icon

Mám alergiu. Je pravdepodobné, že aj malé ju bude mať?

safiatkomaciatko
29. jún 2011

čaute,rodím v novembri a vždy august-sept.mám alergiu na nejaké buriny.Je pravdepodobné že aj malé bude mať alergiu?

bona
29. jún 2011

Pokial ma jeden z rodicov alergiu, vzdy je vacsia sanca, ze ju zdedi aj dieta nez u rodicov nealergikov. To ukaze cas.

anjelicek26
29. jún 2011

Potravinove alergie sa dedia castejsie ako pelove, potravinove sa v druhej generacii casto kombinuju s pelovymi alergiami... ale su aj deti alergickov, co ziadne alergie nemaju a naopak, dvom "zdravym" rodicom sa narodi astmatik alebo ekzematik... babatko sa da "namiesat" tak alebo tak.

Ja mam tiez ako pises, alergiu na nejake "buriny" teda na par stromov a tusim plesen (to neviem, ako sa ma prejavovat (?) ) dva tyzdne v aprili nedycham a potom je zasa klud... deckam neni nic... ani jednemu... drahy alergie nema ziadne.

katecameron
29. jún 2011

ano mi sme ten prípad ja s mm niesme alergici a nasi dvaja synovia ano a ten starsí velmi silny alergik s nabehom na astmu aj malicky ma hnusny exem po nozickach a na zadocku iba dcera je zatial bez alergie klop kloip kym svagrina a jej muz su obidvaja alergici a maju dve deti ktore niesu alergicke na nic aspon zatial tak tomu sa hovorí nespravodlivost sestra nieje alerg.jej muz ano a maju dve deti jedno je silny alergik druhe nieje takze 50na 50

atrami
29. jún 2011

u nás je manžel. Deti zatial nie.

agibrej
4. dec 2013

Chceš sa jej uplne zbaviť???vieš že alergia neexistuje to lekari nas krmia liekmi...alergii sa zbaviš uplne ak si urobiš poriadok v jedalničku....napr.Kr.skupina o a A,vylučiť mlieko B,vyluciť pšenicu...pozri na youtube Mudr.Jozef Jonas -ALergie....

viem Ti pomoct aj na dialku piš agibrej@gmail.com je na to ANALEGR-joalis informačny liek stoji 14,50e.Agi

lauricka
4. dec 2013

ano, samozrejme, ze je to pravdepodobne, ale stale nie iste, to urcite dopredu nema vyznam riesit. Hlavne kojit, az sa narodi.

aredhel
4. dec 2013

ano je to pravdepodobne...ja som tiez alergicka a moja dcera teraz dostala ekzem...lekarka mi vravela ze je to kvoli tomu ze ja som alergicka...

zuzub
4. dec 2013

ja som alergička aj muž, syn je tiež, dcérka zatiaľ neviem.
u syna sa začala prejavovať alergia keď mal 2 a pol roka, veľmi mu slzili oči, soplil, kýchal a pod.
ak je jeden z rodičov alergik tak je 50% bude aj dieťa ak sú obaja tak 80%,ale je to individuálne....

zuzi0110
4. dec 2013

Ja som tiež alergická a alergiu som mala aj počas tehotenstiev ale sa mi ju podarilo vždy prekonať bez liekov iba s morskou vodou do nosa. Žiadna dcéra sa zatiaľ neprejavuje ako alergička. S najstaršou sme dokonca už aj boli na alergológii lebo sa jej objavil na určitý čas ekzém ale výsledok bol že nemá žiadnu alergiu. Ekzém už nemá.

katkasav
4. dec 2013

Kojenie vraj vyrazne pomaha znizit riziko vzniku alergie, tych alergii je ale vela druhov od potravinovej - na akukolvek potravinu, cez pelove. A alergia moze vzniknut v akomkolvek veku aj v 40ke. Pocula som taky vtip: "Kto dnes nema na nieco alergiu, nie je ani zdravy." 🙂 Nastuduj si na ake potraviny dat pozor, az zacne babetko prechadzat na normalnu stravu, hlavne ktore zacat podavat az neskôr. Ja som mala ako dieta alergiu na niektore druhy potravína, časom to ale preslo. Sestra mala ako dieta silnú pelovú alergiu a teraz v dospelosti je OK. Alergia môže vzniknúť aj ako prejav stresu, teda môže byť psychického pôvodu. Suhlasim s agibrej - uprava jedalnicka jednoznacne. Stravovanie podla krvnych skupin ma nieco do seba - odskusane v nasej rodine, povrdene hepatálnymi / pečeňovými testami. Netreba to chápať ako diétu, ale ako spôsob stravovania. K tomu ja odporúčam knihu od Dr. Peter J. D'Adamo, Catherine Whitney: Výživa a krvné skupiny. Je tam hlavne velmi dobre vysvetlené, preco pre niektoré skupiny nie je vhodné to, čo pre iné. Nemusí sa to dodrziavat uplne striktne, ale vylucenie aspon niektorych potravin urcite pomoze. Ked budes deti od zaciatku ucit zdravemu sposobu zivota - vela ovocia, zeleniny, zdravy spanok, pohyb, cerstvy vzduch, je predpoklad, ze riziko obmedzis, ale zas geny su geny.