Mám menej plodovej vody. Ako mi budú robiť cisársky rez?
Mam Menej plodovej vody pomaličky sa straca no neviem ako môže nastať cisársky rez????? Má stým niektorá skúsenosti????
@n0mi Cisarskemu rezu se latinsky rika sectio, neboli sekcia, je to tedy to stejne
@timejka020 cisarsky rez se dela bud v celkove anestezii, kdy zenu uspi, to se dela vetsinou pri akutni sekci, casteji se pouziva lokalni anestezie - spinalni, kdy se umrtvujici latka zavede do paterniho kanalu a zena je umrtvena od pasu dolu, neciti bolest, ale vse vnima, je to tak setrnejsi pro matku i dite, cely zakrok trva tak 45-60 minut, ja jsem tak rodila a da se to vydrzet, horsi uz bylo druhy den vstavat, ta rana je potom dost bolestiva, nestresuj se urcite bude vse v poradku 🙂
@timejka020 CR "nenastane". Rozhodne o nom lekar ak bude potrebny. Ostatne ti tu uz bolo napisane.
Ja som mala pri obidvoch detičkách málo plodovej vody. Oligohydramnion, aleto tak nejako sa to volá.
Musela som rodiť z tohto dôvodu skôr, nedonosila som detičky do 40 tt.
Odrodila som v 38 tt ale prirodzene, a obidve detičky boli zdravé a krásne. To, že máš menej plodovej vody neznamená, že budeš musieť rodiť cisárskym. Je to len predzvesť toho, že dieťatko nemá v brušku také podmienky ako by malo mať a preto musí ísť von skôr. Ako to už určí lekár.
Tak zajtra rano vyvolajú pôrod 😍 dúfam že všetko dopadne dobre a babo bude zdravé veľmi sa teším a zároveň mám aj strach ako to bude prebiehať ale to je uz jedno keď si pomyslím že už konečne bude 🚼🚼🚼pri mňe neviem to ani opísať
Tak neviem či je to skoro 37tt zajtra či už ani neviem v kolkatom týždni som na poradní hovoril 36tt a tu že 36+ 7 to bolo vo štvrtok tak meviem vôbec sa do toho nerozumiem......a hlavný dôvod je mam málo plodovej vody tak to dáme tak 😉

nechapem slovnemu spojeniu..ako moze nastat cisarsky rez...cisarsky rez sa je vlastne operacia