Mám napísať kamarátke, keď som sa dozvedela o jej problémoch v tehotenstve?
Moja blizka tehotná kamarátka sa dozvedela, ze bábätko má nejakú vážnu vadu a lekári jej odporúčajú umelé prerušenie. Je v 20tt. Ja som tehotná tiež 37tt. Dozvedela som sa to od jej muza, nie od nej. Pocedal mi to preto, aby som sa nepýtala na jej tehitentvo a nekontaktovala ju, ze si to on nepraje(v štvrtok bola na kontrole a väčšinou si vždy napíšeme, čo nové) mali jej potvrdiť pohlavie a teda neviem, xo mám robiť. Sama mi zatiaľ nenapisala, ja som v komunikácii posledná ktorá neodpisala a nechcem vyzerať, ze sa nezaujimam. Nemám pisat? Som nahnevana na jej muza, ze má postavil do tejto situácie. Keby mi to nezakázal, normálne ako zvyčajne by som jej napísala, ako dopadla kontrola a nechala rozhodnutie na nej, či aa chce vyrozprávať… cítim, ze sa potrebuje vyrozprávať a možno by jje to padlo vhod, len nevie ako zacat, ale on mi to zakázal a mna to teraz trápi dvojnásobne. Neviem aa z toho spamätať, neviem, čo musí zažívať ona. 😢
Mám ju nechať? Mám taký pocit, ze ten muž jej to zakázal komukoľvek pocedat. On je taký manipulátor, nemysli na pocity inych. Poraďte
Podla mna ON si nezela aby si jej pisala ON chce len syna a ON by neprijal chore banenko
@kaktusik007 Ale veď keby kamoška chcela teraz s ňou niečo dôležité preberať, nič jej nebráni písať či volať. Ak to nerobí, asi sa ani nechce rozprávať. Obyčajná otázka: Ahoj, ako sa máš? Teraz zareže do živého. Radšej nie.
@erickatt tiez mi to tak pride
Moze byt ze sa s muzom takto dohodli, ze to povie znamim. Ak si to jej muz takto prial moze byt ze je na tom zle a nechce o tom rozpravat. Nechaj tomu cas a uvidis ako sa to vyvinie. Skus si predstavit,ze si ty v jej situacii asi by si o tom tiez este nechcela hovorit.
@autorka Veď ja som to pochopila, len gabriela nie. Tak to tam píšem, že autorka - teda Ty si mala ísť vyberať kočík. Ale ako som napísala vyššie (neviem, či si čítala moju správu), ja by som sa jej ozvala. Len stručne: "Ahoj, ako sa máš. Ozvi sa, keď sa Ti bude dať", alebo niečo také. Uvidíš, či niečo odpíše alebo Ťa nechá dlhšie čakať na odpoveď.
Vieš možno nechce zaťažiť aj teba keď si v pokročilom tyzdni …
Pozri tvoje cislo ma. Keby sa ti chcela vyzalovat, uz to urobi. Ci si myslis, ze je urazena lebo si nenapisala? Pochybujem. Kebyze ja som v jej kozi, tak tehotnu nechcem vidiet ani pocut.
@loliki kamoska nema silu, je slaba - a ak he on manipulatorsky typ, tak teraz je praveze vyrazne od neho zavisla. Nezvladne jej ona sa ozvat - lebo manipulator jej uz vtlkol do hlavy ze kamosku nezaujima, kedze jej nic nepise..... preto je treba aby sa ozvala autorka --- da to trhlinu do pribehu.
viem o com hovorim, prezila som si to. manipulator jej teraz vravi recicky ako ju lubi, ako to zvladnu spolu, ako je cely svet zly..... taky clovek ta chce odstrihnut od okolia a takato tragedia je na to idealna...
@kaktusik007 Nerob z nej nesvojpravnu. Je to jej muz a urobila si s nim dieta. Davas do toho prilis osobneho zazitku
ked je to dobra kamoska, tak jej nieco neutralne napis. To, ze si to nezela on, neznamena ze aj ona. Uvidis, ci sa ozve.
Moja svagrina ked potratila, tak mi volala, lebo sa potrebovala vyrozpravat a citit oporu.
Na druhej strane moze mat ona s tym velky problem, ze Ty si tehu a ona mozno o dieta pride. Mame 3ch, svagrina 3ch a 1d a dalsia svagrina sa im nedarilo a nedari uz roky. S chlapcami nemala problem, ti sa narodili este pred ich svadbou alebo tesne po, ale ked sme sa vsetci stretli na Vianoce a najmensie dievcatko malo 3mesiace, tak svagrina na nu nemohla pozriet ako jej to bolo luto. Rovnako mozno po 2r nam svagor povedal, ze sa jej nemame pytat, ci nieco cakaju...
@majkamasar ak sa tak dohodli - autorku bude kamoska ignorovat. Ale co ak to je cele fakt iba z jeho hlavy?
@kaktusik007 Neviem, nepoznám ani jedného. Ty to zrejme posudzuješ podľa svojich skúseností. Autorka ich pozná lepšie, nech sa rozhodne. Maximálne SMS Môžem Ti zavolať? Neruším? asi toľko. Uvidí, či zareaguje.
Keby som bola ja na jej mieste, tak posledná osoba ktorej by som chcela pisat je moja tehotná kamarátka, ktorá zachvíľku rodí. Ale to je možno iba moj postoj. Za mna jej nepíš
@beata_k nik z nej nesvojpravnu nerobi. Len viem ako sa manipuluju ludia a odstrihavaju od blizkych
@kaktusik007 A kocik s nou mohla ist pozriet? Davas do toho ozaj vela svojho.
@kaktusik007 ja som sa v štvrtok tej správy tak zlakla, že som doma kukala do blbá a neviem to spracovať doteraz. Mužovi som to povedala, ten nevie čo mám robiť. Dokonca neviem, ani o akú vadu sa jedna… proste ori jeho povahe mám naozaj silného tusaka či ju na to prerušenie nehucka a nechce aby som ju ja ovplyvňovala aby si to nechala. To by som samozrejme nedovolila, každý sa musí rozhodnúť sám a ja ju mozem len v oboch prípadoch podporiť… idem jej napisat, rozhodla som sa. Mám fskt silný pocit, že to nieje z jej hlavy a čím viac nad tým premýšľam, odpoved na moju správu bude už jje rozhodnutie, či odpíše. Aspoň budem vedieť na čom som
@loliki presne, obycajna vseobecna sprava... ale urcite nech sa autorka ozve
Ona sa ozve keď bude chcieť. Mam známu, ktorá nemohla dlho otehotnieť a neznášala každú tehotnú ženu, aj v rodine. Nevedela to zniesť. Potom otehotnela aj ona, ale keby sa niečo jej dieťaťu stalo, tak by ju to zničilo. Vtedy keby jej napisala tehotná sestra ci kamarátka...
Ty si vo veľmi dobrej situácii, len ju nechaj tak a od jej manžela to bolo správne. Rešpektuj to.
presne, budes vediet na com si. ved je to tvoja kamoska. Odpise - super. Neodpise - ozvi sa o tyzden ci mesiac, ci je v poriadku.
Inac ja toto nechapem...aj ked sa clovek ocitne neviem v akej ri.i,.vzdy lepsie padne,.ak clovek napise ze suciti,.ze ho to mrzi..nechapem preco si ludia myslia, ze je lepsie strcit hlavu do piesku a tvarit sa, ze sa nic nestalo. To zaboli viac,.to mi teda verte.
zajtra jej napis, ze ti pisal jej muz, ze kontrola nedopadla dobre, ze na nu cely ten cas myslis, ale bala si sa jej v tak tazkej situacii ozvat, ale ze si tu pre nu, budes rada, ked sa bude citit lepsie, ze sa ti ozve
@kaktusik007 Tak bolo to rýchle a odpoved od nej do sekundy🙏. Napísala som jej. Nechcla som to už odkladať. Trosku má vyburcovali niektoré komentáre a zdvihli mi tlak ale aj odvahu.
Jej odpoved “prid zajtra okolo 11…😢”
Mozno ona povedala muzovi ze nechce teraz stebou komunikovat. Proste pockaj. Maximalne sa opytaj ako sa mà . Keby chcela sama by ti to prva povedala. Neexistuje ze ju poslali na potrat . To je uz len jej volba. Dr umelo ukoncia teho len ked ohrozuje nejaky zapal zivot matky . Nikto jej nepovie ze musi ist na potrat aj keby bola diagnoza ze babo v bolestiach malo umriet Po porode. A musi mat amnio urobene v tomto stadiu geneticka vada musi byt potvrdena potom si moze vybrat umele prerusenie. Cize ona mà toho teraz dost ty nevies ako sa ona citi hoci sa poznate od skolky. Ty budes mat babatko ona Asi nie. Pre nu moze byt momentalne vrcholne neprijemne stebou komunikovat.
Ďakujem vám, ktoré ste ma pochopili, že stále sú ľudia ktorým na iných zalezi. Dnes je doba jed každý len zatvára oci pred všetkým a nikto sa nechce nikoho nič pýtať, lebo sa tk berie ako vypytovanie a štekaním nosa do všetkého pritom druha strana po tom možno žalostne túži len nevie ako začať…
Pozri nej sa zrutil svet, určite na tom nie je dobre nechaj to na nej, či sa ozve. Ja som sa do vysledkov testov z genetiky s nikým o tom nechcela baviť. Slová útechy mi naozaj robili zle.
Aha Uz ste kecali .. tak divne dost . Mozno mas pravdu a jej muz je manipulator. . Len mi je divne ze sa sama neozvala prva.

To, ze v stredu s tebou nepojde dufam, ze ani necakas.Pockaj do utorka a napis, ze ak by chcela si tu pre nu nic viac