Ktoré ženy patria medzi rizikové?

21. mar 2024

Ahojte, chcem sa opytat, ktore zeny patria vlasne medzi rizikove? Musim to mat nejako potvrdene od gyn?

Spadam tam aj ja? som po dvoch MA do 8tt cca (na pricinu sa neprislo, ale zrejme hematogicka), mam trombofilny stav, cele tehotentvo picham injekcie, par krat som krvcala a spinila (z liekov) avsak na PN niesom vobec od zac. tehotenstva...mala by som byt tiez zaradena ako rizikova?
Co sa tyka babatka zatial vsetko OK, pekne rastie, uz koncime 6.mesiac.

vyrovnanaosoba
21. mar 2024

A prečo by si mala byť riziková, keď aj podľa gynekológa si v poriadku a doteraz si nemusela byť na PN?

e1i
21. mar 2024

Mam dceru predcasne a pri synovi som mala kontroly ako pri beznom tehotenstve

autor
21. mar 2024

neviem len sa pytam , lebo v porodnici pri registracii sa ma pytali ci som rizikova a ked som sa nad tym zamyslela tak ked som po potratoch a uz som asi 3-4x skoncila na pohotovosti kvoli krvacaniu tak ci to neni rizikove?? neviem..

zuzanka.zuzu
21. mar 2024

ale to si ty neurcujes či si alebo nie si riziková 🙂 ak ti to nepovedal gynekológ, tak nie si, nemusíš sa nad ničím zamýšľať, stačí odpovedať pravdivo

autor
21. mar 2024

@zuzanka.zuzu ok, cize keby som bola braná ako rizikova by som to mala niekde napisane?

zuzanockamt
21. mar 2024

Niektoré tehotenstvá sú viac sledované. Ale to by ti gyn. povedal, keby si bola riziková. No kvôli tomu nemusíš byť hneď na PN. Ja som mala na vrchu tehotenskej knižky červeným vyznačené rizikové faktory - do konca tehotenstva sa nazbierali tri, no ani kvôli jednému z nich som nebola na PN. No pri kontrolách v nemocnici a pri pôrode hneď vedeli, aké hrozí riziko.

majka176
21. mar 2024

Keby si bola riziková, už by si to vedela, povedali by ti,že niečo nie je v poriadku a aj kontroly by boli častejšie ako za normálnych okolností.
Ja som mala pri synovi od 32.tt rizikové, hrozil mi predčasný pôrod a pomaly každý týždeň som mala nejakú kontrolu ( sono, echo ...)

tibor79
21. mar 2024

Za mojich čias dva predošlé potraty....áno, rizikové tehot. Bolo to ojedinelé. Neviem ako teraz.

zuzitko74
21. mar 2024

Ja som bola riziková kvôli Rh inkompatibilite. Ale na PN som nebola, nebol dôvod. Aj keď som prevracala pol tehotenstva a namiesto priberania som chudla.

barbora0308
21. mar 2024

Moje prve tehotenstvo sa skoncilo v 17tt masivnym krvacanim, kde bol ohrozeny aj moj zivot, ziadna konkretna diagnoza, ani problem sa ale nikdy nepotvrdil, iba domnienky lekarov. I ked moje druhe tehotenstvo bolo relativne bezproblemove, hned na prvej kontrole ma ale gynekolog vypisal na PN-ku, ze po takom potrate, urcite mam byt doma, aj ked nemam ziadne indikacie byt rizikova. Okrem toho, ze ma extremne boleli krize mi inak do 22tt nic nebolo...ale teda od 22tt som skoncila v nemocnici a polezala som si tam az do porodu, takze nakoniec som bola vysokorizikova, takze asi aj lepsie, ze ma hned vypisal, mozno by sme to nedotiahli ani do 22tt, ak by som doma tolko nelezala. Podla mna to zavisi hlavne od gynekologa, co som pocula, niekto vypisuje aj na poziadanie 🤷, niekto automaticky, ked uz zena mala potrat v minulosti a niekto ledva vypise pri zavaznejsich problemoch lebo vsak "tehotenstvo nie je choroba"... 😁

kiki68
21. mar 2024

Moj by to bral ako rizikove, zalezi na nazore gyndosa. Lebo chce, aby ta zena konecne dieta ak je to mozne donosila. Samozrejme toto treba oznamit ak na porodnici a ked tak si to oni hodia na rizikovu poradnu. Lebo tiez si oni zvazuju casto pri zenach, kde je kombi nasadenych liekov, ze to mozno bude vacsi maler

nika23t
21. mar 2024

Môj dr by Ta dávno vypísal na PN a bola by si sledovaná. Nechápem, ak si bola na pohotovosti, lebo si viackrát krvacala, mas za sebou potraty, mala by si byt na kľudovom rezime a určite častejšie kontrolovaná.

timea301196
21. mar 2024

Ja som mala prvé rizikové predčasný pôrod vydržal do 35tt automaticky som bola aj pri druhom ako riziková. A aj toto tehu bolo predčasne. Aj som si poležala 🙂 ale ja mám diagnózu istú... ICI 🙂

michaela329
21. mar 2024

Ja som bola riziková kvôli veku, dvom operáciam, IVF a trombofillii. No na PN som nebola, nebol dôvod, bola som fit 🤷 Mňa sa nikto na rizikovosť nikde nepýtal, ani mi to nikde nepísali. Len Dr. ma tak nazval.

basszabik
21. mar 2024

Ja som bola brána ako riziková dôvod krvná skupina negatívna muž pozitivna babo pozitivna po ňom telo vytváralo protilátky na babo plus hematomy opakovane krvácanie celé tehu na PN až do 7 mesiaca.

majamat
23. mar 2024

Určite závisí od gynekológa. Môj gyn ma nechal na PN kôli opakovanému krvácaniu a veku. 2tehu p s prípadom maternice, nový gynekológ a PN som nebola. Skončili to MA. Iný gyn v našej obci necháva ON snáď každu tehuľky. Ja po potrate PN 2t, iné kolegyne od toho druhého gyn mesiac a to ja som bola už v13tt.
Ja po vybratí maternice PN 2m, kolegyna s opakujúcim sa cestou, ktorá počas ms praskla bez operačnej liečby ON 3m. Takéto sú rozdiely medzi gynekológ mi. Tu konkrétne medzi dvoma de.

majamat
23. mar 2024

Teda taram, tá kolegyna mala polypy, čistili maternicu, súčasne sa vyskytla cysta, ktorá praskla,. Ďalší cyklus opäť cysta, potom už nič. Odvtedy je ok.

majamat
23. mar 2024

A tam malo byť 2 tehu s prolapsom maternice

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre