icon

Kombinovaný test a podozrenie na Downov syndróm

lulala
18. feb 2020

Ahojte,

bola som na kombinovany test, krv +ultrazvuk. Z krvi mi vysli zle vysledky papp-a, dnesny ultrazvuk bol v poriadku. Napriek tomu mi lekarka povedala, ze je vysoke riziko dawnovho syndromu.
Mam 35 rokov a riziko vyslo, teda ja uz som tomu moc potom nechapala, ale povedala mi 2 cisla: 1:299 a 1:60.

Neviem co dalej, na amnio moc nechcem ist. Je nejake ine vysetrenie ktore by to potvrdilo alebo vyvratilo? Som 13tt.

Dakujem

lulala
autor
19. feb 2020

@katarinakacka1993 na ten kombinovany test som sa musela objednat a kedze vysiel zle, uvazujem, ze este jeden podstupim. Akosi tiez verim, ze bude vsetko ok, no chcela by som mat aj istotu.
Ja tiez netusim, co urobim. A v ktorom tt si?

katarinakacka1993
19. feb 2020

Drzim ti velmi palce viem co to je byt v takej neistote ja uz by som chcela mat potom ja som velmi taka ze ma to trapi a velmi si to beriem k ❤velmi chcem aby bolo dobre ja som 18tt.. na ultrazvuku bolo vsetko v poriadku zakazdym ked ma skontrolovala moja gyn.. prve vysledky tiez dobre dopadli ale druhe vidis nie..😕

lulala
autor
19. feb 2020

@katarinakacka1993 ano ja som taka ista. Tiez ma to trapi a preto sa pytam, hladam info a uvazujem, co dalej. Ja uz jedno dieta mam a na toto sme cakali skoro tri roky, tak dufam a verim, ze to dobre dopadne.
Uf, tak to je neprijemne, ze si mala vsetky vysetrenia dobre a teraz zrazu zle. Mozno sa len pomylili a nieco zle videli 🙏✊🍀

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
majkapit
26. feb 2020

Ahoj ja mam 28rokov a vyšiel mi pozitivny tripple test 1:45 na Downov syndrom, k vzlhadom na moj vek bolo riziko velke, tak som bola na genetike robili mi opakovany odber krvi kde sa vysledok upravil na 1:5800, odporucili mi aj amniocentezu, sla som a nelutujem, zakrok je sice neprijemny ale da sa vydrzat, vysledky su o tri tyzdne ja som medzitym bola aj na 3D morfologickom sone u Dr.Grochalu, ked chce mat clovek istotu vyskusa vsetko co mu odporucia a ja nelutujem, konecne si uzivam tehotenstvo 🙂 a ten vysledok z tripple testu v mojom pripade bol skresleny zevraj koli tomu lebo som mala zle vypocitane tyzdne tehotenstva a krv bola odobrata v skorsom tyzdni. Vela sil netreba sa bat 🙂

lulala
autor
26. feb 2020

@majkapit dakujem za odpoved. Tak to mas este v podstate nizky vek 😊 ano, tiez uvazujem ci ust ci neist, a co ak sa potvrdi. Ci si by som bola vobec schopna dat babo prec.
Ale aj tazke je si predstavit vychovavat dietatko s postihnutim, urcite je to tazke.
Ako dlho trvalo to vysetrenie a v ktorom tt si ho podstupila?
Som rada, ze mas dobre vysledky.

majkapit
27. feb 2020

@lulala ahoj 🙂 krv mi brali v 16 tt, na genetike som bola v 17tt a amniocentezu v 18 tyzdni - podla udajov z tehotenskej knizky, avsak ked som prisla na sono pred aMniocentezou v Martine mi lekarka povedala ze som 16+4tt, a nie v 18tt... cele vysetrenie je o tom ze pozru babo, urcia miesto vpichu odoberu cca 20ml, plodovej vody a nechaju ta chvilku na chodbe ak je vsetko ok 🙂 ides domov- takto to prebieha v MArtine, netreba sa bat su tam velmi dobri lekari, mili, ochotni vsetko vysvetlia.... Uplne ta chapem presla som si tym sama a myslienka co ak .. ma trapila denodenne az kym som nemala vysledky, treba mysliet pozitvne, drzim palce .... urcite bude vsetko ok 🙂

lulala
autor
28. feb 2020

@majkapit dakujem ti pekne. Dnes som bola u mojho lekara, ktory mi teda vypisal papier na ten odber. Volala som do nemocnice, maju mi urobit termin.
Mam obrovsky strach, no hadam to zvladnem. Ja som v 15 tt, tak mi povedali, ze treba ist cim skor na to vysetrenie. Do tyzdna vraj budem mat vysledky.

majkapit
28. feb 2020

@lulala drzim palce, urcite bude vsetko ok, pozitivne mysli a napis ako si pochodila ☺️

lulala
autor
28. feb 2020

@majkapit dakujem, napisem 😊🙏

lulala
autor
11. mar 2020

@majkapit ahoj, tak vcera som bola na amnio. Tak ako som sa toho bala, tak to bolo v pohode. Mala si pravdu. A dnes mam hned aj vysledky, babo je zdrave 🙏

majkapit
11. mar 2020

@lulala chvalabohu, myslela som na Teba, tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne ☺️

lulala
autor
11. mar 2020

@denden77 aj tebe dakujem za pomoc a rady 😊

denden77
11. mar 2020

@lulala to je najmenej ☺ tes sa, uziivaj 🍀😊

lulala
autor
11. mar 2020

@majkapit dakujem, aj tebe vsetko dobre 🍀

lulala
autor
11. mar 2020

@denden77 ano, uz som pokojna a budem si tehu uzivat 😊🙏

anee1
24. mar 2020

Ahojte. Robili mi testy 12tt6dni a vysiel mi na dawn 1:80, velmi som sa zlakla a neviem ci mame urobit test ta 480€ alebo cakat na test 16tt!

denden77
24. mar 2020

@anee1 daj si spravit platene, budes kludnejsia 😉🍀

lulala
autor
24. mar 2020

@anee1 ahoj, no som ja mala 1:60. Kym som sa rozhodla, bola som v 15 tt a teda ponukli mi amniocentezu. Ktoru som najprv razne odmietala, ale potom ju prijala. A som ozaj rada. Cele vysetrenie trvalo asi 3 minuty, vobec nebolelo a teda vysledky som mala hned na druhy den.
Ale neboj sa, mysli pozitivne a ver, ze babo je v poriadku ♥️🍀

anee1
25. mar 2020

Ste uzasne! Dakujem. Snazime sa dat dokopy peniazky a uvidime. Som optimistka takze verim v to najlepsie

lulala
autor
25. mar 2020

@anee1 daj vediet ako si sa rozhodla a ako to dopadlo

denden77
Autor odpoveď zmazal
denden77
27. mar 2020

@anee1 ak ti vysliel "len" DS, daj si spravit tie zakladne, su lacnejsie.. 320-350 €, v zavislosti od firmy/labaku 😉🍀

anee1
16. apr 2020

Ahojte, pockala som si na druhy test a vsetko je v poriadku 🙂 usmievam sa od ucha k uchu 🙂

denden77
16. apr 2020

@anee1 super, gratulujem 😊

anee1
16. apr 2020

@denden77 dakujem

anee1
16. apr 2020

@lulala vsetko OK

lulala
autor
16. apr 2020

@anee1 juj to je dobra sprava, velmi sa tesim, viem, co to je dostat taku informaciu 😊 tak uz len uzivaj tehotenstvo a tes sa na malinke 😊✊🍀♥️

anee1
16. apr 2020

Dakujem

paulinkas
1. máj 2020

@lulala Ahoj, ja zijem vo viedni, bola som v 13tt na combi testy, kde tak isto ultrazvuk vysiel super vsetko ok a krv zle 😔 je super ze u teba to dopadlo dobre. Ja som bola hned v ten den ako mi volali ze mam zle tie hormony znova na krv a zaplatila si tie trisomy testy. Teraz cakam na vysledky a mam velky strach. Riziko pre Down syndrom mi vyslo 1:108. Chcela by som sa ťa opýtať, ake si ty mala tie vysledky z krvi. Ja mam Papp-a 0,3222mom, a beta hcg 2,4590mom.