Je normálne neísť počas tehotenstva na PN?
Je tu zena, ktora je tehotna a nesla od zaciatku tehotenstva na PN? Co citam v terminovkach, skupinach, vidim to v praci ( pracujem na velmi stresovej pozicii na HR vo firme so 6000 tis zamestnancami) mam pocit, ze kazda je na PN od 5 tt... nam sa po niekolkych rokoch, IvF, atd zadarilo prirodzene a som v 11 tt.... som snad jedina, ktora nesla na PN?
Bolo mi medzi 6 a 9 tyzdnom blbo od zaludka, napinalo ma, teraz bolia krize, ale nemam pocit, ze je to na PN. A teraz neviem, ci je to vlastne v poriadku, ze mi neni tak zle, zeby som potrebovala PN... mam pochybnost, ci tehotenstvo je take ake ma byt alebo to je zle znamenie, lebo mi neni zle ako vsetkym navokol... dakujem za nazor 🙂
Nebola som na PN, ani nepoznám žiadnu ženu vo svojom okolí, ktorá by bola kvôli tehotenstvu na PN.
@angel993 niektore slepice asi cakaju ze budem spravu od lekara nosit so sebou a kazdemu ju ukazovat na pockanie, aby ona hviezda bola spokojna, ze mam PN opravnene. Ze zeny 🤮
@babulkomale ja som zazila tiez odsudzovanie zo strany okolia,ale nechcelo sa mi kazdemu vysvetlovat,ze sice pracujem v kancli,ale zachody mame o poschodie nizsie cez cca 50 schodov a so zlomenou nohou by sa mi tazko letelo o barlach grcat kazdu chvilu.nehovoriac o tom,ze praca leteckeho dispecera sa tazko praktizuje s hlavou v zachode...
Ja som pri dcere išla PN v cca 5mesiaci pracovala som ako kuchárka
Síce práca nebola náročná vtedy ale strašne mi trpli prsty na rukách nič som nevedela držať a potom 2m pred termínom sa mi znizoval krcok.
Teraz som tiež kuchárka a keby sa mi podarí otehotnieť isto by som dlho nerobila .
Varím pre veľké množstvo ľudí
Natahujem sa s tovarom a atď .
Takže je to podľa mňa o Tom ako sa cítiš a akú ťažkú prácu máš
Ja v mojom okolí nepoznám vôbec nikoho kto bol na PN, teda okrem mňa, ale ja som mala rizikové tehotenstvo, lebo som krvácala, musela som len ležať a aj to som bola viac ako dva mesiace v nemocnici.
Nie, nie si.
Ja tiez nepoznam nikoho, kto by siel vyslovene len tak od zaciatku na PN. Pravdou ale je, ze sa to nejak "tradicne" tak caka a aj mne vraveli viaceri, ze ved otehotniem a hodim sa PN a vela zien rozprava takym stylom, akoby ze ked otehotneju, rataju s tym, ze budu hned PN. Ale nakoniec aj tak vacsina PN nesla. Viaceri lekari teraz nechcu ani vypisovat zeny, lebo to vela zien zacalo zneuzivat a niektore maju aj zdravotne problemy a aj tak ich lekari vypisat nechcu, lebo to poistovne zacali prisnejsie kontrolovat. Plus malo by to fungovat tak, ze pokial je praca rizikova, zamestnavatel preradi zenu na bezpecnu poziciu a pokial to nevie, tak som sa docitala, ze mala by zena ostat doma s nahradou mzdy od zamestnavatela. Ale jasne, ze aj pre zamestnavatela je jednoduchsie, ked sa zena da vypisat a takisto pre zenu je lahsie toto riesit ako sa natahovat so zamestnavatelom.
No a vela robi aj aka praca to je. Ked ma zena nejake mierne tazkosti, tak kancelarsku pracu zvladne, obcas odbehne sa vyvracat, ak ma nevolnosti len mierne. Zena co robi za pasom a stale stoji, bude mat problem aj s mienymi nevolnostami. Take ze vyslovene tazke nevolnosti, to zase ma maloktora. A je v pohode ked nemas nevolnosti. Nie kazda ma.
Ja sa ti vyjadrím k tomu ze som tiež podla vás prizivnicka ale mne sa otehotnieť podarilo keď som sa dala na PN so súhlasom vedúcej sme sa dohodli pretože ja som mala psychicky a fyzicky náročnú robotu ze u nás nikto nevydrží robiť a ťahala som celé dni sama väčšinou. Síce som potratila ale vrátila sa späť do roboty a otehotnela znova a išla hneď po zistení na PN pretože riziková.. žiaľ tiež potrat a následne vyšetrenia, operácie atď.. teraz som znova späť v práci ale ak znova otehotniem tak riziková s ležanim doma bohužiaľ a aj to je vo hviezdach ci raz sa nám podarí po tom všetkom.. a predstav si od 19stich podstivo pracujem a odvádzam dane atď takže treba sa pozrieť aj z druhej strany ze byť doma na PN a nikam nemôžeš ani ísť len sedieť doma na riti určite není žiadna výhra a tým ženám to určite nestojí za to len tak
@simona92101 blbcovi nevysvetlis, mudremu staci naznacit 🤷
@lienka.7 vzdy sa najde par takych co to vyuziju. A? To teraz znamena,ze kazda je na pn z rozmaru? Kazda je pijavica? 🤦🤦 ja som bola pri oboch tehu pn od zaciatku,pre pokoj tvojej duse,zo zdrav.dovodov a niekolkokrat aj hospitalizovana,ale aj keby som ich nemala tak co?! Pred tehotenstvom som od skoly vkuse robila,bez pn,bez dovolenky. Po porode,od 4m syna brigada a od jeho 2r praca na tpp. Potom neskor druhe tehotenstvo. A predstav si,ze ani ja nepoznam jedinu zenu na pn ktora by sla len tak z nudy
@petulda333 ty vieš čítať aj s porozumením alebo tu budeš stekat ako ostatné, čo boli na PN s rizikovým?
Mimochodom, aj tu priamo na fóre je niekoľko žien, ktoré využívajú a zneužívajú všetko, čo sa da, a ani sa tým netaja.
@lienka.7 citam citam co perlis
U nás v práci bežné ženy idú na PN, niektoré od začiatku tehotenstva, niektoré od cca 6 mesiaca.... AVSAK mame fyzicky náročnú prácu na 3 smeny a zmena pracovného zamerania nie je možná... Maximálne tie tehotné nerobia nočné.... Ale na druhej strane kolegyňa co je aktuálne v 5 mesiaci, je na poobednej smene už skoro "nepoužiteľna" lebo už je večer veľmi unavená a fakt nevládze... Takže nie je robota ako robota...
Nesúď a buď rada, že rizikovú pn nepotrebuješ. Je dosť možné, že ju budeš niekedy v budúcnosti potrebovať. Ja som donosila jedno dieťa normálne, druhé som musela na PN a tretie zas normálne, s tým, že som si dávala sakra pozor na stres a výkon aby som zas neskončila na PN. Takže - nesúď. To, že ty to zvládaš bez pn, nerobí z teba nejakú výnimočnú osobu. (A áno, sú aj ženy, ktoré sa dajú "vypísať", ale to sa netýka len tehotných, podvádzanie je žiaľ ešte stále slovenský národný šport, či už pnky, ale aj paragrafy, dane, dovolenky,..., takže neviem, prečo zrovna tehotenská PN ťa vytáča, mi nehovor, že na hr riešite len tieto vecičky 🤭🤭🤭).
Ja som úplne rada za toto vlákno a za tie komentáre! Ja som len na úplnom začiatku a mám čisté paranoje lebo čo to tu vo vláknach čítam tam je 90% žien na PN a samé problémy a skoro vôbec nikde sa nepíše o peknom priebehu tehotenstva. Ja pracujem na stavbe a úplne ma napadla myšlienka ísť na PN ale nie že by trebalo ale pre istotu lebo tuto som nadobudla pri tých 90% že je to NORMÁLNE a POTREBNÉ takže som rada že sa tu konečne píše aj o dobrom priebehu.
Ba mňa tlačil kvôli PN samotný Dr. Kvôli detským chorobám v škole - som vychovavateľka. Nešla som, cítila som sa dobre a sezóna najhorších vírusov začína až teraz. To som už mala ísť na materskú. Pn nie je povinnosť, ak sa dobre cítiš a vieš akú náročnú prácu máš.
Ja som šla na PN až v siedmom mesiaci. Dovtedy som pracovala,starala sa o deti, študovala. Pokiaľ nie je nejaký extra zdravotný problém tak prečo nepracovať. No ak je žena unavená, preťažená a už nevládze,tak pokojne nech ide na PN. Ja som za PN aj keď je žena vystresovaná po predchadzajúcich potratoch. Aj psychické zdravie je zdravie, ktoré treba udržiavať.

Ja som bola PN od 4tt, ale oveľa radšej by som pracovala každý deň, ako každý deň tŕpnuť, či hematóm nestiahne bábätko, či na ďalšej kontrole bude ešte srdiečko biť, či to dotiahneme aspoň do 26tt, či vydržím otvorená na 4 cm ešte aspoň mesiac.
Takže ženy, nikdy neviete aký problém má žena na PN, niektoré o tom nechcú hovoriť, preto povedia že sú PN kvôli práci. Ja som tiež nikomu nehovorila, že lekári mi povedali že v danej situácii môžem len čakať a modliť sa. Že oni mi nevedia pomôcť, mám mať prísny kludovy režim. Kolegyne čakali že prídem do práce, veď aj oni boli tehotné a pracovali a ja predsa nemám fyzicky náročnú prácu.