icon

Krvné zrazeniny a špinenie v 7. týždni tehotenstva

oliviaolivaa
29. jan 2026

Ahojte prosím rady. Priblížne dva dni špiním a nájdu sa aj krvné zrazeniny. Som 7tt a taktiež ma dosť pobolieva v podbrušku. Pred pár dňami som vysadila a znovu nasadila duphaston. Máte skúsenosť ?

anjelicek26
29. jan 2026

Vysadila? Preco? Isla by som na pohotovost.

ivana1592
29. jan 2026

Áno, dialo sa mi to. Dosť dlho. Prešlo to úplne až po prvom trimestri. Celý prvý trimester som užívala Duphaston a bola som sledovaná gynekológom každý týždeň. Šla som s tým aj do nemocnice a 4 dni som tam ležala na pozorovaní.

oliviaolivaa
autor
29. jan 2026
@anjelicek26

Vysadila? Preco? Isla by som na pohotovost.

@anjelicek26 v pondelok na kontrole mi povedali že už nemusím užívať , v stredu keď prišlo spinenie tak som rýchlo znova nasadila no začínam krvácať

danielahamar
29. jan 2026
@oliviaolivaa

@anjelicek26 v pondelok na kontrole mi povedali že už nemusím užívať , v stredu keď prišlo spinenie tak som rýchlo znova nasadila no začínam krvácať

@oliviaolivaa treba ísť na pohotovosť

bluka2
29. jan 2026

Ten duphaston sa ma užívať do 11/12 týždňa, kým preberie funkciu placenta. Jasne, že je to pre telo zmena, keď zrazu klesne hladina hormónov

mici88
29. jan 2026
@danielahamar

@oliviaolivaa treba ísť na pohotovosť

@danielahamar mne sa stalo to isté a na pohotovosti ma sestrička sprdla,že či má moja doktorka neupozornila,že to je úplne normálne krvácať a mať krvné zrazeniny na začiatku tehotenstva... Ja že má už ani nevyšetria, ale našťastie vyšetrili.
Autorka hlavne nech ťa neodbijú ak natrafíš na takých ľudí 🙂

mici88
29. jan 2026
@bluka2

Ten duphaston sa ma užívať do 11/12 týždňa, kým preberie funkciu placenta. Jasne, že je to pre telo zmena, keď zrazu klesne hladina hormónov

@bluka2 ja som dokonca mala až do 16.

bluka2
29. jan 2026
@mici88

@bluka2 ja som dokonca mala až do 16.

@mici88 hej, pri niektorých s históriou MA a extra opatrní lekári dávajú do 16. Ale vysadiť v 7 tt to nedáva predsa zmysel

mici88
29. jan 2026
@bluka2

@mici88 hej, pri niektorých s históriou MA a extra opatrní lekári dávajú do 16. Ale vysadiť v 7 tt to nedáva predsa zmysel

@bluka2 áno , preto som tak aj ja reagovala ,že mne až v 16tt a určite nie v 7tt. Minimálne treba užívať ten prvý celý trimester ako si písala.

patricia2751995
29. jan 2026

@oliviaolivaa tiež som mala krvné zrazeniny v prvom tehotenstve to som potratila v 7 týždni lebo som nič neužívala lebo doktor mi nepredpísal nič na udržanie že to máme nechať na prírodu. A v druhom tehotenstve som zmenila gynekológa a tiež som začala špiniť a bola aj zrazenina malá a on mi hneď dal utrogestan a ten som brala do 12 týždňa. V 3 tehotenstve už som nemala žiadny problém. Lebo pri druhom mi pichli nejakú injekciu keďže som Rh negatív vraj sa tie zrazeniny robili tým že sa snažila maternica plod vypudiť.

bluka2
29. jan 2026
@mici88

@bluka2 áno , preto som tak aj ja reagovala ,že mne až v 16tt a určite nie v 7tt. Minimálne treba užívať ten prvý celý trimester ako si písala.

@mici88 ja by som k tomu, kto toto odporučil už nešla

buchticka1269
Autor odpoveď zmazal
buchticka1269
Dnes o 14:52

Ahojte 🙂. Poradíte aj mne prosím?
Mám utrogestan, dostala som ho po ovulke na 10 dní, potom som mala vysadiť a vyšli mi slabé pozitívne testy ( začínam 5 týždeň ) volala som na gyndu kázala mi naspäť nasadiť utrogestan ale včera som mala jemne špinenie a dnes už viac krvi. Kázala mi ozvať sa koncom týždňa ak krvácanie neprejde. A že na sono tak o týždeň, dva. Je to teda normálne ? Bolesti nemám žiadne.