Je stres v práci dôvodom na PN počas tehotenstva?
Je velky stres v praci a nezvladnutelne tempo a tlaky dovod na pn pocas tehotenstva?
Ak máš rizikové tehotenstvo, tak určite áno. Ale tak samozrejme to všetko závisí od tvojho lekára, ako sa k tomu postaví. Každý je iný.
Dalsi slaby kus, ktory otehotnel… 🙄
A nemal by sa k tomu vyjadriť nahodou lekar???
nie, to dovod nie je, pokial nemas zdravotne komplikacie z toho.
si myslis ze teraz kazda tehotna sa hned hadze na PN kvoli tomu ze ma stres v praci? ved to sme mali kazda. to by ziadna tehotna nerobila..si myslis ze je to terno byt doma a vychadzat len 2hod doobeda a 2hod pobede? ver tomu ze doma ti bude ste viac prepinat.
ine je, ak naozajteda mas zamestnanie, ktore je narocne v tom zmysle, ze to lekar uvidi na PN. alebo sa porad so zamestnavatelom, a nech ta preradi na miesto, adekvatne tehotnej,.ak ti nevie take miesto poskytnut, tak ti ma dat nahradu za uslu mzdu
Dalsi slaby kus, ktory otehotnel… 🙄
@cyberk kks z tvojho komentáru mi je normalne zle…asi nemáš predstavu co stres, najmä chronicky dokáže spravit so zdravým človekom a telom ktoré nevyzivuje este aj dieta a nemá do toho búrku hormónov.prajem ti aby si to nikdy nemusela zažiť a byt slabý kus..
Tiež mi to príde také fňukanie
A nemal by sa k tomu vyjadriť nahodou lekar???
@luciaruz nie, teraz tu budu na dnes dva tabory a bude sa to riesit cely den🙈
Nie, neprislucha k nemu ziadna zodpovedajuca diagnoza, ktoru by lekar mohol vykazat socke.
Nie, neprislucha k nemu ziadna zodpovedajuca diagnoza, ktoru by lekar mohol vykazat socke.
@drahomirrra ale čoby nie - kolegyňa bola 1/2 roka na PN kvôli problémom zo stresu - a to nebola ani tehotná ...
nie stre, ale jeho nasledky a dopad na tehotnu zenu mozu byt dovodom, ak sa necitis dobre, komfortne, mas nejake tazkosti, bolesti...skoda sa trapit, a nasledne predcasne porodit, a potom sa trapia min. dvaja...to, co pocitujes ty, citi a vnima aj tvoje dieta...
Mne môj doktor napr.predpísal Utrogestan, vedel v akomstresujúcom prostredí pracujem. A vysvetlil mi, že počas veľkého stresu keď sa vyplavuje kortizol, sa nemôže tvoriť dostatok progesterónu. Ten je pre udržanie bábätka esenciálny.
@drahomirrra ale čoby nie - kolegyňa bola 1/2 roka na PN kvôli problémom zo stresu - a to nebola ani tehotná ...
@biba_18 Ale to potom nie je "iba" stres. Predpokladám že mala prislúchajúcu diagnózu. Čo ja viem, depresia, panická porucha, úzkosti. Nie stres.
@biba_18 Ale to potom nie je "iba" stres. Predpokladám že mala prislúchajúcu diagnózu. Čo ja viem, depresia, panická porucha, úzkosti. Nie stres.
@drahomirrra prepána, šak samozrejme že nie stres ako taký - ale dlhodobé účinky určite nie sú dobré a ak má rodička obavy, to už dôvodom byť môže ...
@drahomirrra prepána, šak samozrejme že nie stres ako taký - ale dlhodobé účinky určite nie sú dobré a ak má rodička obavy, to už dôvodom byť môže ...
@biba_18 tak ale ak si si nevšimla, je tu veľa žien, ktoré len ocikaju test a už sa hádžu na PN. A stres je len stres. Vsak kto v dnešnej dobe necíti stres? To majú byt všetci na PN? Lebo Ved mám stres? Troska odveci.
Možno riešenie by bolo sa naucit so stresom pracovať . Na akej pozícii pracuješ ?
@biba_18 tak ale ak si si nevšimla, je tu veľa žien, ktoré len ocikaju test a už sa hádžu na PN. A stres je len stres. Vsak kto v dnešnej dobe necíti stres? To majú byt všetci na PN? Lebo Ved mám stres? Troska odveci.
@aurora33 hmmmmmm, taketo zelezne lejdy... a kde/aku mas ty slabu stranku? kazdy ju niekde ma....
pokial bude kludna, ze sedi doma bez prijmu a s vychadzkou maximalne hodinu denne - smelo do ucelovej PNky
@biba_18 Nehnevaj sa, ale ktorá rodička nemá obavy? Akože to má byť celý národ na PN, lebo má z niečoho obavy?
@biba_18 Nehnevaj sa, ale ktorá rodička nemá obavy? Akože to má byť celý národ na PN, lebo má z niečoho obavy?
@drahomirrra prečo by som sa hnevala - ja len vravím že to je možné - a na to sa autorka pýtala 🙂
@aurora33 a čo sa týka dôvodov prečo chce byť niekto radšej doma ako v stresujúcej robote - do toho je teba veľké kulové...
Konzultuj to s lekarom .. nie na MK. Nikto nevie ani kde pracujes ani nepozna okolnosti. Je to na tebe a lekarovi … v dnesnej dobe s trochou fantazie a hereckeho talents dosiahne PN kto chce.. ucelove PN nie su len Svk vysadou len napr v ES neexistuju ziadne vychadzky, pretoze neexistuju kontroly a kazdy si robi, co chce … jedine do zahranicia nemozes cestovat
Stres som dlhodobo nevnímal a trochu aj podceňoval, až sa to raz prevalilo a bolo zle. To píšem len na margo niektorých premúdrelých komentárov v tejto téme.
Autorka, ak máš pocit, že ti stres nejak nerobí dobre, rieš to so svojím lekárom a zbytočne to neodkladaj.

Pred tehotenstvom ste nemali také tempo?