icon

Kontrakcie v 24. týždni: Skúsenosti a rady?

monickaa11
28. mar 2026

Ahojte žienky, som v 24 týždni a dostala som v noci silne kŕče ako pri menštruácii, išla som na pohotovosť a zistili že mám kontrakcie, keďže som prvorodička neuvedomovala som si že mi tvrdne bruško. Dostávam ráno večer progesteron, magnezium do žily ráno, na obed jednu tabletku a večer dve tabletky magnezia. Zistili mi infekciu na krčku a tak mi jednorazovo podali antibiotiká. Krčok bol v poriadku 39, o dva dni bol 38 čiže som bola spokojná na duši. Bruško mi ale aj tak hocikedy tvrdlo no nebolo to bolestivé. O týždeň v nemocnici kde mám nonstop ležať, keď bolo všetko v poriadku a ja som sa už pýtala domov sa scenár zopakoval. Začalo ma večer pichat v boku a dostala som silne kŕče ako pri menstruacii, kŕče boli fakt silne, sťažovala som sa na bolesť znova mi podali iba magnezium. Jedine čo ma trápi je že sa krčok skrátil z 38 na 32. Prosím Vás zienky mali ste niektorá podobnú skúsenosť a vydrzali ste s bábätkom aspoň do toho 37 týždňa? Ďakujem za odpoveď, veľmi sa o bábätko bojíme.

anonym_841fcf
•
28. mar 2026

@monickaa11 niekto vydrzal, niekto bol nonstop v nemocnici , niekoho zasili ci dali pesar
Niekomu sa to ustalilo
U teba to moze byt cokolvek z toho takze je to jedno kto ti co napise, je to individualne
Ty len oddychuj a modli sa aby si vydrzala

anonym_e600fd
•
28. mar 2026

Moja sesternica preležala v nemocnici pol tehu, na termín porodila

marekjakub1
•
28. mar 2026

Ja som vydržala.ale teda do nemocnice som išla neskôr.cca v 26 týždni.ale teda krčok bol možno 25 plus otvorená na špic prsta.bola som v nemocnici 2 týždne.infuzie dávali asi týždeň potom už nič.je to už 27 rokov.podpisala som reverz a ležala do konca tehotenstva doma.vtedy to tak fungovalo že nechali aj tri mesiace ženu v nemocnici.ale teda psychicky som to nezvládla....poctivo som ležala doma.uzivala magne B6.Postupne išiel pomaly nález tak ze v 39. týždni som bola na 6 cm otvorená ale pôrod sa mi nezačal sám.prepichli vodu.do dvoch hodín som porodila.takže určite pri Tvojom krčku je reálne vydržať. Držím palce.

ivik4
•
28. mar 2026

Mne tvrdlo brucho od 14tyzdna ale ze stale staaale. Uzivala som 8magnezii denne, ked som bola v nemocnici tak do zily. Porodila som v 37tyzdni akutne ale skrz ine dôvody

zuzike123
•
28. mar 2026

Kazdy jeden den a kazdy jeden tyzden sa pocita. Viem o com hovor, dcerka narodena v 26tt. Vydrz pod dohladom aspon do 30tt, potom uz je velka sanca, ze dietatko by to zvladlo bez nasledkov.

kiki68
•
28. mar 2026

Predpokladam, ze daju steroidy, keby muselo babo von. Od 24tt uz sa da zachranovat. Ale mozes to aj potiahnut. Aspon do 30tt

zabka79
•
28. mar 2026

@monickaa11 ja po 24tt v nemocnici alebo doma postel podlozena tak aby som bola dole hlavou. Porod bol v riadnom termine.

vkatush
•
28. mar 2026

Pred 24tt hospitalizovaná, týždeň v nemocnici na infúziách a liekoch. Potom domov na prísny kľudový režim. Dotiahli sme to úspešne a narodil sa presne na termín.
(Mne rovno povedali, že jediné šťastie, že som sa nezačala otvárať, lebo to by už nezastavili. A kontrakcie v 24tt boli horšie ako pri pôrode 😂).

Drž sa, odpočítavaj, veľa veľa zdravia a čo najdlhšie kinderkovanie 🍀

monickaa11
autor
•
29. mar 2026

Ďakujem žienky, dúfam že sa to upokojí a budem môcť oddychovať doma, predsa len ležať na gynekologickom a počúvať všetko okolo (pôrody, potraty) vôbec neprospieva