Krvácanie - špinenie počas užívania Utrogestanu
Ahojte žienky. Mám taký menší problém. Som druhý krát Tehu a presne ako pri dcérke mi moja doktorka nariadila užívanie tabletiek Utrogestan. Lenže.. Stalo sa mi to, že mám rúžový výtok. Chcem sa Vás opýtať, či sa to niektorej stalo a ako ste to riešili. Nechcem hneď so všetkým volať doktorke, keď to v podstate nie je akútne..
@ceresnicka125 to teda neviem ale napr na zahraničných fórach som sa docitala že baby po ňom špineli neni som si istá .. ja ho mám zasa nasadený práve koli tomu špineniu tak neviem
Baby, nemáte žalúdočné problémy z tohto lieku? Mňa bolieva žalúdok. Výtok je vraj pri jeho užívaní normálny.
Ked som zacala brat akykolvek progestron (duphaston, progesterone lady pharma) ustne, tak od dalsieho dna som zacala spinit... A to sa mi stalo uz 3x... Ked som zmenila sposob uzivania na vkladanie do posvy (progesterone je to iste ako utros) , spinenie do 2 dni zmizlo... Skus zmenit sposob uzivania ale porad sa s dr o davkovani...
A inac ked som ho brala ustne, bola som ako ziva mrtvola... Ked vkladam, tak je to lepsie, unava je stale ale uz nie tak extremna...
@ikonica nie ja v pribalovom letáku mám jasne napísané že je len na ústne použitie aj doktor povedal ze vzdy nech pred jedlom ho použijem cize logicky je to na ústne . Ako som napísala žijem v zahraničí v každej krajine je ten utrogestan iný . Tu je to oddele zvlášť vaginálne a zvlášť balenie na ústne .. ja mám to na ustne
@junova áno áno aj keď ho beriem vaginálne mám nevoľnosti a závrate (toto mi potvrdila aj dr. Volala som s ňou)
@kikaaa444 ok... Ja som v sr a liek ktory beriem ma v pribalovom letaku len ustne pouzitie a napriek tomu mi v car i moj gyndos predpisal vkladanie... Ked sa neopytas, nezistis ci je aj ina cesta... Kdesi som citala, ze to spinenie moze sposobovat utros, ved to ma tusim aj v neziaducich ucinkoch... No mne po zmene sposobu uzivania spinenie odislo ( mozno tym ze to nejde cez zaludok, pecen) ...
@ikonica mne povedal že ho mám používať ústne ďalej som neriešila . To druhé balenie ktoré je určené na vaginálne tam ma tuším 100mg a ešte tam je aj taká plastovna tyčka na vlkadanie.. takze tu to fakt je tak rozdelené . Počula
Som dosť o tom špinení .. ja v letáku napr mám napísané len ako vedľajší účinok závraty a spavost .. či spinim s iného zatiaľ neviem povedať nakoľko ho mám práve koli tomu spineniu 😏
@ceresnicka125 Ja som minulú noc vracala, myslím že z neho. Hlava sa mi točí neskutočne. Asi ho vysadim.
Žienky, akože ono logicky to špinenie môže byť spôsobené rozťahovaním maternice (môže sa stať, že praskne vlásočnica)..
Doktorka mi povedala, že pokiaľ to nie je čistá krv alebo veľa toho, môže to byť spôsobené aj tým rozťahovaním maternice. Sem-tam mám slabé kŕče v brušku. Ale mám doma 10-mesačné dievčatko a o to sa starať musím.. Sem-tam ju musím vziať aj na ruky a proste 7kg je 7kg.. Tým, že ju kojím a je veľmi citovo naviazaná na mňa.. A toto je dosť na...
Ak by ste chceli mať pripomienku prečo bábo tak skoro.. Neplánovali sme, proste sa stalo..
@ceresnicka125 jooj tak to ti verím :( no ja spinim asi 2 týždne hnede a obcas trosku krv ale jasná červená no nikdy nie na spodnom pradle vždy len na papieri keď si dam dnu .. cize keby tak nerobím ani neviem že spinim takze fakt je to min a ta krv môže byt aj z krčka maternice z hocicoho .. no moj doktor povedal že je to v poriadku že pokial začnem krvácať ako pri ms tak mám hned volať tak hádam vie čo robí ..
@junova áno áno a ja beriem 3x2 tabl. Denne vaginálne.. Celý deň som úplne ako mechom praštená. A hlavne v noci mám problémy. Zvracanie, nevoľnosti..
@ceresnicka125 ano zvycajne to tak lekari hovoria ze je to v zaciatkoch normalne ak nejde o jasnu krv... No pri mojich skusenostiach bohuzial spinenie znamenalo nieco zle... Bola som tehu 3x a neporodila ani jedno... Ale boli tu baby ktore doslova krvacali jak na jatkach v zaciatkoch tehu a uz maju doma svoje vonave balicky... Ustali to....
@kikaaa444 áno áno v podstate.. Ja som totiž pred týždňom v sobotu bola v nemocnici, lebo som krvácala ako pri ms.. Povedali mi, že hematóm. Moja dr. Povedala, že hematóm nevidi, že mám málo progesterónu, preto mi dala Utrogestan. Všetko bolo v poriadku, len teraz ráno trošku rúžové keď som sa utierala..
@ceresnicka125 neboj sa 🙂 poznám veľa žien ktore krvácali aj niekoľko mesiacov a všetko je ok . Ono je to fakt 50/50 buď si jeden prípad alebo druhý ...

Ako ho uzivas? Ustne ci vkladas?