icon

Je možné pri hraničných výsledkoch testov mať zdravé dieťa?

smejka8
Dnes o 08:23

Ahojte, som v 16tt. Prvé detailne sono bolo v poriadku, NT 1,7, nosova kostička prítomná atd. Horšie mi vyšli žiaľ krvne testy a to PAPP-A: 0,40
• free β-hCG: 1,34
• AFP: 0,58
• uE3: 0,67
• hCG: 0,97
Mal niekto skúsenosť že i keď sono bolo v poriadku a výsledky z krvy horšie že dieťa bolo zdravé? Najskôr mi vychádzal DS 1:150 potom to znížili po zvážení ďalších hormónov na 1:95.

Ďakujem

babushkaem
Dnes o 08:24

jasne, lebo tieto testy su len statistika. ak si chces byt ista chod na mofrosono, resp na trisomy testy... ale toto by som absolutne nebrala do uvahy

krasneleto
Dnes o 08:34

@smejka8 osobna skusenost hovori, ze tie testy by mali skutocne zakazat... zbytocne to stresuje mamicky... mne po prepocte na vek vyslo riziko 1:42, kocka co lezala so mnou po amnio 1:4 ... a deti mame zdrave...

anonym_420a62
Dnes o 08:54

@smejka8 tiež ma vystrašili testy a deti mám zdravé, ale vždy je tam ta hlupa otazka čo ak .. ak chceš mať sridečko na mieste daj si spraviť trisomy

summer138
Dnes o 09:12

@smejka8 máš nízke PAPPA je to ukazovateľ placenty, ja som mala 0,4, podobne výsledky ako ty, dieťa bolo zdravé dostala som ťažkú preeklampsiu.

smejka8
autor
Dnes o 11:24

Ďakujem pekne za názory, samozrejme na morfologické sono som objednaná do MT a podľa toho už budeme ďalej riešiť ďalšie buď testy alebo amnio(ktorej by som sa samozrejme najradšej vyhla) mám pred 35 tak zrejme aj to zhoršilo vysledky.