Kratšia stehenná kostička u bábätka v 26. týždni
Ahojte, chcela by som saoyptat ci mate niektora rovnaky problem ako ja, vlastne ani neviem ci to nazvat problemom... Som v 26 tyzdni a vcera som bola na ultrazvuku a dr mi povedal ze maly ma kratsiu stehennu kostičku o tyžden..dva aj ramennu kosticku rovnako. oproti telu.. inak podla ms som 25plus4 a podla velkosti 24plus 5.. vraj je to este v norme a bolo by zle keby to bolo o tri tyzdne pozadu...ale aj tak mam obavy a strach ze co ak sa nieco pokazi...mali ste niektora podobnu skusenost???
@misulka47 maly vyzera byt v pohode, ci? no len vcera mi to povedal dr na morfologickom sone, ale on sa skor priklana len na zaklade tych kratsich kosticiek k tomu, ze bude dcerka len drobnejsia, povedal mi sice aj o moznosti ten hypochondroplazie, ale to len preto, aby sam seba kryl, povedal mi sam, ze nemoze mi povedat, ze je 100% zdrava ked mu tam vyhodilo tu odchylku ☹ zajtra idem ku geneticke na konzultaciu
@misulka47 Ahoj, takze u geneticky znela odpoved, ze podla nej je babo s najvacsou pravdepodosnostou v poriadku, ale ona by sla pre pokoj v dusi na amnio...nazor mojho gynekologa a ineho lekara, ktory videl papiere zo sona, ze babatko je na 99% uplne zdrave, ze oni take odchylky ani neriesia ked nameraju a neposielaju naziadne amnio ani nic...tak neviem sama...na amnio ist nechcem, ja verim a citim, ze moja mala je uplne zdrava 🙂
@monikapt na 100 percent ti nikto nepovie aký bude výsledok jedine žeby si išla na to amnio.
Nam povedali tiež všeličo a nakoniec to dopadlo tak ako to dopadlo ale aj to som ja musela riešiť s pediatrom aby nás poslal na genetiku lebo po narodení na kramároch nikto nič neriesil. Maly bol podľa nich úplne Ok.
Čo sa týka hypochondroplázie Áno ramenné aj stehenné kosti sú menšie , kratsie ako pri zdravých deťoch -lľuďoch. Na voľné oko to nie je až tak vidno ale kebyze si porovnaj dve deti zdravé a z hypo tak to uvidíš keď ich vyzlečieš. ..
@leni81
@misulka47 baby ja som nakoniec na tu amnio bola...vzsledky boli nastastie OK vsetky, ale ajtakmi cele tehu hovorili, ze jej stehenna kosticka zaostava o cca 2-3 tyzdne..stres cele tehu, tri dni pred porodom ma nechali lezat na rizikovom, lebo ze nechappu preco je dcerka taka malicka, ze nebude mat viac ako 2800 gr, ze to bude malicke babatko a buum, dcerka mala 54cm a 3330gr 🙂 je uuplne zdravaa a nic jej nie je 🙂
Telíčko mu ešte len rastie. Niečo je dlhšie, niečo kratšie. Pokiaľ tam je fakt rozdiel len jeden tt prečo stresuješ? Ak sa ozaj tak veľmi bojiš, choď ešte na jeden utz ... píšem inak zo skúsenosti.....
@leni81 Ja som mala iný prípad, mojej malej /teraz už skoro 8 r/ sa nevyvýjal mozoček tak ako mal. Tiež sme obehávali kadejakých odborníkov, nakoniec myslím že ten, ktorý bol na vývojové vady najväčší odborník, mi povedal, toto čo som ti napísala, že telíčko sa len vyvýja, môže aj nepravidelne, t .j. že niečo môže byť väčšie, niečo menšie....
Nakoniec bolo všetko ok 🙂
Ďakujem, pozri môj názor na amnio je taký, že už je to jedno, ja som vtedy tiež nešla, pretože aká by bola, taká by bola, stále by bola moja milovaná.....
Nestresuj sa kvôli lekárom, teš sa na bábenko.
Ahojte.Mne na sone hovorili ze stehennu kost mame dlhsiu skoro o 3tt ale ze vsetko ostatne je podla poslednej ms a vsetko sedi na dany tyzden.Tak neviem ci je to problem alebo budeme len dlhy.
Aj mna strasili a vsetko je ok. Malinka ma kratsie nozky po mne no je uplne zdrava a je to riadne sidlo. Uzivaj si tehu, ja som ho prestresovala a nebol dovod.

@misulka47 urcite ti na amnio zistia aj telesnu vadu, volala som dnes s genetickou a odporucila mi tiez amnio