icon

Klesne tlak po Dopegyte pri preeklampsii?

19. apr 2024

Ahojte, ide o preeklampsiu ked tlak po dopegyte klesne?

marticka85po
19. apr 2024

Mne neklesol,tiez som brala Dopegyt

stanulienkat
19. apr 2024

Ty necitas pribalove letaky liekov, ktore uzivas? Je to antihypertenzivum, takze tlak klesne vsetkym, co ho uziju. Ak nemaju zvlast komplikovanu hypertenziu.

autor
19. apr 2024

@stanulienkat pytam sa za kamosku

nevenka
19. apr 2024

@stanulienkat nie, neklesne. Ja som brala 6 tabliet denne, tlak stale 150/110, islo sa rodit.
Su uz aj modernejsie lieky, len bohuzial, vacsina sa nemoze v tehotenstve ☹.

stanulienkat
19. apr 2024

@nevenka Veď píšem vyššie, ze su aj komplikované hypertenzie. Ak sadne liek 100 ľuďom, neznamená že bude dobre slúžiť aj isto prvému. Preto na hypertenziu môžu mať rôzni ľudia rôzne lieky. Nič nie je na 100 % univerzálne. Ale stále sme pri tom, že Dopegyt je antihypertenzívum, nemusí každému zaúčinkovať. Potom je tam aj otázka pridružených diagnóz, poruch a obezity a tak ďalej...

nevenka
19. apr 2024

@autorka nevuem, co konkretne sa pytas. Preeklmpsia sa diagnostikuje na zaklade: vysoky tlak, opuchy, bielkoviny v moci. Ja som mala napriklad len vysoky tlak, preeklampsia to nebola. Tak ci tak je to nebezpecne.

nevenka
19. apr 2024

Zle som sa vyjadrila, pardon. Vypadlo mi slovicko, chcela som napisat, ze neklesne kazdemu. Bohuzial. Ale ak klesne, tak je dobre.

lusyc
19. apr 2024

Môže aj nemusí. Brala som 4x2 a vôbec nezaberal, ale ani ďalšie, čo mi pridali nezabrali úplne, pod 165/105 som nešla.

nevenka
20. apr 2024

@lusyc a rodila si skor? Normalne, ci sekcia?

lusyc
20. apr 2024

@nevenka skôr, sekcia 32tt.