Kedy je nevyhnutné navštíviť lekára pri preeklampsii?
Dobrý večer prajem,
vyšla mi v testoch vysoká pravdepodobnosť preeklampsie. Dnes mi na poradni namerali vyšší spodný tlak. 120/97. Od vtedy som tlak nemala. Teraz pri meraní 128/92. Pri akých hodnotách je nutné navštíviť lekára? Doktor mi vravel, že keď spodný tlak bude vyšší než 100, no mne sa to nejak nezdá.
Ďakujem.
@anonym_autor Tak ked ti doktor povedal ze pri 100, tak pri 100. A vzdy ked ti pride nevolno, ak uz vies ze mas nakrocene, tak pri nevolnosti, toceni hlavy, buseni srdca, tlakoch v hlave, cokolvek, je treba ist hned k dr.
Mala som preeklampsiu. Pokyny zneli - merať si tlak 5x denne (správne meranie ma naučila sestrička priamo v rizikovej ambulancií) a ak vyjdu 3 merania po sebe 140/90 a viac, tak hneď ísť na príjem. Merala som 3 dni, na štvrtý mi praskla plodová voda. V nemocnici už som mala tlak cez 200/120.
@anonym_autor 140/90…
140/90 inak sa len sledoval moc opuchy a tlak
Mala som preeklampsiu. Pokyny zneli - merať si tlak 5x denne (správne meranie ma naučila sestrička priamo v rizikovej ambulancií) a ak vyjdu 3 merania po sebe 140/90 a viac, tak hneď ísť na príjem. Merala som 3 dni, na štvrtý mi praskla plodová voda. V nemocnici už som mala tlak cez 200/120.
@mima172 Aké je správne meranie prosím Vás?
Aky tyzden? Beries profylaxiu? S tymto tlakom nie je dovod na nic ine ako 3x meranie tlaku doma. Cize kym nemas problemy ( tlak cez 160/100, opuchy tela, poruchy videnia, bolesti brucha, pichanie v boku,tak nic nenaznacuje preeklampsiu).
Aky tyzden? Beries profylaxiu? S tymto tlakom nie je dovod na nic ine ako 3x meranie tlaku doma. Cize kym nemas problemy ( tlak cez 160/100, opuchy tela, poruchy videnia, bolesti brucha, pichanie v boku,tak nic nenaznacuje preeklampsiu).
@kiki68 Beriem depegyt 3x1 a magnézium. Momentálne som v 35tt. Ďakujem

@anonym_autor ja som čítala že pri 140/90. Ale keď som ležala v nemocnici tak tam jedna mala pred pôrodom tuto diagnózu a teda tie tlaky boli oveľa vyššie.