icon

Je možné pri hraničných výsledkoch testov mať zdravé dieťa?

smejka8
18. mar 2026

Ahojte, som v 16tt. Prvé detailne sono bolo v poriadku, NT 1,7, nosova kostička prítomná atd. Horšie mi vyšli žiaľ krvne testy a to PAPP-A: 0,40
• free β-hCG: 1,34
• AFP: 0,58
• uE3: 0,67
• hCG: 0,97
Mal niekto skúsenosť že i keď sono bolo v poriadku a výsledky z krvy horšie že dieťa bolo zdravé? Najskôr mi vychádzal DS 1:150 potom to znížili po zvážení ďalších hormónov na 1:95.

Ďakujem

babushkaem
18. mar 2026

jasne, lebo tieto testy su len statistika. ak si chces byt ista chod na mofrosono, resp na trisomy testy... ale toto by som absolutne nebrala do uvahy

krasneleto
18. mar 2026

@smejka8 osobna skusenost hovori, ze tie testy by mali skutocne zakazat... zbytocne to stresuje mamicky... mne po prepocte na vek vyslo riziko 1:42, kocka co lezala so mnou po amnio 1:4 ... a deti mame zdrave...

anonym_420a62
18. mar 2026

@smejka8 tiež ma vystrašili testy a deti mám zdravé, ale vždy je tam ta hlupa otazka čo ak .. ak chceš mať sridečko na mieste daj si spraviť trisomy

summer138
18. mar 2026

@smejka8 máš nízke PAPPA je to ukazovateľ placenty, ja som mala 0,4, podobne výsledky ako ty, dieťa bolo zdravé dostala som ťažkú preeklampsiu.

smejka8
autor
18. mar 2026

Ďakujem pekne za názory, samozrejme na morfologické sono som objednaná do MT a podľa toho už budeme ďalej riešiť ďalšie buď testy alebo amnio(ktorej by som sa samozrejme najradšej vyhla) mám pred 35 tak zrejme aj to zhoršilo vysledky.

anonym_a9fd5c
18. mar 2026

@smejka8 mne ukázali riziko a mali bohuzial aj pravdu … sla by som pre klud na trisomy

michaela329
18. mar 2026

A mne vyšli dobre, aj napriek veku -38 a nebolo to dobré (prišlo sa na to na morfe) Vôbec sa neplaš.

any_soj
27. mar 2026
@smejka8

Ďakujem pekne za názory, samozrejme na morfologické sono som objednaná do MT a podľa toho už budeme ďalej riešiť ďalšie buď testy alebo amnio(ktorej by som sa samozrejme najradšej vyhla) mám pred 35 tak zrejme aj to zhoršilo vysledky.

@smejka8 ak sa jej chceš vyhnúť, tak na ňu samozrejme nemusíš ísť. Nie je absolútne nič, ako by amniocenteza mohla tvojmu dieťaťu pomôcť 🙂