Malý gestačný vak

3. jún 2023

Ahojte, hľadala som podobne témy a nasla som len pár starších. Rada by som si prečítala vaše osobné skúsenosti. Viem, že tu to nevyriešim, no skôr mi ide o zdieľanie skúsenosti. Včera som bola na prehliadke u gynekológa, potvrdil tehotenstvo. Podľa MS by som mala byt v 8tt, no sono ukázalo maly gestacny vak aj plod. Maternica bola na pohmat tiež menšia. Srdiečko bilo. CRL 1,15 cm, GS 1,5 cm. Gynekológ ma objednal o týždeň. Nevyjadroval sa, nechcel predbiehať, ale je mi jasne, že to neprebieha tak ako ma. Zažili ste niečo podobné? Ďakujem.

lvulik
3. jún 2023

A vieš, kedy si mala ovuláciu? Mozno bola posunutá a nie si reálne v 8tt...

autor
3. jún 2023

@lvulik neviem presne kedy som mal ovuláciu, ale viem dátum kedy sme si nedali pozor... 22.4. Tak predpokladám, že plus mínus vtedy...

petruska173
3. jún 2023

Mne sa stalo že som mala ovuláciu 4.11., sex bol 5.11. a podľa utz som otehotnela až 12.11.

rurutiax
4. jún 2023

Ja som bola 8+0 čiže začínajúci 9tt a CRL bábo malo 11,5mm presne ako máš teraz ty. Ja som bola po umelom oplodnení, takže u mňa sa nejednalo o nejakú posunutú ovuláciu. Ty si mohla mať. O tom gestačnom vaku sa vyjadriť neviem. Avšak u mňa bolo všetko okej a akurát som 30tt. V takom týždni v akom si teraz ty úplne stačí, že bije srdiečko. Na nejaké hodnoty sa vykašli, je to veľmi nepresné, keďže bábo je ešte hrozne maličké.

autor
4. jún 2023

@rurutiax ďakujem za tvoju skúsenosť. Zelam ti zdravie pre teba aj bábätko 🍀 ja mam po 40-ke a doktor naznačil, že vzhľadom na vyšší vek je to riziko. Môže byť problém vo vývoji a veľkosť gestacneho vaku nemusí stačiť... Aspoň tak som to pochopila. Snažím sa myslieť pozitívne, no obavy mam. Preto hľadám žienky s podobnou skúsenosťou a ako im to dopadlo...

rurutiax
4. jún 2023

Uvidíš ako to dopadne. Netreba hneď vešať hlavu, teraz je ozaj najdôležitejšie, že bije srdce. Držím palce. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre