Kratšia stehenná kostička u bábätka v 26. týždni
Ahojte, chcela by som saoyptat ci mate niektora rovnaky problem ako ja, vlastne ani neviem ci to nazvat problemom... Som v 26 tyzdni a vcera som bola na ultrazvuku a dr mi povedal ze maly ma kratsiu stehennu kostičku o tyžden..dva aj ramennu kosticku rovnako. oproti telu.. inak podla ms som 25plus4 a podla velkosti 24plus 5.. vraj je to este v norme a bolo by zle keby to bolo o tri tyzdne pozadu...ale aj tak mam obavy a strach ze co ak sa nieco pokazi...mali ste niektora podobnu skusenost???
Tak ako som ti už píslala v inej doskusii môj príbeh,nemusí mu byť vôbec nič,len môže byť nižšie v dospelosti-ked popozeráš ludí na ulici,každý má inú dĺžku nôh.....Skús myslieť pozitívne,bábo to všetko cíti a až sa narodí budeš si vyčítať,že v tvojom brušku nezažilo to blaho ktoré malo ale len stres.
@leni81 a ty by si ukoncila tehu kvoli DS? alebo kratkym kostickam? Nech si vravia co chcu, babo nezatracuj ked samy doktori nevedia co ....
@leni81 hmm tak ale pokial aj vysli testy na downa 1.2a nasldna trisomy aj amnio negativne tak preco ma dr a aj ty pochynosti, ci je babo zdrave? vyslo vsetko OK tak sa treba ukludnit, lebo drobcek to vsetko citi, ano viem, teraz tu mudrujem ale takt pred rokom som bola tam kde ty...nechcem to zazit uz nikdy ten strach a tiez, raz sm bola OK ze vsak je zdrave a raz zasa, ze co ked mu nieco je...ale pokial vam vysli amno negatvne tak nevidim dovod, mozno bue len babatko v dspelosti nizsie, vsak sme naozaj kazdy inak vysoky, su nizs ludia atd...mne dokonca grochal hovoril, ze tu hypochondroplaziu ma ooovela viacej ludi,ktori o tomani nevedia, len su proste nizky a ze mozno keby sli na genetiku, vyslo by im to...amnio ti robili aj na hypochondroplaziu? ds sa nepotrvdil, ze?
@monikapt ds sa nepotvrdil ale amnio nerobili na hopochondroplaziu, resp. teraz dodatocne sa pytal lekar ci zostala nejaka vzorka aby sa to preskumalo ale je otazne ci ta vzorka bude este pouzitelna, zevraj tam tej vody bolo uz malicko. Ono ak by bola iba mensia ,ok, aj ja mam kratsie nohy aj muz ale sme vysoki a nie je to nejako vidiet, kazdy druhy mozno ma kratsie nohy, ja sa ale bojim aby nebola fakt malicka, ten druhy stupen tej choroby :(
@leni81 ahoj, prosim ta ako ste nakoniec dopadli? viem ze to uz bolo davno, ale bolo dost vzorky na amnio?
@hope170317 Ahoj áno anjel bola negatívna aj sme si zaplatili trisomi test aj ten bol negatívny
@leni81 Ahoj, takže vaše miminko je nakonec zdrave? Čekáme chlapecka a také nás straší, u chlapecka je to prostě ještě horší, podle mě to dost ničí kvalitu života. Myslím achondroplazii a ne tu lehci formu, s tím se žít da..byla jsem také na amniocenteze..takže máte jen krátké nožky a ručky a jinak vše ok??děkuji za odpověď. Také jsme nejdříve měli vysoké riziko DS, zaplatili si krevní testy a nakonec jsem stejně musela na amnio...
@akcakakcak áno všetko je v poriadku
@akcakakcak ono sa s tym da zit tak ci tak tie deti a ludia s tymito diagnozami su uzasni a deticky tak rozkosne. A ci je hypochondro lepsie ako achondro je vec pohladu. Je to sice miernejsia forma ale narozdiel od achondro pri hypochondro su castejsie mentalne poruchy.
@hope170317 určitě se s tím žít da, ale nechci se divat, jak se moje dítě trápí, smějí se mu, je nešťastný. Nevím, bylo by to hrozně těžké, doufáme moc, že se to nepotvrdí...to jsem u hypo. Nevěděla ☹
@leni81 to je super, dává mi to naději. Moc děkuji a ať se vám daří.
@akcakakcak Myslim ze nam bolo povedane ze tieto diagnozy nie su dovodom na prerusenie tehu. Nepotvrdi neboj.
@hope170317 Na to má asi každý jiný názor, nechci znít jako nějaká mrcha, ale mám ten svůj a asi bych se nedokázala dívat, jak se mému chlapečkovi posmívají atd. S tou mírnější formou, nebo například silver-russel syndromem jsme smíreni, takové dítě bychom si určitě nechali. Nejdříve jsme měli vysoké riziko downa, tam jsme také byli rozhodli, a to s nima pracují a vím, že někteří jsou úžasní...prostě těžko soudit,dokud se do té situace člověk nedostane...☹
@akcakakcak Ja nesudim ani nehovorim svoj nazor ani ako by som sa rozhodla keby bolo keby ale podstupila.som amnio a robili nam vysledky aj na achondro a hydrochodroplaziu a geneticka spominala, ze ak by sa to aj vratilo pozitivne tato diagnoza nie je akceptovatelna ako dovod na prerusenie.
V ČR podle mě ano, jelikož to tak podávali, genetička říkala, že pak záleží na nás, jestli je pro nás vada přijatelná. Četla jsem článek, že lidé dávají pryč děti s rostepem rtu, to opravdu nechápu. Nám byla zjištěna hypospadie, v podstatě kosmetická vada (podali nám to jako konec světa) tam snad doufám, že to nejde...
@akcakakcak to vam zistili na sone? My ju mozme mat tiez ale nevedela som ze sa da diagnostikovat uz prenatalne.
@hope170317 Jojo na tom velkém ultrazvuku ve 20 týdnu. Taky mě to překvapilo...je to už všechno nějak proti přírodě...a fakt jak to podali jako strašnou věc, přitom to kvalitu života nijak neovlivní, nebo naprosto minimálně, rozhodně méně, než malá výška ☹
Ženy neblaznite.. mamina má známu ktorej stále tvrdili že dieťa bude choré a bla bla bla povedala si že čo má byť bude a dieťa sa narodilo zdravé.. doktori vám nikdy nepovedia na 100% čo bude..
@hope170317 A můžu se zeptat na tvé výsledky? Ve všech diskuzích vidím, že si řešila podobnou situaci s délkou kosti, dokonce ze ti vyšlo i nízké Pappa na prvním screeningu, což mě taky a teď říkala, že by to mohlo mít spojitost. Moc děkuji
@akcakakcak Tak my mame mozaikovu trizomiu 16 odmedzenu na placentu tzv. obmedzeny placentarny mozaicizmus...16ku nam zistili na trisomy testoch a amnio bola negativna takze je to vraj len na placente. problem s placentou klasicky spojeny s iugr -vnutromaternicovym zaostavanim v raste a to sa teda deje. Sleduju rast a ke d uznaju bude.musiet drobec von.
To je fakt neuvěřitelný, co vše se může stát. Přijde mi snad úplně nereálný, porodit úplně zdravé dítě...co to znamená pro vás do budoucna? Bude mimco v pořádku?

@leni81 na uzv som bola u grochala, ten mi vlastne aj odporucil amni, ale len ze ak chcem mat istotu, ak nechcem byt zvysok tehu v strese, inak jeho nazor bol ze jej nic pravdepodobne nie je, ale tak na 100% ti nepovie nikdy nikto c mas zdrave babatko v brusku. vlastne ja som aj na amnio isla s tym, ze idem len podpisat papiere, ze ju odmietam, ale tam na mieste sa o mne nieco zlomilo a ten strach bol silnejsi v tu chvilu a tak som odber podstupila...ale cez tehu mi robil uzv teda grochal, tomu stehenne kosti zaostavala tusim o 3tt, potom moj gynekolog mi robieval sono kazdu poradnu skoro, tiez mu stale zaostavali, a potom som bola este u dvoch dr, kazdemu tie kosticky zaostavali, ale jedine grochal to riesil inak nikto z nich, ze take mavaju bezne a neposielaju na ziadne ine vysetrenia, ja som ale mala inak plne vsetko OK, aj tripple testy, aj na uzv bolo vsetko OK, len tie kosticky kratsie, vy ste mali aj nieco ine zle este?