icon

Má niekto skúsenosť s mimomaternicovým tehotenstvom?

bebii
23. aug 2010

Bola som hospitalizovana v nemocnici slabe krvacanie a hodnoty HCG boli 100 a klesali na 90 a na 80. Urobili mi po týždni kiretáž ale na histologii zistili že v maternici sa nenašlo embrio ani nič naznačujuce plod. Stupli mi posledne hodnoty HCG na 94. Poslali ma domov s tym ked budem mat bolesti mam prist. Na ultrazvuku mi nikde nič nenasli. Neda sa mimomater. teh.teda plod nájsť!! To mám čakať na bolesti? a na zvyšovanie HCG pokial to tam nezbadaju? je to desivé! neda sa to inak zistit?? Takto vyzera nase zdravotnictvo? nevedia mi inak pomoct? len cakat kymsa to niekde objavy a ja budem umierat od bolesti?? POMOZTE PROSIIIM sedim doma bezradna!!!

veronkaj
24. aug 2010

ja mám s mimom. skúsenosť

ludka140281
24. aug 2010

ahoj,mam velmi podobnu skusenost ☹

latvia
24. aug 2010
silvia87
24. aug 2010

@bebii ahoj,ja som prekonala mimomaternicove tehotenstvo a poviem ti bolo to strasne.dva tyzde som v kuse krvacala,potom som dostala krc da brucha a tak som musela na photovost kde mi zistili hcg vyse 300.ale embryo nikde nenasli,takze ma nemohli ani operovat,tyzden ma nechali este trapit,az nakoniec som dostala take krce,ze som sa skoro zblaznila.vo svrtoki vecer my ho nasli,a piatok rano ma uz brali na operacku,odstarnili my laparopicky jeden vajcovod.keby ze este dlhsie cakaju tak uz asi vam tuto nepisem.bolo to hrozne.ale teraz je to uz v pohode,cakame dalsie babo som v 38 tyzdni.nedaj sa odbyt s lekarmi len tak,lebo fakt ide o tvoj zivot!

tanja61
25. aug 2010

bebbi-ahoj nieje to len nase zdravotnictvo ☹ ja zijem v UK a v roku 2006 som mala mimomaternicove tehotenstvo,krvacala som mala som strasne bolesti a nemozcnicu som navstevovala pravidelne asi mesiac ☹ po kazdej navsteve a v bolestiach ma poslali domov ze si mam dat paracetamol a vyzera to pre mna dobre pretoze hladiny hormonov sa mi ustalili a nehrozi ziadne riziko a ani nebezpecenstvo....ale asi o dva tyzdne neskor som od bolesti naozaj nevedela ani ako sa volam a ked som som dorazila do nemocnice tak ma brali ale hned na operacku a operovali ma laparoskopicky kde mi vybrali tiez pravu cast funkcneho vajecnika plod bol v 8tyzdni ☹ked som bola na SK rozpravala som sa so svojim gynekologom a on mi tvrdil ze u nas sa take nieco nemoze stat ale ako vidim je to naozaj vsade tak ☹co je velmi smutne.....ale hore hlavu od vtedy mam krasneho zdraveho 3rocneho chlapceka 🙂 a momentalne som v 14tt tak sa vytesujem ze aj s jednym vajecnikom som plodna 😀

pancake
25. aug 2010

ja mam presne taku istu skusenost ako tanja 61. zili sme v uk a bola som v 7.tyzdni tehu ked som zacala mat bolesti a krvacat. isla som do nemocnice kde si ma uz nechali. mala som mimomaternicove tehu. vzali mi lavy vajecnik. kedze sme chceli druhe dieta, rychlo sme sa pekne pobalili, prestahovali na SK a moj gynekolog ma vratil do normalu /najskor mi nasadil antb, potom som dostala take cipky na upravenie PH.../ a hned na to som zostala tehu.takze som zatial stastna a dufam ze uz sa nam nic podobne nestane.

inak netreba zufat zo svetovych statistik jedna z troch zien ma mimomaternicove tehu a ani o tom nevedia. plod odumrie a ,,vypadne,, z tela pocas menstruacie. a mamicky o tom ani nevedia. s jednym vajecnikom mozete porodit este vela deti 😉