icon

Je stres v práci dôvodom na PN počas tehotenstva?

2. júl 2025

Je velky stres v praci a nezvladnutelne tempo a tlaky dovod na pn pocas tehotenstva?

Strana
z2
martul
2. júl 2025

Pred tehotenstvom ste nemali také tempo?

vikafial
2. júl 2025

Ak máš rizikové tehotenstvo, tak určite áno. Ale tak samozrejme to všetko závisí od tvojho lekára, ako sa k tomu postaví. Každý je iný.

cyberk
2. júl 2025

Dalsi slaby kus, ktory otehotnel… 🙄

biba_18
2. júl 2025
@cyberk

@cyberk ale no taaak ... lepšie ak bude doma ako by sa mala nervovať a dieťa s ňou ...

luciaruz
2. júl 2025

A nemal by sa k tomu vyjadriť nahodou lekar???

balerina2025
2. júl 2025

nie, to dovod nie je, pokial nemas zdravotne komplikacie z toho.
si myslis ze teraz kazda tehotna sa hned hadze na PN kvoli tomu ze ma stres v praci? ved to sme mali kazda. to by ziadna tehotna nerobila..si myslis ze je to terno byt doma a vychadzat len 2hod doobeda a 2hod pobede? ver tomu ze doma ti bude ste viac prepinat.

ine je, ak naozajteda mas zamestnanie, ktore je narocne v tom zmysle, ze to lekar uvidi na PN. alebo sa porad so zamestnavatelom, a nech ta preradi na miesto, adekvatne tehotnej,.ak ti nevie take miesto poskytnut, tak ti ma dat nahradu za uslu mzdu

dollyzv
2. júl 2025
@cyberk

@cyberk kks z tvojho komentáru mi je normalne zle…asi nemáš predstavu co stres, najmä chronicky dokáže spravit so zdravým človekom a telom ktoré nevyzivuje este aj dieta a nemá do toho búrku hormónov.prajem ti aby si to nikdy nemusela zažiť a byt slabý kus..

aurora33
2. júl 2025

Tiež mi to príde také fňukanie

balerina2025
2. júl 2025
@luciaruz

A nemal by sa k tomu vyjadriť nahodou lekar???

@luciaruz nie, teraz tu budu na dnes dva tabory a bude sa to riesit cely den🙈

drahomirrra
2. júl 2025

Nie, neprislucha k nemu ziadna zodpovedajuca diagnoza, ktoru by lekar mohol vykazat socke.

biba_18
2. júl 2025
@drahomirrra

Nie, neprislucha k nemu ziadna zodpovedajuca diagnoza, ktoru by lekar mohol vykazat socke.

@drahomirrra ale čoby nie - kolegyňa bola 1/2 roka na PN kvôli problémom zo stresu - a to nebola ani tehotná ...

luxus10
2. júl 2025

nie stre, ale jeho nasledky a dopad na tehotnu zenu mozu byt dovodom, ak sa necitis dobre, komfortne, mas nejake tazkosti, bolesti...skoda sa trapit, a nasledne predcasne porodit, a potom sa trapia min. dvaja...to, co pocitujes ty, citi a vnima aj tvoje dieta...

mdse
2. júl 2025

Mne môj doktor napr.predpísal Utrogestan, vedel v akomstresujúcom prostredí pracujem. A vysvetlil mi, že počas veľkého stresu keď sa vyplavuje kortizol, sa nemôže tvoriť dostatok progesterónu. Ten je pre udržanie bábätka esenciálny.

drahomirrra
2. júl 2025
@biba_18

@drahomirrra ale čoby nie - kolegyňa bola 1/2 roka na PN kvôli problémom zo stresu - a to nebola ani tehotná ...

@biba_18 Ale to potom nie je "iba" stres. Predpokladám že mala prislúchajúcu diagnózu. Čo ja viem, depresia, panická porucha, úzkosti. Nie stres.

biba_18
2. júl 2025
@drahomirrra

@biba_18 Ale to potom nie je "iba" stres. Predpokladám že mala prislúchajúcu diagnózu. Čo ja viem, depresia, panická porucha, úzkosti. Nie stres.

@drahomirrra prepána, šak samozrejme že nie stres ako taký - ale dlhodobé účinky určite nie sú dobré a ak má rodička obavy, to už dôvodom byť môže ...

aurora33
2. júl 2025
@biba_18

@drahomirrra prepána, šak samozrejme že nie stres ako taký - ale dlhodobé účinky určite nie sú dobré a ak má rodička obavy, to už dôvodom byť môže ...

@biba_18 tak ale ak si si nevšimla, je tu veľa žien, ktoré len ocikaju test a už sa hádžu na PN. A stres je len stres. Vsak kto v dnešnej dobe necíti stres? To majú byt všetci na PN? Lebo Ved mám stres? Troska odveci.

zuzka1117
2. júl 2025

Možno riešenie by bolo sa naucit so stresom pracovať . Na akej pozícii pracuješ ?

luxus10
2. júl 2025
@aurora33

@biba_18 tak ale ak si si nevšimla, je tu veľa žien, ktoré len ocikaju test a už sa hádžu na PN. A stres je len stres. Vsak kto v dnešnej dobe necíti stres? To majú byt všetci na PN? Lebo Ved mám stres? Troska odveci.

@aurora33 hmmmmmm, taketo zelezne lejdy... a kde/aku mas ty slabu stranku? kazdy ju niekde ma....

aurora33
2. júl 2025
@luxus10

@aurora33 hmmmmmm, taketo zelezne lejdy... a kde/aku mas ty slabu stranku? kazdy ju niekde ma....

@luxus10 trápne 🙄

nyusika
2. júl 2025

pokial bude kludna, ze sedi doma bez prijmu a s vychadzkou maximalne hodinu denne - smelo do ucelovej PNky

drahomirrra
2. júl 2025
@biba_18

@biba_18 Nehnevaj sa, ale ktorá rodička nemá obavy? Akože to má byť celý národ na PN, lebo má z niečoho obavy?

biba_18
2. júl 2025
@drahomirrra

@biba_18 Nehnevaj sa, ale ktorá rodička nemá obavy? Akože to má byť celý národ na PN, lebo má z niečoho obavy?

@drahomirrra prečo by som sa hnevala - ja len vravím že to je možné - a na to sa autorka pýtala 🙂

biba_18
2. júl 2025
@aurora33

@aurora33 a čo sa týka dôvodov prečo chce byť niekto radšej doma ako v stresujúcej robote - do toho je teba veľké kulové...

olimuc
2. júl 2025

Konzultuj to s lekarom .. nie na MK. Nikto nevie ani kde pracujes ani nepozna okolnosti. Je to na tebe a lekarovi … v dnesnej dobe s trochou fantazie a hereckeho talents dosiahne PN kto chce.. ucelove PN nie su len Svk vysadou len napr v ES neexistuju ziadne vychadzky, pretoze neexistuju kontroly a kazdy si robi, co chce … jedine do zahranicia nemozes cestovat

sevrin
2. júl 2025

Stres som dlhodobo nevnímal a trochu aj podceňoval, až sa to raz prevalilo a bolo zle. To píšem len na margo niektorých premúdrelých komentárov v tejto téme.

Autorka, ak máš pocit, že ti stres nejak nerobí dobre, rieš to so svojím lekárom a zbytočne to neodkladaj.

aurora33
2. júl 2025
@biba_18

@aurora33 a čo sa týka dôvodov prečo chce byť niekto radšej doma ako v stresujúcej robote - do toho je teba veľké kulové...

@biba_18 pokiaľ ide o účelovú PN lebo ,,stres” tak sa jej na to poskladam bohuzial aj ja.

biba_18
2. júl 2025
@aurora33

@biba_18 pokiaľ ide o účelovú PN lebo ,,stres” tak sa jej na to poskladam bohuzial aj ja.

@aurora33 ty reálne nemáš ako vedieť, čo znamená pre koho stres a ako ho znáša, ako dlho ho znáša a aký je intenzívny ...

aurora33
2. júl 2025
@biba_18

@aurora33 ty reálne nemáš ako vedieť, čo znamená pre koho stres a ako ho znáša, ako dlho ho znáša a aký je intenzívny ...

@biba_18 ani ty

biba_18
2. júl 2025
@aurora33

@biba_18 ani ty

@aurora33 samozrejme - preto sa ani nevyjadrujem k tomu, či by to mala alebo nemala robiť, na rozdiel od teba 😉

aurora33
2. júl 2025
@biba_18

@aurora33 samozrejme - preto sa ani nevyjadrujem k tomu, či by to mala alebo nemala robiť, na rozdiel od teba 😉

@biba_18 tiež sa vyjadruješ

Strana
z2