icon

Lekár ma nevyšetril na protilátky aj keď som rh negatív

miruskakos
7. dec 2019

Ahojte, idem si po radu. Môj lekár ma nevyšetril v 28. a 32. tt na protilátky aj napriek tomu, že som rh negatív. V 12 tt tieto testy spravil a boli negatívne. Pro každej poradni mi bez toho, aby sa pozrel do laboratórnych výsledkov tvrdil, že testy boli robené a že protilátky netvorím, no taká informácia sa na výsledkoch nenachádza (nienje tam kolonka anterytrocity teda NAT). Stretli ste sa s tým niektorá? Je možné to považovať za zanedbanie starostlivoati keď o spomínaný skríning laboratórium nepožiadal? Je možné urobiť testy aj teraz v 36 tt? Lebo mám strach o bábätko - som v 36 tt. Ďakujem

Strana
z2
jesen14
11. dec 2019

Ja som 0 negatív, manžel 0 pozitív.Dcery majú 0 pozit.Nastastie.Keby boli mali negatív,boli by im museli vymeniť krv.Manzelovu.S mojou by neprežili po narodení.Potom , už si nepamätám po koľkých hodinách mi pichli injekciu,RHEGU,na protilátky.Neviem , nakoľko ste o tom informovaná,ale ešte sa lekára popytajte,aby ste mohli byť spokojná.Ja som totiž rodila dávno.V 80 tých rokoch.

michalka4193
11. dec 2019

Neviem co stresujes ja som tiež Rh neg. Muž je pozitív a tiež ma pri prvom tehu ne kontroloval lebo pri prvom niesu také problémy ako by mohly nastať pri druhom a preto po pôrode sa bude až zisťovať Rh dieťaťa a keď bude mať poz tak dostaneš injekciu....

michalka4193
11. dec 2019

@jesen14 mate zle informácie pichali vám injekciu lebo boli pozitív a aby ste pri ďalšom tehu nemala problémy aj by bolo dieťa po vás negatív tak by vám nič nepichli lebo netreba lebo ak ste vy a dieťa negatív tak váse krvynký sú počas vývoja oka. A komplikácie nastávajú až pri druhom tehu

michalka4193
11. dec 2019

@miruskakos a ešte ak ti raz už dali tu injekciu tak viac krát ju už nedostanes

adkat13
12. dec 2019

@michalka4193 asi si nečítala celú diskusiu, tak by som bola trošku opatrnejšia s vyjadreniami o stresovaní... autorka píše, že pred týmto tehotenstvom prekonala mimomaternicové a teda je v tomto prípade rovnaký prípad, ako keby už raz rodila. pretože problémy s faktorom nenastávajú len pri druhom tehotenstve, ale už aj pri prvom, ak mala žena pred tým mimomaternicové, potrat, amniocentézu....
ďalšia vec je, že to, že teba pri prvom nekontroloval neznamená, že je to správny postup. aj prvý krát tehotná žena s faktorom negatív má byť počas tehotenstva 3x vyšetrená na množstvo protilátok v krvi...

michalka4193
12. dec 2019

@adkat13 tak potom ani T si necetala diskusiu kde píše ze injekciu dostala tak? A po ďalšie ja mam za gynekológa primára gynekológie a veľký odborník tak asi tiež vie co robí asi toľko! A je to môj názor

katrin21
12. dec 2019

@jesen14 pisete strasnu blbost... keby mali deti vasu krvnu skupinu, tak praveze su OK aj oni, aj vy 🙂 a nic netreba riesit.. cize ste to asi poplietla 🙂

adkat13
12. dec 2019

@michalka4193 neboj, čítala... aj o tom, že injekciu dostala. ale reagovala som ta tvoju vetu "tiež ma pri prvom tehu nekontroloval lebo pri prvom niesu také problémy ako by mohli nastať pri druhom"
tak ale keďže TY máš za gynekológa primára je samozrejme všetko vyriešené, my ostatné, čo máme len obyčajných radových gynekológov sme tým pádom úplne mimo 😀 čo sa mňa týka, ja budem mať radšej obyčajného, ktorý ma počas tehotenstva otestuje 3x, tak, ako sa to má, ako primára, ktorý na to kašle 😉 to je zase môj názor...

kika86
12. dec 2019

@miruskakos tiez som negativ, muz pozitiv. Na zaciatku bolo vsetko ok, potom uz na to nekladli doraz. De. vravela, ze mame pravdepodobne rovnaku krv s dcerou. Nakoniec som porodila predcasne kvoli odtoku plodovej vody. V nemocnici zistili, ze dcera je rh pozitiv. Toto videli ako jediny dovod predcasneho porodu.
Drzim palce nech vsetko dobre dopadne🙂

jesen14
12. dec 2019

@katrin21 Tak mi bolo povedané od lekárov.Dokonca mal manžel zakázané vypiť alkohol, kôli transfúzii,keby bolo treba.Nie je alkoholik.

jeanne14
20. dec 2019

Som rh negatív, muž pozitív. Protilátky mi gyn.sledovala poctivo celé tehu. Maly je pozitiv, problém ale nebol. Teraz cakam druhé, onedlho mám prvú poradnu, budem cca v 10tt a už mi prizvukovala že vezmeme krv na protilátky. Takze áno, mal ti tu krv na to zobrať viac krát.

uhnakova
20. dec 2019

My sme podobny pripad, ja som rh negativ a manzel rh pozitiv. V prvom tehotenstve mi robili test na protilatky 3x, hoci islo o prve tehotenstvo a v druhom tiez 3x, napriek tomu, ze prve dieta malo tiez rh negativ. Druhe dieta nakoniec rovnako rh negativ. Obe deticky zdedili aj moju krvnu skupinu 🙂

kiki68
3. feb 2020

@miruskakos tak vyziadat ten skrining, ja mam pre istotu profylaxiu doma v chladnicke a myslim ze ju chce o dva tyzdne okolo 21tt pichnut ako prevenciu po mensich krvacaniach. Na zac mi ich kontrolovali a boli ok. Som po dvoch MA, po tom druhom ma uz pichli rhegu.

jesen14
4. feb 2020

@katrin21 Nič som si nepoplietla.Viem akú mám krvnú skupinu,aj manžel.A keď mi u gyn. zistili moju K.S, musel ku nej prísť na odbery aj manžel.A to čo mi povedali lekári je tiež pravda.Lenze ja som rodila prvý krát v roku 1978 a vtedy bola genetika čo sa týkalo CF. v plienkach.Ako to teraz funguje, neviem.Ale chodila som s dcérami k vtedy najlepším odborníkom, ktori pozistovalivšetko čo sa dalo. Okrem toho mi zomrelo 7.surodencov.Zostala som iba ja a sestra,ktorej tiež zomreli dvaja chlapci.Neparni. Prvý a tretí.Dve parné jej žijú ale sú prenasaci.Lebo keď sú obaja rodičia prenášaci ,vtedy majú CF detičky.Moji rodičia boli,aj sestra s manželom.Ja som prenasacka, manžel našťastie nie.Taktiez naša prvá dcéra,aj jej prvý syn.Druha dcéra nie je prenas.Myslim si,že viem o tom dosť,aby som sa mýlila.Pekny deň.

katrin21
4. feb 2020

@jesen14 tak ale u vas je asi iny problem, ked ste prenasaci niecoho, nie je to len o krvnej skupine negativ a pozitiv evidentne... podla mna je to ina situacia, nie bežna...

katrin21
4. feb 2020

@jesen14 co myslis pod pojmom CF? lebo CF je skratka pre cysticku fibrozu

katrin21
4. feb 2020

@jesen14 fakt ma zaujima , o com ty pises, lebo tato tema je o tomto :
https://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusk...
nic s CF sa nespomina, ani neviem,co myslis, preto budem rada, ak to objasnis, lebo tiez nemam pocit, ze by som nevedela o tom dost 🙂 ale ucime sa cely zivot, takze mozno sa nieco nove dozviem, alebo zistime, ze kazda piseme o inom

jesen14
5. feb 2020

Nestresujem,viem o tom čo treba a pri CF druhé dieťatko neodporúčali.
@michalka4193

jesen14
5. feb 2020

@katrin21 Keď som písala o CF ,bola taká téma Cysticka Fibroza.Ale možno som sa zmylila

katrin21
5. feb 2020

@jesen14 zmylila tato tem o tom nie je...praveze...preto nechapeme,ze co pises.😉

michalka4193
5. feb 2020

@jesen14 treba si to v hlave usporiadať lebo tu sa písalo a krvnej skupine a co sa ma podávať v prípade zhody alebo nezhody Rh faktoru

Strana
z2