je 12t. Záborska sa však bude znova snažiť znížiť na 8t. Zatiaľ 12t. Držím palce.

adma11
18. mar 2025

@micinka20676 radšej daj na adopciu. Vieš koľko žien po ňom túži.....

ysseba
18. mar 2025

@micinka20676 Ak si 10+5, tak to stíhaš. Ale samozrejme ešte aj pred zákrokom robia ultrazvuk, že v ktorom tt si, nespoliehajú sa na to, čo napíše tvoj gynekológ....

micinka20676
autor
18. mar 2025

@tetapetra nechápem

chvostik1
18. mar 2025

Joj, nezvyknem sa zapájať do takýchto debát lebo je to voľba každej ženy. Ale "milujem"" tieto žvásty typu "nieje to len o peniazoch a už mám doma veľa detí". A zodpovednosť s rozumom sa podeli kam keď si vedela, že už viac deti nechceš lebo ich máš už dosť a nemáš pre je také zázemie ako by potrebovali?

Keď viem, že ďalšie deti nechcem lebo ich už mám vyše hlavy, tak už po 4 pôrode si sa mala dať sterilizovať alebo používať ochranu. A nie tu karhat keď sa náhodou nejaká mamička ozve, že ti buď pomôže alebo poradí utajený pôrod.

mizoko
18. mar 2025

@vorkola to nebola otázka na ktorú sa autorka pýtala. Svoje súdy si nechaj do kostola. Nevieš prečo sa tak rozhodla a ani tá do toho nič nie je. Ak nevieš odpovedať iba brizgat tak radšej nepíš nič.

mizoko
18. mar 2025

@adma11 jasne,preto sú plné detské domovy. Môžeš túžiť po dieťati ale naše zákony sú v tomto tak drbnute že ho nikdy z decaku nemusíš dostať aj keď sú preplnené. Celé na hlavu. Teraz to nemyslím v zlom. Naozaj sú tie podmienky sialene

chvostik1
18. mar 2025

@mizoko podmienky pre adopciu nie su šialené. Ale povedzme si úprimne... V decakoch sú prevažne rómske a poloromske detičky. Vacsinou staršie ako 3r lebo sú odoberane z nevyhovujúcich podmienok. A veľmi veľa rodičov túži po bielom dietatku, novorodeniatku. Prípadne cca do 3 rokov. Bábätká sa "rozoberu" vždy hneď ako teplé rožky.

mizoko
18. mar 2025

@chvostik1 mám inú skúsenosť 🙂🫶🏼 naozaj sú tie podmienky na adopciu veľmi náročné aj napriek tomu že ti je jedno akej farby pleti bude dieta

tetapetra
18. mar 2025

@micinka20676 že ešte stíhaš

any_soj
18. mar 2025

@mizoko to nie je pravda. V detských domovoch sú deti, ktoré buď nie sú voľné na adopciu, ale len na pestúnsku starostlivosť, tie väčšina žiadateľov nechce (jedno také máme). Alebo sa tam dostali odobratím z rodiny v neskoršom veku. Alebo veľmi vážne choré.
Novorodenec, ktorého matka uvoľní na adopciu sa v domove neohreje, a často ani na chvíľu nejde, ale rovno z pôrodnice k novým rodičom, ktorí už od dňa pôrodu chodia za ním do pôrodnice. Ak by sa toto dieťa narodilo a dostalo na adopciu, pár, ktorý by ho dostal, už teraz naň čaká niekoľko rokov (v niektorých krajoch aj 7), prešiel dôkladnou prípravou a výberom, či je vhodný pre dieťa.
Etnikum už dávno nie je problém, mnohí žiadatelia sú ok s akýmkoľvek. Aj my.
Podmienky nie sú šialené. Treba prejsť psychotesty, mať dôstojné bývanie a absolvovať prípravu. V rámci prípravy je aj návšteva zo sociálky. To je všetko. Nič, čo by normálnemu človeku malo spôsobovať problémy.

micinka20676
autor
18. mar 2025

@chvostik1 ja som sa nepýtala na váš názor ja som podala jasnú otázku

tiezjedna
18. mar 2025

@micinka20676 nenechaj sa tu zvyklať kecami typu "nezabíjaj". Nikto nemá právo ťa súdiť, dámam asi nedocházda, že prijatiu takéhoto rozhodnutia predchádza veľa premýšľania a obvykle aj silné dôvody... A áno, v tomto týždni ti zákrok urobia. Držím palce👍

bielasovicka
18. mar 2025

Ženy, co sú to za reči zase? Vy sa nestarajte do jej rozhodnutia, ani ona sa nestará do vášho života. Keď chce ísť na potrat tak nech ide je to jej vec. Nie vaša. Vy sa rozhodujte o svoje tehotenstvo. To vám fakt robí dobre, stále drbkat niekoho za jeho rozhodnutie?A 0hlavne,pytala sa na úplne iné.

bielasovicka
18. mar 2025

Samozrejme, sú tu aj našťastie normálne odpovede.